به گزارش شفا آنلاین،سعید کرمی در حاشیه نشست رزیدنتهای پاتولوژی در انتقاد به سیاستهای جدید وزارت بهداشت در مورد این رشته گفت: مشکل از جایی شروع شد که سیاستگذاری آزمایشگاهی کشور به دست اهل فن داده نشد. از بدو تشکیل آزمایشگاه مرجع سلامت مدیرکل و معاون فنی از میان همکاران دکترای علوم آزمایشگاهی انتخاب شدند در صورتی که تربیت این همکاران به منظور رفع کمبود نیرو در مناطق محروم بود. سوال ما این است که چرا نباید پاتولوژیستها در این سمت قرار بگیرند، در حالی که رشته مصوب تخصصی علوم آزمایشگاهی درکشور رشته پاتولوژی است.
وی افزود: میخواهند بندهایی را به آیین نامه تاسیس آزمایشگاه اضافه کنند که طبق آن افرادی که متخصص پاتولوژیست نیستند، قادر باشند مانند یک متخصص پاتولوژی آزمایشگاه تاسیس کرده، نمونه بیماران را پذیرش کنند و به آزمایشگاههای دیگر بفرستند.
وی با تاکید بر اینکه این امر از اواخر دولت نهم اتفاق افتاد، اظهار کرد: در اواخر دولت نهم آیین نامه تاسیس آزمایشگاهها تغییر کرد. امضای تغییر آییننامه را از وزیر بهداشت سابق گرفتند. این آیین نامه جا افتاد و سریعا به بیمهها ابلاغ شد.
رئیس انجمن پاتولوژی در ادامه با اشاره به درخواست برای دیدار با وزیر بهداشت، تاکید کرد که دکتر هاشمی به نظرات انجمنها اهمیت میدهد و اگر یک بار با ایشان صحبت کنیم حرف منطقی را تشخیص میدهند.
کرمی در مورد مشکل دیگر این انجمن توضیح داد: قضیه دوم این است که نزدیک یک ماه است که قصد دارند به phdهای علوم پایه مجوز تاسیس آزمایشگاه دهند. در صورتی که این افراد برای تدریس در دانشگاه و تحقیق و پژوهش تربیت شدهاند. برخیها گمان میکنند هنگامی که دانشگاهها امکان جذب این افراد را ندارند و حقوقشان در دانشگاهها پایین است باید این افراد را از طریق تاسیس آزمایشگاه وارد کار کنند.
وی افزود: طبق آییننامه قبلی هر چهار نفری که دارای مدرک Phd هستند، میتوانستند با یکدیگر یک آزمایشگاه را تاسیس کنند. اما در حال حاضر میخواهند این آییننامه را تغییر داده و به هر نفری که دارای مدرک Phdاست جداگانه مجوز تاسیس آزمایشگاه بدهند.
رئیس انجمن پاتولوژی در مورد تبعات این تصمیم توضیح داد: اگر این تصمیم گرفته شود یک نفر که پزشک متخصص پاتولوژی نیست میتواند از طریق میانبر موقعیت شغلی پزشک متخصص پاتولوژیستی را به دست آورد که در کنکور پزشکی قبول شده، هفت سال پزشکی عمومی و چهار سال پزشکی تخصصی خوانده است. این امر باعث ناامیدی و از دست رفتن انگیزه جوانانی میشود که به تازگی وارد این رشته شدهاند.
کرمی با بیان اینکه رشته پاتولوژی پایه طب است، اظهار کرد:یعنی اگر نخبگان پزشکی وارد این رشته نشوند کل طب ضربه خواهد خورد.
وی در ادامه با انتقاد از تاسیس بیشمار آزمایشگاههای جدید گفت: من باور دارم که تاسیس هر آزمایشگاه جدید یعنی خرید دستگاههای جدید و پولدار شدن وارد کنندگان تجهیزات. ما معتقدیم نیاز به تاسیس آزمایشگاههای جدید نیست. البته برخیها اسم این امر را دسترسی آسان گذاشتهاند و مفهوم آنرا این طور تعریف کردهاند که مردم به راحتی به آزمایشگاهها دسترسی پیدا کنند. در صورتی که هم اکنون در هر خیابان یک آزمایشگاه قرار دارد. اما مردم به دلیل اینکه پول ندارند به آن مراجعه نمیکنند. بنابراین تعداد آزمایشگاه مهم نیست و اگر وزارت بهداشت میخواهد دسترسی را آسان کند باید قدرت خرید مردم را افزایش داده و پوشش بیمهها را بیشتر کند.
کرمی با اشاره به کم بودن تعرفههای متخصصین پاتولوژی گفت: تعرفههای پاتولوژی در طرح تحول سلامت یک هفدهم متخصصین دیگر است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در مورد این مشکلات با رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت صحبت شده است، گفت: ما مکررا با ایشان جلسه تشکیل دادهایم. نظر ایشان این است که باید استانداردها را تقویت کنیم. اما به نظر من آنچه که در عمل اتفاق میافتد مهم است. فعلا جلوی تغییر آیین نامه گرفته شده است و ما تنها میخواهیم وزیر بهداشت در جریان این مشکلات قرار بگیرند.
در این جلسه که شماری از پیشکسوتان و اساتید رشته پاتولوژی
هم حضور داشتند دکتر کمالیان از پیشکسوتان این رشته، گفت: هدف ما این است
که علم پاتولوژی به آزمایشگاههای پزشکی کشور حاکم باشد. بنابراین باید
عملکرد علم پاتولوژی به منظور کاهش هزینه بیماران ارتقا یابد تا هم بیماری
به موقع تشخیص داده شود و هم یک صرفه جویی کلان در سطح کشور داشته باشیم.
من متاسفم که چنین مشکلاتی را در این رشته میبینم. دانشجویان پاتولوژی
چندین سال دورههای تخصصی مختلف را میگذرانند تا پذیرفته شوند اما هم
اکنون به کسانی که این دورهها را نگذراندهاند مجوز داده میشود.
ایسنا