شفا آنلاین- مسئول دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات گفت: مهارت نه گفتن كودكان و نوجوانان، سدي در برابر ترويج دخانيات است
به گزارش شفا آنلاین-مهندس خدیجه محصلی با بیان این مطلب اظهار داشت: صنايع دخاني جهت حفظ و بقاي خود نيازمند مشتريان و مصرف كنندگان جديدتري هستند كه بتوانند جايگزين كساني کنند كه بعلت بیماری های ناشی از مصرف دخانیات از دنيا رفته اند و يا مواد دخانی را ترك كرده اند و اين هدف فقط با جذب جوانان تحقق مي يابد.
وی افزود: بسياري از مردم سيگار كشيدن را قبل از سن 18 سالگي آغاز مي كنند وحتی در يك چهارم این افراد سن شروع استعمال دخانیات زیر 10 سال است وقتی اولین تجربه مصرف دخانیات در سن نوجوانی اتفاق میافتد احتمال اینکه جوان به یک مصرف کننده دائمی تبدیل شود به مراتب بیشتر از آنست که اقدام به ترک مواد دخانی کند و یا دیگر سیگار نکشد.
کارشناس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان این که بيشترين هدف تبليغات صنايع دخاني معطوف به جوانان است، گفت: صنایع دخانی با تبليغات وسيع و همه جانبه ، مصرف دخانيات را يك امر عادي و معمولي جلوه مي دهند و اين گونه وانمود مي كنند كه مصرف دخانيات هيچ تفاوتي با ساير موادی که بطور روزانه برای تامین نیازهای بدن مصرف میشود ندارد. اين تصور باعث مي شود كه جوانان آسيب ها و خطرات مصرف دخانيات را سخت باور داشته باشند و خطرات وابستگي به نيكوتين و پيامدهاي ناگواري را كه مصرف دخانيات به دنبال خواهد داشت را دست کم بگيرند.
وی تصریح کرد: ممنوعیت کامل تبلیغ، ترویج و حمایت مالی از دخانیات می تواند باعث تشویق و افزایش انگیزه در مهارت نه گفتن به محصولات دخانی شود همچنین تغییر نگرش در خصوص عواقب سوء بهداشتی محصولات دخانی باعث جلوگیری از شروع استعمال دخانیات در جوانان و نوجوانان می شود.