کد خبر: ۳۱۸۲۲۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۱۸ دی ۱۴۰۱ - 2023January 08
کلاه سرد ویژه بیماران مبتلا به سرطان به همت محققان مشهدی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی و تولید شد.
شفاآنلاین>سلامت>مهدی عباچی زاده  اظهار کرد: کلاه سرد ویژه بیماران مبتلا به سرطان به همت محققان مشهدی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی و تولید شد.

به گزارش شفاآنلاین:مدیر یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با توجه به تاثیر سردکردن پوست سر بر کاهش  اثر داروهای شیمی درمانی بر روی فولیکول‌های موی سر، کلاه سرد کننده با هدف کاهش دمای پوست سر و سرد کردن آن، انقباض عروق خونی و کاهش حرکت جریان خون به این منطقه به همت محققان فناور و مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی و تولید شد.

عباچی زاده ادامه داد: در این ابداع  که کلاه مانند یک کلاه معمولی روی سر قرار می‌گیرد مایع داخل دستگاه پس از سرد شدن و پمپاژ، از طریق لوله‌های عایق به داخل کلاه مخصوص سیلیکونی هدایت می‌شود و در ادامه کنترل کننده الکترونیکی دستگاه، دمای پوست سر را برای مدت مشخصی که متخصص آن را  تعیین می کند در دمای ۳ تا ۵ درجه سانتی گراد ثابت می ماند.

وی  گفت: با سرد کردن پوست سر  و کاهش جریان خون دارو‌های شیمی درمانی که از طریق جریان خون حرکت می‌کند کاهش پیدا می کند و  تخریب فولیکول‌های ریشه مو نیز به نسبت کاهش می یابد.

این دانشمند جوان بیان کرد: نمونه‌های خارجی دستگاه کلاه سرد از حدود30 تا ۴۰ هزار دلار قیمت دارد؛ اما دستگاه کلاه سرد ابداعی با تکیه بر دانش فنی و تجربیات بومی  با هزینه کمتراز ۴۰% نمونه خارجی می‌تواند به خوبی با نمونه خارجی رقابت کند.

عباچی زاده افزود: هزینه استفاده از کلاه سرد در هر جلسه شیمی درمانی در خارج از کشور مبلغی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار است اما این هزینه در ایران بسیار کمتر محاسبه می‌شود از این رو  موجب کاهش فشار روانی بر بیماران تحت شیمی درمانی و خانواده‌های آن‌ها می‌ شود.

وی گفت:  به علت تحریم‌ها و قیمت بالای کلاه سردکننده سر در ایران، شرکت دانش بنیان سپنتا از سال ٩۴ طراحی و ساخت نمونه اولیه این دستگاه را  با پشتوانه علمی طرح پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مرکز درمانی امام رضا (ع)  آغاز کرد.

 نخستین و تنها دستگاه تایید شده در کشور

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: این کلاه سردکننده سر پس از طی مراحل متعدد آزمایش‌های بالینی و آزمونهای استاندارد‌ لازم، پروانه ساخت از وزارت بهداشت را دریافت کرده و هم اکنون این دستگاه ایرانی به عنوان  نخستین و تنها دستگاه تایید شده در کشور، در چند بیمارستان تخصصی درمان سرطان در خراسان رضوی به کار گرفته شده است.

عباچی زاده افزود: این دستگاه بزودی در سایر مراکز کشور هم معرفی خواهد شد و در اختیار  همه هموطنان قرار خواهد گرفت.

وی گفت: از راه هایی که در سال‌های گذشته برای سرد کردن پوست سر انجام می شد استفاده از بسته های یخ بود که مشکلات مخصوص به خودش را نیز به همراه داشت اما دستگاه‌ها با عنوان کلاه سرد کننده هم دقیق تر از کیسه های یخی عمل می‌کند و هم تاثیر بهتری بر کاهش ریزش موی بیماران دارد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: