کد خبر: ۳۳۳۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - 2023October 09
با وجود کاهش نسبی قیمت گوشت در روزهای اخیر و افزایش ذخایر گوشت قرمز ، هنوز هم گوشت، خارج از سفره معیشتی بسیاری از مردم قرار دارد به طوری که بنا بر اخبار منتشره در سال 1401 سرانه مصرف گوشت به 3 کیلوگرم می‌رسید
شفا آنلاین>سلامت>هر چند کارشناسان معتقدند افزایش ذخایر گوشت قرمز و دپوی گوشت های یخ زده موجود قیمت گوشت را واقعی‌تر از آنچه هست خواهد رساند و قیمت گوشت کاهش خواهد یافت اما شرط ثبات بازار گوشت در گرو مدیریت بهینه مسئولان و توزیع مستمر مناسب گوشت گرم و یخ زده  است.

دپوی گوشت‌های یخ زده برای ثبات بازار

به گزارش شفا آنلاین:منصور پوریان، رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در این خصوص  گفت: با توجه به واردات گوشت یخ زده و همچنین ذبح گوشت تازه دام گوساله در حال حاضر از ذخایر گوشت خوبی برخوردار هستیم و در این راستا قیمت گوشت هم کمتر شده است هر چند قیمت گوشت در ماه‌های اخیر به دلایلی مانند حذف ارز 4200 هزار تومانی، افزایش هزینه‌های حمل و نقل، انرژی، حقوق و دستمزدها و ... افزایش یافته بود اما دولت با کنترل بازار گوشت با قیمت مناسب وارد فروشگاه‌های زنجیره‌ای شد و قیمت گوشت کاهش یافت.

او افزود: واردات گوشت منجمد به دنبال خرید گوشت گرم با ارز ترجیحی دپو شده است و عملاً ظرفیت گوشت مناسب است و طبق بررسی‌ها قیمت دام زنده نسبت به یک ماه و نیم گذشته افزایش یافته و از ۱۷۰ به ۱۹۰ هزارتومان رسیده است و در حال حاضر به‌علت قیمت متفاوت گوشت‌های وارداتی و داخلی در بازار قیمت گوشت دو نرخی شده و به همین علت نمی‌توان گفت قیمت واقعی گوشت چقدر است هر چند پیش بینی می‌شود  که قیمت واقعی گوشت و روند کاهش شد قیمت این محصول ادامه داشته باشد.

کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز

پوریان درباره کاهش سرانه خرید گوشت قرمز برای مردم گفت: قیمت گوشت گرم کاهش یافته است اما به دلیل ضرورت زمانی و ذبح گوشت قرمز مجبور به دپو گوشت‌های یخ زده وارداتی شده‌ایم و البته به دلیل افزوده شدن ذخایر گوشت قرمز، قیمت لاشه گوساله در حال حاضر حدود 265 تومان عرضه می‌شود و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا حدود 45 روز دیگر دام زنده به بازار وارد می‌شود و آماده کشتار خواهند شد و به این ترتیب به ذخایر گوشت گرم باز هم افزوده خواهد شد و بنابراین به شکل منطقی قیمت گوشت باز هم واقعی‌تر و کمتر خواهد شد و امیدواریم سرانه مصرف گوشت قرمز افزایش یابد و امکان خرید گوشت برای مردم بیشتر از گذشته فراهم آید.

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور توضیح داد: گوشت‌های یخ زده هم به دلیل اینکه به هرحال تاریخ مصرف دارد به بازار وارد می شود و به این ترتیب با واردات گوشت یخ زده گوساله وارداتی هم کمتر از قیمت فعلی یعنی 265 هزار تومان خواهد رسید. با توجه به وجود منابع کافی اعم از گوشت‌های وارداتی و داخلی، قیمت گوشت قرمز هنوز واقعی نیست و خود ما نیز نسبت به این مسئله واقف هستیم و امیدواریم که در آینده نزدیک قیمت واقعی‌تر خواهد شد البته نمی‌توان زمان مشخصی برای کاهش قیمت گوشت اعلام کرد اما با توجه به عرضه فراوان باید منتظر کاهش قیمت‌ها باشیم.

پرواربندی، مشکل اصلی دامداران

او بیان کرد: با توجه به شرایط حاکم بر صنعت دام مشکلات دامداران و پرواربندی‌ها زیاد است و هنوز به طور کامل رفع نشده است اما با این وجود تولیدکنندگان سعی دارند شرایط تولید داخلی را به حالت اولیه بازگردانند تا تولید تداوم پیدا کند. در رابطه با مشکلات موجود در این صنعت نیز باید گفت در سال‌های گذشته برخی از سرمایه‌گذاران گله‌های ۴ الی ۵ هزار رأسی برای تامین گوشت پرورش می‌دادند که این گله‌ها نه‌تنها بازار داخل را تامین می‌کرد؛ بلکه بخشی از آن نیز صادر می‌شد. 

پوریان اضافه کرد: اکنون بخش عمده گوشت وارداتی گرم و منجمد در بخش‌های خاص از جمله مراکز دولتی و درمانی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شرکت‌های بسته‌بندی عرضه می‌شود که بیشتر آنها مربوط به استان تهران است و به برخی استان‌ها تخصیص داده نمی‌شود، در حالی که برای تنظیم بازار این محصول باید گوشت گوسفندی و گوساله به طور گسترده و مستمر در بطن بازار عرضه شود تا قیمت ها روند کاهشی به خود بگیرند تا جلوی گرانفروشی گرفته شود.

او درباره بازار گوشت قرمز در ماه‌های آینده گفت: دولت برای حفظ ذخایر و تامین بازار داخلی، واردات گوشت گرم و منجمد را همچنان در دستور کار دارد و با وجود مشکلات عدیده دام زنده و گوشت قرمز داخلی نیز در حال تولید است؛ بنابراین در ماه‌های آینده با مشکلی در این بخش روبه‌رو نخواهیم شد.

 

 

حذف گوشت قرمز و سفید از سفره مردم

سید مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه در این خصوص به  روزنامه اعتماد گفت: از نخستین روزی که تحریم‌ها تشدید شد مشخص بود که چه نتایج شوم اقتصادی و اجتماعی در پی دارد متاسفانه اصرار مسئولان بر سیاست‌های گذشته و ادامه تحریم‌ها به جز وقت‌کشی نتیجه دیگری به دنبال نداشت.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به وابستگی اقتصاد کشور به فروش نفت خاطرنشان کرد: تحریم‌ها اجازه نمی‌دهد که برنامه‌های سیاستمداران پیش برود البته در دولت گذشته بخشی از مسائل و مشکلات داخلی تا حدودی حل شد اما با وجود آنکه دولت سیزدهم با  شعار حل مشکلات داخلی و خارجی و دور زدن تحریم‌ها روی کار آمد دیدیم که برخی از این  مدیران حتی مختصری از اقتصاد ایران و ساختارهای اداری و اجرایی را هم نمی‌دانند.

افقه گفت: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تیر خلاص زده شد و قرار بر این شد تا بخش قابل‌توجهی از منافع آن در حوزه مواد غذایی برای دهک‌های کم‌درآمد جبران شود اما دیدیم که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث شد تا شتاب افزایش قیمت مواد غذایی سرعت گیرد و شاهد آن شدیم که میزان تورم در بخش گوشت قرمز و سفید امروز به ۸۰درصد رسیده است.

افقه بیان کرد: درحال‌حاضر شاهد آنیم که هم تورم افزایش پیدا کرده و هم میزان سرمایه‌گذاری‌ها افت داشته است و همه این موارد به این معنی است که مواد غذایی روز به روز از سفره مردم کمتر شده و سرانه مصرف هم کمتر می‌شود.

این اقتصاددان افزود: با ادامه این سیاست‌ها با افت تولید، افزایش بیکاری و رشد تورم روبه ‌رو خواهیم بود، در نتیجه تعداد فقرا در کشور بیشتر می‌شود و طبقه متوسط هم کم‌کم به زیر خط فقر می‌افتند و اگر هم در این طبقه باقی بمانند میزان مصرف‌شان را کمتر از قبل کرده‌اند.

مشارکت افراد در فرآیند توسعه کمتر خواهد شد

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: زمانی که افراد فقیرتر می‌شوند سهم بیشتری از بودجه خود را صرف

مواد غذایی می‌کنند اما با گرانی‌ها در این بخش میزان مصرف افراد هم کمتر می‌شود.

افقه با اشاره به پیامدهای گرانی در بخش مواد خوراکی گفت: انواع بیماری‌ها و سوءتغذیه و بدن‌های ضعیف از نتایج این سیاست‌هاست و جامعه‌ای که به لحاظ غذایی ضعیف باشد دیگر توان جسمی و ذهنی کافی ندارد تا در فرآیند توسعه مشارکت داشته باشد و امید به زندگی افراد هم کمتر می‌شود.

این اقتصاددان با اشاره به افزایش فقر در جامعه گفت: گسترش بزه‌های اجتماعی و نزول ارزش‌ها و زنجیره‌ای از معضلات افزایش  فقراست و در این چرخه باطل رشد اقتصادی هم کند خواهد شد./آرمان


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: