با اینحال دکتر علی کرمی، متخصص بیوتکنولوژی پزشکی می گوید: شایعات درباره واکسن کرونا حرف تازه ای نیست و از دو سه سال پیش این شایعات وجود داشته و در فضای مجازی گسترش یافته است.
به گزارش شفا آنلاین ،استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله می افزاید: این شایعات خارج از کشور ساخته شده و به داخل راه یافته است. در حقیقت ۹۹درصد جامعه علمی این شایعات را تأیید نمی کنند بلکه معتقدند ادعا کنندگان باید در این باره سند و مدرک علمی ارائه دهند.
وی با اشاره به اظهارنظر رئیس دانشگاه رویان می گوید: اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که حتی در اظهار نظر رئیس دانشگاه رویان گفته شده ممکن است ادعای ردیابی از طریق واکسن صحیح باشد. بنابراین سند علمی در این خصوص وجود ندارد که قطعیت آن را ثابت کرده باشد. در حقیقت منظور ایشان این نیست که قطعا در ساخت واکسن کرونا چیپ به کار رفته است.
ادعای نادرست پزشک استرالیایی
چندی پیش پزشکی در استرالیا ادعا کرده بود که در واکسن کرونا چیپ وجود دارد و به دلیل همین ادعای بی اساس خود از سوی دولت استرالیا جریمه شد.
این متخصص بیوتکنولوژی پزشکی ادامه می دهد: ترکیبات واکسن های ایرانی مانند برکت و واکسن هایی که توسط انستیتو پاستور و رازی ساخته شد، ویروس کشته شده یا پروتئین نوترکیب است و در ساختارشان چیزی به نام سلول وجود ندارد.
واکسن ژنی چیست؟
کرمی توضیح می دهد: دسته ای دیگر، واکسن های ژنی حاوی ترکیباتی هستند که برای درمان سرطان به کار می روند. از آنجا که آمریکایی ها همیشه می خواهند مطرح کنند که پیشرفته ترین هستند هنگام شیوع کرونا واکسن فایزر، مدرنا و بایونتک را با کمک آلمان ساختند که از همه معروف تر واکسن فایزر است و ترکیبات آن برای درمان برخی بیماری ها است که ورود آن به ایران ممنوع بود.
وی با شناخت و آگاهی کامل نسبت به واکسن فایزر و ترکیبات آن می گوید: حتی دانشمندان فایزر به این گونه شایعات پاسخ علمی داده اند. آن ها گفته اند برخی مدعی شده اند ما داخل قطره واکسن میکروچیپ کار گذشته ایم که بعدا بتوانیم مردم را ردیابی کنیم درحالی که هدف ما ایمن سازی علیه بیماری کرونا است.
واکسن سینوفارم نیز ساخت چین بود که پس از مدتی خودمان آن را به نام برکت ساختیم که درباره این واکسن نیز به هیچ وجه جای نگرانی نیست.
وی می افزاید: برخی افراد ضد واکسن و ضد علم هستند که اعتقادات عجیب و غریب دارند همانطور که حتی واکسن کودکان را قبول ندارند!
ساخت واکسن برای اهداف نظامی
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله می گوید: به لحاظ علمی می توان واکسنی ساخت که در آن از چیپ استفاده کرد اما این موضوع برای هدف نظامی و برای فردی است که می خواهند او را ترور کنند نه واکسنی که حدود یک میلیارد دوز تزریق شده است.
با این حساب چنانچه قطعه الکترونیکی در واکسن فایزر وجود داشته باشد قیمت این واکسن صدهزار دلار می شود نه اینکه رایگان باشد! کدام کمپانی حاضر است برای یک میلیارد دوز واکسن چنین هزینه ای کند؟! بنابراین افرادی که این شایعات را می سازند دنبال سند برای مخالفت با واکسن هستند. این آدم ها آن قدر بی سواد هستند که حتی تعریف واکسن را هم نمی دانند.
کرمی ادامه می دهد: به مدعیان استفاده از چیپ در واکسن فایزر باید گفت اصلا آیا چیپ از سوزن رد می شود؟ جیپ قطعه ای یک یا دو میلیمتری است. واکسن مایع است و سوزنی که واکسن را تزریق می کنیم بسیار ریز است. این جیپ چه اندازه باید ریز باشد که به چشم دیده نشود و به راحتی از سوزن بگذرد؟ یعنی اندازه آن از خود ویروس کوچک تر است؟ بنابراین اصلا با عقل جور در نمی آید!
آیا «دی ای ان» را می توان دستکاری کرد؟
هرچند به لحاظ تکنولوژی ژنتیکی به جایی رسیده ایم که بتوانیم «دی ان ای» را دستکاری کنیم اما این موضوع به چیپ ربط ندارد و همه استادان ویروس شناسی نیز این شایعه غیرعلمی را رد می کنند.
وی تأکید می کند: افرادی که بستگان شان در خارج کشور هستند نگران نباشند چراکه در واکسن هایی که خارج کشور نیز ساخته شده اند به هیچ وجه چیپ وجود ندارد.
کرمی با اشاره به اینکه ۱۸ سال روی واکسن های ژنتیکی کار کرده است می گوید: شبهاتی که درباره خطر واکسن فایزر وجود دارد ربطی به چیپ ندارد بلکه مربوط به عوارض آن است که ممکن است در داخل بدن یکسری واکنش های ایمنی بدهد که به بدن صدمه وارد کند.
طبق مطالعات و گزارش های موجود، عارضه ای در این باره مشاهده نشده و تنها یک تا دو درصد افرادی که فایزر زده اند ممکن است دچار التهابات بدن یا ایجاد لخته خون در بدن شوند. بنابراین جای نگرانی از این بابت وجود ندارد.
قدس آنلاین