کد خبر: ۳۴۱۹۴۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۳ - 2024April 01
رنگ‌ها هرکدام دارای شخصیت و ویژگی‌های خاص خود هستند و انتخاب آنها به نسبت فضا و مکان‌های موجود مانند اتاق خواب، حمام، سالن مطالعه و... متفاوت است.
شفاآنلاین>عمومی>دانشمندان هنوز به طور کامل ارتباط علمی روشنی را میان هر رنگ و ایجاد احساسات مختلف و تاثیر آن بر خلق و خو در انسان‌ها پیدا نکرده‌اند، با این حال هر رنگی می‌تواند روی احساسات مختلف فرد تاثیر بگذارد یا باعث ایجاد احساس خاصی در فرد شود.

 به گزارش شفاآنلاین: گاه در مورد اینکه فلان رنگ، رنگ حسادت است یا رنگ آبی تیره سبب ایجاد غم می‌شود، چیز‌هایی شنیده‌ایم، آیا حقیقتا این رنگ‌ها علامت این احساسات هستند و یا چنین احساساتی را به ما القا می‌کنند؟ به منظور انتخاب درست یک رنگ برای طراحی خانه‌ای که هماهنگ با شخصیت شما، محیط آنجا و یا حتی آب و هوای آن منطقه باشد، بهتر است کمی در مورد روان‌شانسی رنگ‌ها بدانید و بررسی کنید که چگونه رنگ‌های موجود در یک اتاق می‌توانند بر حالات و خلق و خوی فرد تاثیر بگذارند.

طراحی داخلی

در روان‌شناسی رنگ‌ها به هر رنگی یک شخصیت داده شده است. به این صورت که هر رنگ ویژگی‌های خاص خودش را دارد؛ در نتیجه اگر فرض کنیم هر رنگی برای خودش یک شخصیت دارد، هر رنگی که غالب بر محیط یک اتاق باشد، درست مانند شخصیتی است که بر آن محیط تاثیر می‌گذارد. از سوی دیگر هر یک از طیف‌های مختلف از یک رنگ نیز تاثیرات متفاوت خودشان را دارند و برانگیزاننده احساسات مختلف هستند. برای مثال رنگ قرمز یک رنگ تند و سلطه‌جو به حساب می‌آید؛ اما در صورتی که کم‌رنگ و به رنگ صورتی تبدیل شود، احساس کاملا متفاوتی را القا خواهد کرد.

طراحی داخلی

رنگ‌های گرم و سرد

هنگام انتخاب یک رنگ برای طراحی اتاق، خانه یا محل کار بهترین راه این است که بین رنگ‌های سرد و گرم تعادل ایجاد کنید.

طراحی داخلی

رنگ‌های گرم

رنگ‌های گرم که در یک سمت طیف رنگ‌ها قرار دارند، شامل قرمز، نارنجی، زرد و زیر مجموعه‌ای از این طیف رنگی می‌شوند. رنگ نارجی، قرمز یا زرد تابش بیشتری دارند و در دسته رنگ‌های دنج قرار می‌گیرند. این رنگ‌ها باعث می‌شوند یک اتاق کوچک، کوچک‌تر به نظر برسد و یک فضای بزرگ به یک فضای دنج و صمیمی تبدیل شود.

طراحی داخلی

رنگ‌های سرد

رنگ‌های سرد در طیف مقابل رنگ‌های گرم قرار دارند که شامل آبی، سبز، بنفش و رنگ‌های آبی و سبز هستند. این رنگ‌ها می‌توانند اثر آرامش‌بخش داشته باشند. استفاده از این رنگ‌ها سبب می‌شود اتاق بزرگ‌تر از آن چیزی که هست، دیده شود. بهتر است از این رنگ‌ها در اتاق‌هایی که در معرض تابش زیاد نور خورشید قرار دارند، استفاده کنید و در اتاق‌هایی که نور طبیعی کمی وجود دارد، استفاده از رنگ‌های سرد را نیز کاهش بدهید.

طراحی داخلی

رنگ‌های خنثی

با توجه به تعریف فنی رنگ‌ها، رنگ‌های سفید، خاکستری و سیاه جزء رنگ‌های خنثی هستند. رنگ‌های سفید و سیاه زیر مجموعه‌های فراوانی دارند که هم می‌توانند در دسته رنگ‌های سرد و یا رنگ‌های گرم قرار بگیرند.

رنگ‌های اصلی

رنگ‌های اصلی در صورتی که به تنهایی استفاده شوند، یاد آورنده روز‌های پیش دبستانی خواهند بود؛ زیرا رنگ‌های بسیار ساده و خالصی هستند. سعی کنید از ترکیب‌های گوناگون سه رنگ اصلی استفاده کنید یا در صورتی که می‌خواهید مستقیم از آن‌ها استفاده کنید، در مقیاس‌های کوچک مثل بافت‌های کوچک باشد، نه اینکه تمام فضا را به رنگ‌های اصلی اختصاص بدهید.

طراحی داخلی

رنگ آبی

در روان‌شناسی رنگ‌ها بیان می‌شود که رنگ آبی رنگ آرامش است، به همین دلیل انتخاب رنگ آبی برای اتاق خواب بسیار مناسب است. در حقیقت باعث دریافت احساس ریلکس شدن یا وانهادگی در فرد می‌شود. رنگ آبی باعث افزایش تمرکز و میزان کارایی فرد می‌شود؛ بنابراین شاید انتخاب رنگ آبی ملایم بهترین گزینه رنگ برای فضای مطالعه فرزندانتان یا دفتر کار باشد. آبی همچنین یک رنگ تمیز شناخته می‌شود و در محیط‌هایی مانند حمام یا رختشوی‌خانه می‌توان از آن استفاده کرد. با این حال رنگ آبی تیره می‌تواند برانگیزاننده احساس غم و ناراحتی در فرد شود. می‌توان از میزان خالصی رنگ کاست و از آبی ملایم استفاده کرد؛ به‌خصوص برای فضا‌هایی که نور طبیعی خوبی دارد.

طراحی داخلی

رنگ قرمز

رنگ قرمز همراه با انرژی و اشتیاق فراوان است و حس شور و هیجان و شادابی را منتقل می‌کند. رنگ قرمز می‌تواند سطوح انرژی را افزایش بدهد. برای نمونه فشار خون و ضربان قلب را زیاد می‌کند؛ همچنین به عنوان رنگی تحریک کننده اشتها و بهبود مکالمات شناخته شده است. اگر می‌خواهید خانه یا اتاق خود را قرمز کنید، از رنگ‌های ملایم‌تر قرمز استفاده کنید.

طراحی داخلی

رنگ زرد

رنگ زرد باعث ایجاد نشاط و شادی می‌شود. این رنگ انرژی خوبی دارد؛ اما زرد کم‌رنگ می‌تواند میزان کمی از اضطراب و خستگی را در فرد ایجاد کند. در صورتی که رنگ زردِ زرد چوبه‌ای رنگی است که در دراز مدت می‌توان به‌راحتی با آن زندگی کرد. رنگ زرد کم‌رنگ نسبت به زرد پررنگ به عنوان پس زمینه برای مطالعه بهتر است. به طور کلی رنگ زرد بازتابی از نور خورشید است، برای همین در مکان‌هایی که نور طبیعی کم است، این رنگ انتخاب خوبی به حساب می‌آید؛ همچنین برای رنگ سقف نیز یک انتخاب مناسب است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: