کد خبر: ۳۲۰۷۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - 2014August 24
رئیس انجمن علمی روانشناسی اجتماعی:
شفاآنلاین-رئیس انجمن علمی روانشناسی اجتماعی گفت: والدینی که بیش از حد در خدمت فرزندان خود هستند یا کمبود حضور خود در خانه را با پول جبران می‌کنند فرزندانی کم تحمل و خشن بار می‌آورند.
به گزارش شفا آنلاین،مجید صفاری‌نیا درباره چرایی پایین بودن آستانه تحمل در افراد اظهار داشت: یکی از دلایل پایین بودن آستانه تحمل، عدم یادگیری مهارت‌های زندگی است، این مهارت‌ها باید از سنین پایین و دوره ابتدایی از طریق مراکز آموزشی و فرهنگسراها آغاز شود.

وی با بیان «ماده‌گرایی» به عنوان یکی دیگر از دلایل خشونت و پایین بودن آستانه تحمل گفت: متأسفانه جامعه کنونی به سمت تجملات و مشوق‌های بیرونی مانند لوازم لوکس خانه، خودرو‌های گران‌قیمت و خانه‌های تجملاتی پیش می‌رود در حالی که مشوق‌های درونی مانند «عزت نفس» در میزان شادی اهمیت بیشتری دارد چرا که مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از وسایل برقی مختلف توسط مردم آمریکا و چین موجب خوشحالی آنها نشده است.

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: در بحث سلامت اجتماعی وقتی در جامعه‌ای استانداردهای سلامت اجتماعی مانند فقر، بیکاری، عدم ادراک ‌عدالت و توجه به کرامت متخصصان پایین باشد، میزان خشونت افراد افزایش می‌یابد و کم‌تحمل می‌شوند و تا زمانی که این استانداردها بالا نرود میزان خشونت نیز کاهش نمی‌یابد.

رئیس انجمن علمی روانشناسی اجتماعی با بیان رابطه سبک فرزندپروری با آستانه تحمل تصریح کرد: سبکی که والدین برای پرورش فرزندان خود در نظر می‌گیرند در میزان آستانه تحمل آنها مؤثر است. والدینی که بیش از حد در خدمت فرزندان خود هستند یا کمبود حضور خود در خانه را با پول جبران می‌کنند فرزندانی کم تحمل و خشن بار می‌آورند.

وی افزود: در برخی خانواده‌ها خواسته‌های فرزندان کمتر از 24 ساعت تحقق پیدا می‌کند این موضوع می‌تواند فرد را کم‌تحمل بار آورد.

این متخصص حوزه بهداشت روان عوامل شناختی و شخصیتی را فاکتورهای دیگری در آستانه تحمل عنوان کرد و ادامه داد: عوامل شناختی و شخصیتی با میزان سلامت روان و ناسازگاری ارتباط دارد شخصیت‌های خودشیفته و روان رنجور دچار کم‌تحملی و آستانه تحمل پایین هستند.

رئیس انجمن علمی روانشناسی اجتماعی گفت: ازدحام عامل دیگری در آستانه تحمل پایین است وقتی جوامع سنتی به مدرن و شهری تبدیل می‌شوند به واسطه ازدحام و اضافه باری که بر شناخت مردم ایجاد می‌شود زمینه تهدیدآمیز بودن موقعیت‌ها را فراهم می‌کند. مطالعه‌ای در متروی تهران نشان می‌دهد که میزان پرخاشگری مردم در ساعاتی که ازدحام بیشتر است افزایش می‌یابد.

وی افزود: در زندگی شهری عواملی مانند اختلاف با رئیس، اقساط بانک، سر و صدای همسایه و ترافیک موجب افزایش محرک‌های ورودی می‌شود که این محرک‌ها گاهی بیش از ظرفیت روانی افراد است. این موضوع سبب می‌شود تا افراد کرخت شوند و خشونت و بی‌تفاوتی در افراد به وجود آید.

این متخصص حوزه بهداشت روان اذعان داشت: ما کمتر شاد هستیم و وسایل پالایش روانی نداریم باید فضای شاد برای تخلیه بار شناختی اضافی ایجاد شود.
فارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: