کد خبر: ۳۱۲۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۲ - 2013June 06
شفا آنلاین -دبیركل سازمان ملل متحد گفت: در جهانی كه تولید مواد غذایی بر میزان تقاضای آن فزونی دارد؛ ۸۷۰ میلیون نفر با سوء تغذیه زندگی می كنند و كوتاه قدی كودكی به عنوان همه گیری خاموش در آمده است 
 به گزارش شفاآنلاین از مركز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، 'بان كی مون' به مناسبت روز جهانی محیط زیست(پنجم ژوئن ۲۰۱۳ برابر با ۱۵ خرداد)پیامی را با موضوع ' تفكر كنید،بخورید،صرفه جویی كنید و از رد پایتان بكاهید' صادر كرد. وی در این پیام اعلام كرد: برای ایجاد آینده ای كه خواهان آنیم، باید این بی عدالتی را اصلاح كنیم. باید از دسترسی به تغذیه مناسب برای همه یقین حاصل كنیم، بهره وری كشاورزان خرده پا كه بیشترین مقدار غذا را در جهان در حال توسعه تولید می كنند، دو برابر كنیم و نظام های غذایی را در برابر شوك های زیست محیطی و اقتصادی پایدار سازیم. وی ادامه داد: این دیدگاه 'چالش بدون گرسنگی' اینجانب است كه سال گذشته در كنفرانس سازمان ملل متحد درباره توسعه پایدار با عنوان ریو + ۲۰ مطرح شد. به گفته بان كی مون، یك راه برای محدود كردن فاصله بین گرسنگی و ارتقای بهزیستی آسیب پذیرترین ها این است كه پاسخگوی اتلاف بی اندازه و زباله ای باشیم كه به گونه ای فطری در نظام های غذایی امروزه موجود است. وی با اشاره به اینكه هم اكنون حداقل یك سوم از تمامی غذای تولیدی از مزرعه به سفره نمی رسد گفت: این بیش از همه بدترین اهانت به گرسنگان است اما همچنین نشان دهنده هزینه های سنگین زیست محیطی از جنبه های انرژی، زمین و آب نیز است. وی یادآور شد: در كشورهای در حال توسعه، آفات، تسهیلات ناكافی انبار كردن و زنجیره های ناكارآمد عرضه، عوامل عمده هدر رفتن مواد غذایی تلقی می شوند. آنانی كه برای صادرات تولید می كنند نیز گاه گرفتار دست و دل بازی خریدارانی می شوند كه انتظارات بسیار دشوار در قبال بهترین شكل ظاهری محصولات دارند. بان كی مون در ادامه بیان داشت: در كشورهای توسعه یافته مواد غذای دور ریخته شده از سوی خانواده ها و خرده فروشی و مواد فاسد شدنی صنایع تهیه غذا در محل های دفن زباله موجب پخش مقادیر قابل توجه گاز متان می شود كه از گازهای گلخانه ای قوی است. وی تاكید كرد: ضایعات غذایی چیزی است كه همه ما می توانیم به آن بپردازیم. این دلیلی است كه برنامه محیط زیست ملل متحد، سازمان خواروبار و كشاورزی ملل متحد و شركای بخش عمومی و خصوصی نهضت ' تفكر كنید،بخورید،صرفه جویی كنید و از رد پایتان بكاهید' را معرفی كرده اند تا آگاهی جهانی را ارتقا دهند و راه حل هایی مرتبط با كشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نشان دهند. دبیر كل سازمان ملل متحد بیان داشت: زیرساخت ها و فناوری می تواند مقدار غذایی كه پس از برداشت و قبل از رسیدن به بازار از بین می رود را كاهش دهد. حكومت های كشورهای در حال توسعه می توانند روی بهبود زیرساخت های ضروری اقدام كنند و فرصت های تجارت با همسایگان را به حداكثر برسانند. وی ادامه داد: همچنین كشورهای توسعه یافته می توانند تجارت منصفانه را مورد حمایت قرار دهند و فروش بر مبنای تاریخ و سایر نظام های مبتنی بر برچسب را به گونه ای معقول در آورند. به گفته بانی كی مون،كسبه می توانند ملاك های خود برای نپذیرفتن محصولات را مورد تجدید نظر قرار دهند و مصرف كنندگان می توانند با خرید تنها آنچه نیاز دارند و مصرف دوباره باقیمانده غذاها، دور ریخت آن را به حداقل كاهش دهند. وی گفت: در روز جهانی محیط زیست، اینجانب تمامی بازیگران در زنجیره غذایی را ترغیب می كنم برای پایداری زیست محیطی و عادلانه بودن اجتماعی نظام های غذایی مسئولیت بر عهده بگیرند. انتظار می رود جمعیت فعلی هفت میلیاردی جهان تا ۲۰۵۰ میلادی به ۹میلیارد نفر افزایش یابد اما لزومی ندارد به شمار مردم گرسنه افزوده شود. وی در پایان تاكید كرد: با كاهش دادن ضایعات غذایی می توان در پول و منابع صرفه جویی كرد، از تاثیرات بر محیط زیست كاست و مهمتر از همه اینكه به سمت جهانی حركت كرد كه همه در آن به اندازه كافی خوراك داشته باشند.  
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: