شفا آنلاین>سلامت>دکتر مصطفی فقهی با اشاره به تاثیر آلودگی هوا بر سلامت چشمها، اظهار کرد: آلودگی هوا بر اثر گرد و غبار منجر به ریزش اشک، قرمزی چشم، خارش و سوزش در چشم و خشکی چشم میشود؛ گرد و غبار علاوه بر بروز حساسیتها و تحریک چشم میتواند موجب بروز عفونتهای میکروبی و قارچی شود. ورود گرده گیاهان به چشمها نیز موجب خارش و التهاب چشم میشود.
به گزارش شفا آنلاین:وی افزود: بیشترین تاثیر آلودگی هوا از جمله دود، گرد و غبار و صنایع بر بروز و تشدید آلرژیهای چشمی، تحریک چشم، ریزش اشک، قرمزی و خارش است و ممکن است منجر به خراشیدگی قرنیه و بروز عفونتهای بعدی نیز شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: بر اساس مطالعهای که در مورد تاثیر گرد و غبار بر افزایش میزان آلودگی قارچی در چشمها انجام شده مشخص شد علاوه بر واکنشهایی مانند تشدید حساسیتها و خشکی چشمها و عوارض ناشی از آن، گرد و غبار حاوی یک سری میکروبها و آلودگیهای قارچی است که این میکروبها و آلودگیها منجر به بروز عفونتهای میکروبی، قارچی و ویروسی در برخی افراد مانند گروههای پرخطر شده است.
وی با اشاره به انتقال فلزات سنگین و سایر مواد شیمیایی به چشم در پی وقوع گرد و غبار افزود: با توجه به اینکه گرد و غبار خطر عفونت چشم را به شدت افزایش میدهد، در زمان وقوع گرد و غبار عملهای جراحی چشم نیز انجام نمیشود.
فقهی در خصوص تاثیر آلودگی صنایع بر سلامت چشمها گفت: در مکانهایی که مواد شیمیایی متصاعد میشود یا گازهای اشکآور وجود دارد، تحریک چشم و واکنشهای لحظهای رخ میدهد که در دراز مدت بر سطوح سطحی قرنیه تاثیر میگذارد.
این چشم پزشک ادامه داد: کسانی که در طولانی مدت در معرض آلودگی صنایع قرار میگیرند ممکن است دچار تغییرات سلولی شوند که اگر این آلودگیها دارای مواد شیمیایی باشند احتمال دارد موجب بروز تومورهای سطحی قرنیه شوند. آلودگی صنایع با غلظتهای بالا نیز منجر به عوارض پایدار مانند خشکی شدید چشم میشود.
فقهی عنوان کرد: افرادی که در محیطهای آلوده مانند جایگاههای سوخت کار میکنند و در معرض گازهایی که از بنزین متصاعد میشوند، قرار دارند ممکن است این آلودگی در طولانی مدت بر سلولهای شبکه چشم آنها تاثیر بگذارد.
این چشم پزشک در خصوص تاثیر آلودگی صنایع بر بروز سرطانهای چشم گفت: بروز سرطان چشم در بحث آلودگی حامل مواد شیمیایی برجسته است و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد شیمیایی میتواند منجر به بروز سرطانهای سطحی چشم شود. در کارخانهها و محیطهای آلوده زمینه بروز سرطانها در حدقه چشم نیز وجود دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ذرات گرد و غبار از مناطق مختلف جابهجا میشوند احتمال دارد در پی گرد و غبار هم این عارضه رخ دهد، اما مطالعات دقیقی در مورد اینکه ذرات گرد و غبار یک کشور حاوی مواد شیمیایی است یا نه انجام نشده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: آلودگی هوا در طولانی مدت منجر بروز حساسیتها و خارش شدید چشم و کدورت قرنیه میشود و اگر عفونتهای چشمی رخ دهد موجب کاهش دید نیز خواهد شد.
فقهی افزود: اگر اشعههای مضر خورشیدی نیز جزو آلودگیهای محیطی محسوب شوند، میتوانند منجر به بروز عوارضی مانند کاهش بینایی شود.
وی توصیه کرد: بهترین راه برای پیشگیری از مشکلات چشمی هنگام آلودگی هوا، حضور نداشتن در محیط آلوده است، اما در صورتی که فردی باید در محیط بیرون از منزل حضور داشته باشد، باید از عینک محافظ که اطراف حدقه چشم را بپوشاند، استفاده کند.