به گزارش شفاآنلاین:محققان آلمانی اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی، سالمون، آجیل و دانهها را به عنوان یک ماده مغذی مفید برای کاهش آکنه مشخص کردهاند.
این مطالعه نشان داد که از میان ۱۰۰ شرکت کننده مبتلا به آکنه، حدود ۹۴ درصد میزان پایین اسید چرب در خون خود داشتند. همچنین بسیاری از آنها دارای سطوح بالاتری از هورمونی بودند که تولید آکنه را تحریک میکند.
اسیدهای چرب اُمگا ۳ معمولاً در ماهیهای غیرپرورشی، جلبکها و سایر غذاهای گیاهی از جمله حبوبات، آجیل و دانهها یافت میشوند.
دکتر «آن گورتلر»، نویسنده اصلی مطالعه از دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان در مونیخ آلمان، گفت: «پزشکان باید اطلاعاتی در مورد گزینههای غذایی به عنوان بخشی از یک رویکرد درمانی مدرن برای آکنه به بیماران ارائه دهند.»
محققان دریافتند افرادی که به طور منظم نخود و عدس میخورند، در حالی که از مصرف روغن آفتابگردان پرهیز میکنند، میزان بالاتری از اُمگا ۳ دارند. در تحقیقات گذشته روغن آفتابگردان برای تشدید آکنه مشخص شده است.
بیماران مورد مطالعه که سطوح پایینتری از اسیدهای چرب امگا ۳ داشتند، سطوح بالاتری از IGF-۱ را نیز داشتند. کسانی که کمبود شدید امگا ۳، کمتر از ۴ درصد، داشتند حتی هورمون IGF-۱ بیشتری داشتند.
به گفته محققان، هنوز خیلی زود است که بگوییم مکمل امگا ۳ برای کاهش آکنه با توجه به سطح سرم خون، باعث بهبود پوست میشود یا خیر. و مطالعات تکمیلی بیشتری لازم است.