کد خبر: ۳۱۷۵
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۱ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۲ - 2013June 08
شفا آنلاين -پژوهشگران اعلام کردند مصرف پنیر و دیگر فرآورده‌های لبنی برای سلامت استخوان‌ها و به ویژه در سلامت دهان و دندان مفید است و از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.  
به گزارش شفا آنلاين فپژوهشگران دانشگاه دندان‌پزشکی عمومی آمریکا در این تحقیقات پ.هاش دندان را در دهان شصت و هشت داوطلب سنین 12 تا 15 سال پیش و پس از مصرف پنیر، شیر و یا ماست‌های بدون قند، بررسی کردند. پ.هاش پایین‌تر از پنج و نیم فرد را در خطر ساییدگی دندان قرار می‌دهد روندی که در آن مینای دندان (لایه‌ی محافظ خارجی) از بین می‌رود. به گفته ویپول یاداو سرپرست محققان، هر چه سطح پی.هاش در دهان بالاتر از پنج و نیم باشد، خطر پوسیدگی دندان‌ها کمتر است. پژوهشگران در این تحقیقات همچنین میزان تاثیرگذاری مصرف شیر، پنیر و ماست بدون قند را به طور جداگانه بررسی کردند و دریافتند مصرف پنیر تاثیر بیشتری در افزایش سطح پی.هاش دهان دارد. به گفته پژوهشگران، افزایش بزاق دهان در زمان خوردن پنیر (شیوه‌ی طبیعی دهان برای رسیدن به پایین‌ترین سطح اسیدی) که احتمالا از عمل جویدن ناشی می‌شود، در افزایش سطح پی.هاش دهان موثر است. همچنین ترکیبات گوناگون موجود در پنیر احتمالا به مینای دندان می‌چسبد و از آسیب دیدگی دندان‌ها در برابر اسید، جلوگیری می‌کند. سئونگ هی ری سخنگوی دانشگاه دندان‌پزشکی عمومی آمریکا در خصوص این تحقیقات گفت: «به نظر می‌رسد مصرف لبنیات برای سلامت دهان و دندان مفید است. فرآورده‌های لبنی نه تنها در مقابل میان وعده‌های تشکیل شده از کربوهیدرات و قند گزینه سالم‌تری هستند، بلکه می‌توان مصرف آنها را به عنوان شیوه‌ای پیشگیرنده از پوسیدگی دندان‌ها در نظر گرفت.» به گزارش پایگاه اینترنتی «مدیکال نیوز تودی»، نتیجه این تحقیقات در نشریه «دندان‌پزشکی عمومی» منتشر شد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: