به گزارش شفا آنلاین،دکتر مهدیس کامکار بیش فعالی، اضطراب جدایی و اختلالات یادگیری را از شایعترن اختلالات رفتاری در کودکان دانست و گفت: لکنت زبان و شب ادراری نیز از جمله اختلالاتی است که بویژه در پسران به دلیل عقبتر بودن رشد حرکتی مغز آنها نسبت به دختران، شایعتر است.
وی با بیان اینکه ژنتیک مهمترین مساله در بروز این اختلالات است، گفت: به همین دلیل در سوابق فامیلی فرد مبتلا، این اختلالات به همین شکل یا به شکلی دیگر در خانواده نیز مشاهده میشود که در درمان این اختلالها مناسبترین روش، درمانهای رفتاری- شناختی است که با عنوان تقویت مثبت، تقویت منفی یا شرطی سازی کودک شناخته میشود.
این روانپزشک در توضیح این روش درمان ادامه داد: به عنوان مثال در ازای کار درست به کودک پاداش داده شده و در ازای کار اشتباه تنبیه شود.
کامکار دومین درجه درمان این اختلالات را نوروفیدبک دانست و گفت: در این روش دو الکترود روی سر کودک قرار گرفته و هنگام پایین آمدن توجه او در حین انجام کار صدای بوق تولید میکند. این روش درمانی، در شب ادراری موثر و 6 تا 9 ماه به طول میانجامد.
این روانپزشک کودک درجه سوم درمان اختلالات کودکان را درمانهای دارویی عنوان کرد.
کامکار همچنین درمورد درصد تاثیر این درمانها در علاج اختلالات مذکور گفت: در پزشکی و روانپزشکی چیزی به اسم علاج نداریم و به دنبال کنترل بیماریها و اختلالات هستیم. در روند درمان، زمانی که بتوانیم بیماریها و اختلالات را بالای 70 درصد کنترل کنیم به معنای آن است که به علاج دست یافتهایم.
ایسنا