شفا آنلاین -پژوهشگران نشان داده اند نوشیدن نوشابه های شیرین و گازدار به اندازه مصرف مواد مخدر کراک، کوکایین و شیشه برای دندانها خطرناک و مضر هستند.
به گزارش شفا آنلاین، انجمن دندانپزشکی انگلیس دریافته است زنانی که به مدت سه تا پنج سال، روزانه دولیتر نوشابه های گاز دار می نوشیدند، به طور مشابه با معتادان به متامفتامین- شیشه-، کوکایین و کرک، دچار پوسیدگی دندان شدند.
به گفته این دانش پژوهان مصرف مداوم شیشه، کرک و نوشابه های گازدار می تواند مشکلات مشابهی را برای دندان ها ایجاد کند که رایج ترین آن فرسودگی و پوسیدگی دندان است.
شیشه و کراک به شدت دهان مصرف کننده را تحت تاثیر قرار می دهند، در حالی که مصرف مداوم نوشابه های شیرین خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.
علاوه بر اینکه این مواد غیر قانونی دندان ها را در معرض اسید مضر و آسیب رسان قرار می دهند، میزان بزاق را در دهان نیز کاهش داده و فرصت را برای شستن و از بین بردن اسید کاهش می دهد.
تحقیقات پیشین ارتباط شیشه را به تعدادی از بیماری هایی که به طور فزاینده ای با سلامت دهانی ضعیف، مرتبط هستند، نشان داده بود.
این دانشمندان می گویند هر بار که فرد هر گونه نوشیدنی شیرینی را مصرف می کند دندانهایش به مدت یک ساعت تحت حمله اسیدی قرار دارند. بزاق نقش مهمی را در خنثی سازی اسید در دهان ایفا می کند و این عمل یک ساعت طول می کشد.
اگر خوراکی های شیرین به طور مداوم مصرف شوند، دهان دائما تحت حمله اسیدی خواهد بود و فرصتی برای بازیابی خود نخواهد داشت.
دکتر نیگل کارتر مدیر بنیاد سلامت دندان انگلیس گفت: این یافته نشان دهنده آسیب ناشی از مصرف مداوم نوشابه های گازدار است.
این بنیاد توصیه می کند اگر می خواهید طی روز تنقلات بخورید، غذا و نوشیدنی هایی را انتخاب کنند که برای بهداشت دهانی تان مفید باشد مانند پنیر، آجیل، آب یا اب میوه های رقیق.
جویدن آدامس های بدون قند نیز می تواند به تسریع زمانی که طول می کشد تا بزاق پلاک های اسیدی را خنثی کند، کمک می کند و آسیبی که این هله هوله ها می توانند ایجاد کنند را کاهش دهند.
دکتر کارتر افزود: افزایش مصرف نوشابه های قندی یکی از مهمترین دلایل پوسیدگی دندانها بویژه در کودکان است. گرایش برای مصرف نوشیدنی های شیرین و مصرف مداوم این تنقلات از عمده دلایلی است که سلامت دهانی در کشورها را رو به کاهش برده است.