شفا آنلاين-یک متخصص ارتوپدی داشتن زاویه ۱۵ تا ۲۵ درصدی مفصل زانو در هنگام پایین آمدن از پلکان را برای سلامت زانو ضروری دانست و تأکید کرد: کفش باید ۲ تا ۳ سانتیمتر پاشنه داشته باشد.
به گزارش
شفا آنلاين،فرهنگ غنی پور، متخصص ارتوپدی درباره تأثیر تردد از پلهها بر مفصل زانو تأکید کرد: پایین رفتن از پله برخلاف بالارفتن برای مفصل زانو خطرناک است زیرا هنگام پایین رفتن از پله فشار به اضافه وزن بدن بر مفصل وارد میشود ولی هنگام بالارفتن از پله ماهیچه درگیر میشود و وزن بدن را تحمل میکند بنابراین در پایین آمدن از پلکان باید احتیاط کرد.
وی خاطرنشان کرد: بالارفتن از پله نه تنها آسیبی به مفصل زانو نمی رساند بلکه با تقویت عضلات مفصل زانو باعث کاهش فشار بر این مفصل شود.
این متخصص ارتوپدی افزود: در سنین بالا حتی اگر تلاش شود تا بیشتر ماهیچه درگیر فشار بالا یا پایین رفتن از پله شود با این وجود به علت ضعف عضلانی افراد مسن تا حدی به مفصل فشار خواهد آمد ولی در سنین پایین تر به تقویت عضله منجر میشود.
غنی پور تصریح کرد: درباره اقدامات لازم برای کاهش آسیبهای ناشی از پایین رفتن از پله گفت: برای کاهش آثار مضر پایین آمدن از پله باید زاویه 15 تا 25 درجه در مفصل زانو ایجاد شود تا ماهیچهها نیز در تقسیم و تحمل وزن نقش داشته باشند و فشار وارد بر مفصل زانو را کاهش دهند.
وی درباره نقش کفش در سلامت مفاصل به ویژه هنگام استفاده از پلکان گفت: نباید کفشهای تخت یا پاشنه بلند پوشیده شود بلکه پاشنه کفش باید 2 تا 3 سانت ارتفاع داشته باشد و وزن نیز در فشار به مفاصل به شدت موثر است به خصوص در هنگام پایین آمدن از پله.
این متخصص اورتوپدی درباره حالت بدن در هنگام راه رفتن به طور کل و استفاده از پلکان به صورت جزیی گفت: توصیه ما این است که همواره به صورت صاف حرکت کنند و شکم را به جلو ندهند یا ستون فقرات را به جلو و عقب ندهند به همین دلیل به کسانی که مشکل ستون فقرات دارند توصیه اکید داریم که از سجده رفتن در هنگام نماز خودداری کنند و نشسته نماز بخوانند.
غنی پور درباره تأثیر وزن بر ستون فقرات نیز گفت: هر چه وزن فرد کمتر باشد فشار بر ستون فقرات نیز کاهش مییابد. به کسانی که از درد ستون فقرات شکایت دارند نیز توصیه میکنیم که آب درمانی کنند چرا که آب باعث بیوزنی و کاهش فشار بر ستون فقرات میشود بنابراین هر چه فشار بر روی ستون فقرات به واسطه کاهش وزن کمتر باشد مفیدتر است.
وی درباره نحوه صحیح راه رفتن نیز گفت: باید تمام پا بر روی زمین قرار داده شود و تنها پاشنه یا پنجه را روی زمین قرار نداد تا تمام کف پا فشار را تحمل کرده و به بدن منتقل کند.
این متخصص ارتوپدی افزود: برای راه رفتن بهتر است ابتدا بخش بیرونی پا را بر زمین گذاشت تا ماهیچههای بیرونی که بسیار قوی هستند وزن را تحمل کرده و سپس ماهیچههای درون پا وزن را تقسیم کنند.
فارس