کد خبر: ۲۹۹۱۳۵
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - 2022February 14
محققان داده‌های حاصل از مطالعه سلامت را بررسی کردند. شرکت کنندگان به مدت ۲۰ سال پس از ثبت نام در سنین ۳۱ تا ۴۸ سال پیگیری شدند.
شفاآنلاین>سلامت>تحقیقات جدید نشان می‌دهند که استفاده مکرر از مُسکن‌های رایج و بدون نسخه، ممکن است خطر وزوز گوش یا زنگ در گوش را افزایش دهد.
به گزارش شفاآنلاین:وزوز گوش عبارت است از شنیدن صدا‌هایی مانند سوت، وزوز، خش خش، و کلیک کردن در زمانی که هیچ صدای خارجی واقعی وجود ندارد. وزوز گوش می‌تواند یک بیماری موقت یا طولانی مدت باشد.

مطالعه روی بیش از ۶۹۰۰۰ زن نشان داد که علاوه بر آسپرین و تیلنول (استامینوفن)، دارو‌های ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ادویل و موترین (ایبوپروفن) نیز خطر وزوز گوش را افزایش می‌دهند.

تجزیه و تحلیل نشان داد که استفاده مکرر (شش تا هفت روز در هفته) آسپرین با دوز متوسط با ۱۶ درصد بیشتر خطر وزوز گوش در میان زنان جوان‌تر از ۶۰ سال مرتبط است.

دکتر شارون کورهان، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان بریگام و زنان در بوستون، گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهند که مصرف‌کنندگان مُسکن‌ها ممکن است در معرض خطر بیشتر ابتلا به وزوز گوش قرار داشته باشند.

 محققان داده‌های حاصل از مطالعه سلامت را بررسی کردند. شرکت کنندگان به مدت ۲۰ سال پس از ثبت نام در سنین ۳۱ تا ۴۸ سال پیگیری شدند.

استفاده مکرر از آسپرین با دوز پایین با افزایش خطر وزوز گوش همراه نبود. با این حال، استفاده مکرر از سایر NSAID‌ها یا استامینوفن با تقریباً ۲۰٪ بیشتر خطر ابتلا به وزوز گوش همراه بود و این خطر با مصرف بیشتر، افزایش یافت.

محققان دریافتند که استفاده منظم (دو یا چند روز در هفته) از مهارکننده‌های تجویزی COX-۲، مانند سلبرکس (سلکوکسیب)، با ۲۰ درصد بیشتر خطر وزوز گوش همراه است. مهارکننده‌های COX-۲ خواص مشابهی با سایر NSAID‌ها دارند؛ اما عوارض جانبی گوارشی کمتری ایجاد می‌کنند.

یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که مهم است که این دارو‌ها با دقت مصرف شوند و استفاده از آن‌ها را تا حد امکان محدود کرد.
برچسب ها: خظر ، وزوز ، گوش ، مسکن
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: