کد خبر: ۳۰۳۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - 2014August 12
متخصص اعصاب و روان در گفتگو با شفا آنلاین :
شفا آنلاین- متخصص اعصاب و روان گفت: قهر و لجبازی؛ جزء نشانه های اختلالات شخصیت است و در شخصیت های مرزی یا وسواسی و ضد اجتماعی این گونه رفتارها شایع تر از کل جمعیت نیز دیده می شود.

دکتر فربد فدائی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: گاهی  اوقات رفتارهایی که در بزرگسالان مشاهده می شود بازتاب آموخته های آنان در کودکی می باشد که برایشان با پاداش همراه بوده است.

وی ادامه داد: برای نمونه کودک پیش از دبستان که خواسته ای داشته و مادرش آن را انجام نداده؛ در می یابد که به وسیله قهر و لجبازی با مادر می تواند به خواسته خود برسد.

عضو هیئت مدیره انجمن روانپزشکان ایران تصریح کرد:بدینترتیب این رفتار همراه با پاداش؛ جزء رویه کودک برای رسیدن به خواسته هایش تبدیل می شود.

وی افزود: بعدها نیز پس از ازدواج و زمان مواجه شدن با مشکلی یا عدم بر آورده شدن خواسته اش از سوی همسر؛ به عادت قهر و لجبازی کودکی متوسل می شود تا شاید به خواسته اش برسد.

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات چنین رویه ای منجر به رسیدن خواسته هایش می شود و نتیجه آن تقویت لجبازی و قهر وی را به همراه دارد.

وی گفت: حال زمان دست نیافتن به خواسته اش؛ با توجه به سابقه قبلی گمان می کند با ادامه قهر و لجبازی به نتیجه مطلوب خواهد رسید.

دکتر فدایی افزود: میان مراجعینم به مطب گاهی با زوج هایی که هر 2 خصوصیت قهر و لجبازی را داشته اند؛ مواجه شده ام. حتی گاه زوج هایی بوده اند که تا 3 سال هم با یکدیگر حرف نزده بودند!

به گفته وی لج و لجبازی و قهر کردن در یک فرد نماینده تثبیت او در روش های نا کار آمد دوران کودکی است که نیاز به توجه و درمان دارد.

وی با اشاره به این که بکارگیری قهر و لج و لجبازی در زندگی زناشویی به هیچ عنوان صحیح نیست؛ تأکید کرد: بلکه زن و شوهر باید سوء تفاهمات؛ مسائل و خواسته های خود را به صورت پخته و بالغانه به وسیله گفتگوی سازنده مطرح و حل و فصل نمایند.

وی اضافه کرد: حال اگر به نتیجه نرسیدند باید از مشورت افراد با تجربه خانواده نیز استفاده کنند و اگر نتیجه ای از آن هم حاصل نشد در مرحله بعد مراجعه به درمانگر و مشاور ضرورت دارد.

وی یادآور شد: قهر و لجبازی نماینده یک شخصیت ناپخته است که در همه موارد زندگی تأثیر می گذارد.

این روانپزشک تصمیم گیری های شتاب زده؛ زندگی بدون برنامه؛ نداشتن هدف برای زندگی مشترک؛ تحریک پذیری؛ پرخاشگری؛ برخورد با مسائل عاطفی، اجتماعی و مالی را از تبعات رفتارهای لجوجانه و قهر آمیز میان زن و شوهر برشمرد.

وی توصیه کرد: در زندگی زناشویی لازم است ابتدا زن و شوهر با خواسته های غیر منطقی یکدیگر برخورد کنند. زیرا حتی اگر یک یا دو بار هم در برابر آنها تسلیم شوند موجب تشدیدشان خواهد شد.

وی تأکید کرد: دست کم والدین در تربیت فرزندان از ابتدا با نمایش صلح و دوستی و حل مشکلات به صورت سازنده درس مناسبی به فرزندان خود بیاموزند.


گفتگو:شبنم طاهری

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: