کد خبر: ۳۳۹۰۵۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - 2024January 30
در بدن انسان موجودات متنوعی اعم از ویروس‌ها و باکتری‌ها زندگی می‌کنند. حالا محققان به‌طور تصادفی با موجوداتی مواجه شده‌اند که به نظر می‌رسد یک رده‌بندی کاملاً جدید از موجودات ویروس‌مانند باشند.

شفا آنلاین>سلامت>این موجودات استوانه‌ای و ویروس‌مانند ابلیسک‌ نامیده شده‌اند. ابلیسک‌ها گاهی خود به دیگر میکروبیوم‌های انسان نفوذ می‌کنند.

به گزارش شفا آنلاین:در بدن انسان موجودات متنوعی اعم از ویروس‌ها و باکتری‌ها زندگی می‌کنند. حالا محققان به‌طور تصادفی با موجوداتی مواجه شده‌اند که به نظر می‌رسد یک رده‌بندی کاملاً جدید از موجودات ویروس‌مانند باشند. این موجودات که به آن‌ها ابلیسک‌ (Obelisk) گفته می‌شود، قطعات مرموزی از مواد ژنتیکی دارند که هیچ توالی قابل تشخیص یا حتی شباهت ساختاری شناخته‌شده‌ای با هیچ عامل بیولوژیکی دیگری ندارند.

براساس پیش‌نویس مقاله محققان، «ایوان ژلودف»، زیست‌شناس دانشگاه استنفورد و همکارانش استدلال می‌کنند که کشف عجیب آن‌ها ممکن است اصلاً ویروس نباشد، بلکه یک گروه کاملاً جدید از موجودات باشد. این موجود جدید ممکن است شکاف قدیمی بین ساده‌ترین مولکول‌های ژنتیکی و ویروس‌های پیچیده‌تر را پر کند.

موجودات ناشناخته و ویروس‌مانند در بدن انسان

ابلیسک‌ها شامل دسته‌ای از RNA‌های متنوع هستند که هیچ‌وقت در میکروبیوم‌های انسان و خارج از انسان مورد توجه قرار نگرفته‌اند. این موجودات ساختارهای بسیار متقارن و میله‌مانندی دارند که از رشته‌های پیچ‌خورده RNA تشکیل شده‌اند؛ به دلیل ساختار این موجودات، به آن‌ها ابلیسک (ستون‌های میله‌ای) گفته می‌شود. اندازه ابلیسک‌ها تنها حدود 1000 کاراکتر نوکلئوتید است. درواقع، این اندازه کوچک احتمالاً یکی از دلایلی است که تاکنون محققان متوجه حضور آن‌ها نشده‌اند.

در این پژوهش، محققان با جستجوی 5.4 میلیون مجموعه داده از توالی‌های ژنتیکی تقریباً 30 هزار ابلیسک مختلف را شناسایی کردند. آن‌ها در حدود 10 درصد از میکروبیوم‌های انسانی که محققان مورد بررسی قرار داده بودند، ظاهر شدند.

در یک مجموعه از داده‌ها، ابلیسک‌ها در 50 درصد از نمونه‌های دهانی بیماران مشاهده شد. علاوه‌براین، به نظر می‌رسد که انواع مختلفی از ابلیسک‌ها در نواحی مختلف بدن ما وجود دارند. محققان می‌گویند برخی این ابلیسک‌ها دیگر میکروبیوم‌های انسان را مستعمره خود می‌کنند.

محققان موفق شدند درون یک باکتری رایج درون دهان انسان ابلیسکی به طول 1137 نوکلئوتید پیدا کنند. پژوهشگران هنوز نمی‌دانند که دیگر کدام میکروبیوم‌های انسان میزبان این ابلیسک‌ها هستند. همچنین در تمامی این ابلیسک‌ها توالی ژنی وجود دارد که باعث تولید پروتئینی کاملاً جدید به نام ابلین (Oblin) می‌شود. این پروتئین احتمالاً در تولیدمثل ابلیسک‌ها نقش دارد. /دیجیاتو



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: