کد خبر: ۳۴۲۶۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - 2014September 14
شفاآنلاین- متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: همان طور که سلامتی سیستم عضلانی و اسکلتی برای افراد شاغل مهم است، دانش آموزان هم که برای مدت طولانی در مدرسه مشغول انجام تکالیف و مطالعه هستند سلامتی سیستم عضلانی و اسکلتی آنان هم باید مورد توجه باشد.
به گزارش شفاآنلاین، «داریوش الیاس پور»، در خصوص کیف و کفش مناسب و همچنین میز، نیمکت مناسب نوشتن و نشستن دانش آموزان گفت: نوع کیف و کفش، امکانات میز و نیمکت مدرسه، نحوه ایستادن و نشستن و کارهای مختلفی که یک دانش آموز در محیط مدرسه انجام می دهد می تواند در سلامتی سیستم عضلانی و اسکلتی دانش آموز مهم باشد و باعث ایجاد روحیه و احساس نشاط در وی شود.

وی با بیان اینکه پا عضوی از بدن است که وزن ما را تحمل می کند، افزود: در هنگام راه رفتن وزن ما به علت مسائل مکانیکی چند برابر می شود، بنابراین پا باید از استحکام و انعطاف مناسب و کافی برخوردار باشد.

وی این مطلب را در برنامه فراسو گروه سلامت رادیو سلامت بیان کرد و گفت: دردهایی که به علت فشار مکانیکی در ناحیه پاشنه و پنجه و همچنین تغییرات شکلی و بدشکل شدن انگشت های پا از جمله مشکلاتی هستند که در اثر پوشیدن کفش نامناسب به وجود می آید.

الیاس پور افزود: کفش خوب کفشی است که از نظر اندازه کاملا برای پا مناسب باشد و تنگ نباشد و از نظر طولی نیز کفش باید به اندازه یک سانتی متر از پا بلندتر باشد. ناحیه پشتی بالای پاشنه کفش قوام و سفتی قابل توجه داشته باشد. نرمی و قابلیت انعطاف بودن زیره کفش نیز می تواند مهم باشد. زیره کفش نباید خیلی نازک باشد. دوام و تهویه کافی نیز برای قسمت هایی جلویی کفش نیز باید در نظر گرفته شوند. پاشنه پا نیز از دو سانتی متر بیشتر نباشد.

وی با اشاره به اینکه کوله ها باید دوطرفه باشند تا فشار آن بر روی دو شانه تقسیم شود، ادامه داد: بندهای کوله پشتی هم از عرض زیاد برخوردار باشند تا از فشار موضعی بر عضلات جلوگیری شود.

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: مدت زمان حمل و وزن کوله ها نیز از نکات مهم در حمل کوله پشتی می باشد. در این رابطه مسئولان مدرسه می توانند با اتخاذ برنامه ریزی درسی مناسب وزن کوله ها را کاهش دهند.

وی اضافه کرد: وزن کوله و وسائل درون آن بیشتر از 10 تا 15 درصد وزن دانش آموز نباشد. مدت زمان حمل کوله پشتی نیز باید به حداقل کاهش یابد. البته مهمترین مشکلی که حمل کوله پشتی یا کیف نامناسب می تواند ایجاد کند ایجاد خستگی و درد عضلانی می باشد که باعث افت کیفیت درسی و ایجاد ناراحتی در دانش آموز می شود.

الیاس پور در ادامه با بیان اینکه میز مدرسه باید متناسب با اندام دانش آموزان باشد، افزود: میز و نیمکت دانش آموز کلاس اول و دانش آموز کلاس پنجم باید از نظر اندازه متفاوت باشد.

وی گفت: میز و نیمکت باید به اندازه ایی باشد که پای دانش آموز به راحتی بر روی زمین قرار گیرد و همچنین به راحتی بتواند به پشتی تکیه دهد. میز و نیمکت باید طوری طراحی شود که دانش آموز بتواند به راحتی از تکیه گاه استفاده کند. تکیه گاه هم یک زاویه 100 تا 110 درجه داشته باشد. همچنین میز باید به گونه ای باشد که دانش آموز مجبور نشود به خاطر نوشت به جلو خم شود و ارتفاع آن به گونه ای باشد که محل نوشت پایین سینه باشد.

وی اظهارکرد: رعایت این موارد می تواند به دانش آموزان کمک کند تا با کمترین خستگی و فشار، مطالعه و تکالیفشان را انجام دهند.
ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: