به گزارش شفاآنلاین:با توجه به شرایط جمعیت و منطقه درگیر، این امکان وجود دارد که بیماری به سرعت گسترش یابد. بیماری وبا هنوز در دنیا به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی جوامع محسوب میشود. بر اساس تخمین محققین سالانه بین ۱.۳ تا ۴ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا میشوند و بین ۲۱ هزار تا ۱۴۳ هزار نفر نفر به دلیل ابتلای به این بیماری جان خود را از دست میدهند. این شرایط در حالی است که با درمان صحیح و مناسب میزان کشندگی بیماری میتواند حتی به کمتر از یک درصد کاهش یابد.
انتقال این بیماری کاملا با شرایط بهداشتی نامناسب شامل عدم دسترسی کافی و مناسب به آب سالم و تسهیلات دفع بهداشتی فاضلاب مرتبط است. نواحی پر جمعیت حاشیه شهر، کمپهای تعبیه شده برای جمعیتهای داخلی جا به جا شده (به عنوان مثال در شرایط وقوع بلایای طبیعی) و یا کمپهای جمعیتهای مهاجرین در صورت عدم دسترسی به حداقل ملزومات مورد نیاز شامل آب سالم و فاضلاب بهداشتی، مناطقی هستند که به طور قابل توجهی در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، در نظام مراقبت بیماریهای واگیر در کشور ما بیماری وبا در گروه بیماریهای مشمول گزارش فوری بوده و هر مورد ابتلا باید به صورت تلفنی گزارش شود. در سال جاری به دنبال وقوع طغیان وبا در برخی از کشورهای همجوار (عراق، افغانستان و پاکستان)، از تاریخ ۲۷ خرداد ماه سال ۱۴۰۱ مواردی از ابتلا به این بیماری در استانهای واقع در مرزهای غربی کشور ما نیز شناسایی و پس از آن موارد وبا در برخی از مناطق دیگر کشور نیز گزارش شد.
بر اساس اطلاعات حاصل از نظام مراقبت وبا در سال جاری به دنبال وقوع طغیان بیماری وبا در کشور، ۳۶۷ مورد ابتلا به این بیماری گزارش شده است. موارد ابتلا که از اواخر خرداد ماه آغاز شده بود تا پایان آبان ادامه داشت و از هفته پایانی آبان ماه تاکنون مورد جدیدی از ابتلا به وبا در کشور گزارش نشده است.
حداقل و حداکثر سن در مبتلایان شناسایی شده به ترتیب یک سال و ۸۲ سال بود ولی مبتلایان عمدتا (تا ۷۶ درصد) در گروههای سنی ۲۰ تا ۲۶ سال قرار داشتند. اغلب موارد یعنی تا ۶۶.۷ درصد ابتلا در جنس مذکر و عموما (تا ۷۹.۵ درصد) ساکن مناطق شهری بودند. کلیه موارد شناسایی شده بیماری از بیوتایپ التور و سروتایپ اوگاوا بودهاند.
در بررسی ملیت مبتلایان مشخص شد که ۹۵ درصد موارد ملیت ایرانی و ۵ درصد از اتباع سایر کشورها بودهاند. در طبقه بندی انجام شده بر اساس شرح حال بیماران، ۸۰درصد از موارد ابتلا موارد وارده به کشور (افراد با سابقه سفر اخیر به مناطق اندمیک وبا در سایر کشورها) بوده و ۲۰ درصد موارد نیز در شرح حال خود سابقه تماس با موارد وارده به کشور را ذکر کردهاند. همچنین حدود ۷۰ درصد مبتلایان به صورت سرپایی درمان شده و سایر موارد نیاز به بستری داشتهاند.
بنابر جدول منتشر شده توسط وزارت بهداشت؛ در سال ۱۳۹۳ تعداد ۷ مورد ابتلا، در سال ۱۳۹۴ تعداد ۹۱ مورد ابتلا، در سال ۱۳۹۵ تعداد ۵ مورد ابتلا، در سال ۱۳۹۶ تعداد ۶۳۵ مورد ابتلا، در سال ۱۳۹۷ تعداد ۷ مورد مبتلا، در سال ۱۳۹۸ تعداد ۴ مورد ابتلا و در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تعداد یک مورد مبتلا به ثبت رسیده است. بر این اساس آخرین طغیان بیماری وبا در کشور مربوط به سال ۱۳۹۶ با ۶۳۵ مورد مبتلا بوده است و در سالهای بعد تنها موارد تکگیر از بیماری ثبت شده است.ایسنا