کد خبر: ۳۱۴۶۹۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022November 06
۱۴ سال پیش در چنین روزی، ساتوشی ناکاموتو خالق ناشناس این ارز دیجیتال، بیت کوین را به‌عنوان یک سیستم پول نقد الکترونیکی همتابه‌همتا به جهان معرفی کرد.
شفاآنلاین>سلامت> در حالیکه ۳۱ اکتبر (۹ آبان) سالگرد انتشار وایت‌پیپر بیت‌کوین بود تا این رمزارز مشهور به چهارده سالگی خود برسد، از یکسو، رشد زیادی به خود دیده و از سوی دیگر، بازار متزلزل و کلاهبرداری‌های گسترده، ناظران و تریدرها را نگران کرده است.
 
به گزارش شفاآنلاین: ۳۱ اکتبر که همین سه روز پیش بود، چهاردهمین سالگرد انتشار وایت پیپر بیت کوین است.

۱۴ سال پیش در چنین روزی، ساتوشی ناکاموتو خالق ناشناس این ارز دیجیتال، بیت کوین را به‌عنوان یک سیستم پول نقد الکترونیکی همتابه‌همتا به جهان معرفی کرد.

۳۱ اکتبر ۲۰۰۸ تاریخ انتشار وایت پیپر بیت کوین است و طرفداران این ارز دیجیتال این روز را به‌مناسبت معرفی بیت کوین به مردم سراسر جهان، جشن می‌گیرند. چند ماه بعد و در ۳ ژانویه ۲۰۰۹ (۱۴ دی ۱۳۸۷) شبکه بیت کوین کار خود را با ساخت اولین بلاک آغاز کرد.

اولین وب‌سایتی که وایت پیپر بیت کوین در آن منتشر شد، «bitcoin.org» بود و هم‌اکنون نیز فایل وایت پیپر بیت کوین به چندین زبان، از جمله فارسی، در این وب‌سایت در دسترس عموم قرار دارد.

ساتوشی ناکاموتو، وایت پیپر بیت کوین را در دورانی منتشر کرد که جهان درگیر یک بحران مالی بسیار شدید شده بود و به عقیده بسیاری، او تحت تأثیر همین بحران اقتصادی و با هدف انتقال قدرت از نهادهای متمرکز ناکارآمد به مردم و حذف نقش واسطه‌ها دست به راه‌اندازی بیت کوین زده است.

در طول این ۱۴ سال بیت کوین از نظر بزرگی جامعه کاربران و طرفداران خود، رشد زیادی داشته که سبب شده است بسیاری از افراد سرعت پیشرفت آن را با فناوری‌های انقلابی نظیر اینترنت مقایسه کنند.

در سال‌ها ابتدایی این دوران ۱۴ ساله نیز کمتر کسی تصورش را می‌کرد که بیت کوین، به‌عنوان اولین ارز دیجیتال جهان، روزی به چنین جایگاهی در میان فعالان حوزه فناوری و بازارهای مالی دست پیدا کند.

بازار متزلزل و کلاهبرداری های گسترده

با این وجود کاهش قیمت و کلاهبرداری، دو مشکل بازار رمزارزها بوده است بطوریکه بحران را به بازار رمزارزها کشاند.

طی ماه های گذشته، بیت‌کوین به پایین‌ترین سطح سه ماهه خود نزدیک شد بطوریکه این توکن به پایین‌ترین سطح روزانه ۱۸ هزار و ۸۵۹.۷۵ دلار سقوط کرد و باعث شد تریدرها زیان های هنگفتی داشته باشند.

اط سوی دیگر، شرکت های استخراج بیت کوین بارها اعلام ورشکستگی کردند و در پی شکست پی‌درپی پروژه‌های رمزارزها، شرکت استخراج بیت‌کوین کمپیوت‌نورث در پی افزایش فشارها به‌دلیل تأثیرات زمستان ارزهای دیجیتال و افزایش هزینه‌های انرژی از جمله شرکت هایی بود که اعلام ورشکستگی کرد.

رمزارزها یک‌به‌یک دچار بحران شدند به طوری که با ادامه‌دار شدن بازار نزولی رمزارزها، شرکت‌های جدیدی به لیست شرکت‌های بحران‌زده اضافه شدند تا جایی که شرکت استخراج رمزارز پولین از بروز مشکلات نقدینگی و متوقف کردن برداشت دارایی اتریوم و بیت کوین کاربران خبر داد.

پلتفرم‌های وام‌دهی ویجر دیجیتال (Voyager Digital) و والد (Vauld) نیز در ماه جولای، سرویس برداشت خود را از دسترس خارج کردند.

علاوه بر اینها، در ماه گذشته، دولت ایالات متحده آمریکا، میکسر تورنادو کش (Tornado Cash) را تحریم کرد، این میکسر تراکنش‌های اتریوم را غیرقابل ردیابی می‌کند و مطابق با این تحریم، شهروندان آمریکایی دیگر نمی‌توانند به‌صورت قانونی از آن استفاده کنند.

همچنین به گفته بنیانگذار Babylon Finance، پروتکل مدیریت دارائی مبتنی بر اتریوم این شرکت با نام بابیلون فایننس، پس از ناکامی در بهبود از حملات هک ۸۰ میلیون دلاری، در ماه نوامبر به طور کامل بسته خواهد شد.

اما مشکلات رمزارزها تنها مربوط به بازار پرتلاطم آن نبود بلکه کلاهبرداری نیز یکی از مشلات اساسی افرادی بود که سرمایه خود را وارد این بازار می کردند.

 

اخیرا یک شرکت تحقیقاتی اعلام کرد که بیشتر کلاهبرداری‌های صورت‌ گرفته در حوزه ارزهای دیجیتال، در بایننس چین (Binance Chain) اتفاق می‌افتد، در حالیکه در هر ساعت، به طور متوسط ۱۵ کلاهبرداری رمزارزی جدید بر روی بلاکچین‌های مختلف انجام می‌شود.

این در حالی است که بیشتر این کلاهبرداری‌ها گزارش نمی‌شوند، اما همان‌هایی هم که شناسایی و گزارش می‌شوند، نشان می‌دهند که کلاهبرداران چگونه صدها میلیون دلار را از طریق ارزهای دیجیتال به سرقت می‌برند.

کلاهبرداری های ریز و درشت این بازار، آن قدر زیاد است که برخی از آنها اصلا به چشم نمی آید اما یکی از مشهورترین ها مربوط به ملکه رمزارزها است.

صلا انگار رمزارزها با کلاهبرداری عجین شده‌اند، از روز نخستی که رمزارزها متولد شدند همزاد آنها یعنی کلاهبرداری در این بازار نیز زاده شد و همیشه عده‌ای کلاهبردار، کلاه هزاران نفر را برداشته و جیب‌های خود را پر کرده‌اند. روجا ایگناتووا که به خودش لقب ملکه رمزارز (Cryptoqueen) داده بود از همان دسته کلاهبردارهای بازار کریپتو است که حتی به فهرست ۱۰ نفر از افراد تحت تعقیب اف‌بی‌آی اضافه شد تا شاید ۴ میلیارد یورو کلاهبرداری او از ۳ میلیون نفر به آنها بازگردانده شود؛ هرچند بیش از ۴ سال است که او دیگر رفته است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: