کد خبر: ۲۹۸۷
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۹ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۲ - 2013May 30
شفا آنلاين -كارشناس تحقیقات میكروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه صنایع غذایی ایران گفت :سویا ماده غذای سرشار از پروتئین به عنوان گوشت بدون كلسترول شناخته شده است و موجب كاهش چربی خون می شود  
  دكتر' نسرین حاج سید جوادی افزود : سویا جانشین پروتیئن حیوانی در رژیم غذایی است . این ماده غذایی موجب كاهش كلسترول بد یا LDL و همچنین كاهش تری گلیسیرید خون و در نتیجه كاهش بیماری های قلبی می شود . وی اظهار داشت :این ماده اثرات ضد سرطانی و پوكی استخوان دارد و از جمله گیاهان پایین آورنده چربی خون بالا محسوب می شود. حاج سید جوادی خاطرنشان كرد : چربی خون ممكن است موجب بروز بیماری های زیادی شود اما خودش نیز یك بیماری مزمن تلقی می شود.آنچه در آزمایشگاه با عنوان چربی خون اندازه گیری می شود، شامل كلسترول و تری گلیسیرید خون است. وی ادامه داد: كلسترول نیز انواع مختلف دارد كه در اصطلاح عامه مردم به عنوان كلسترول خوب و كلسترول بد شناخته شده است .كلسترول دربدن توسط كبد ساخته می شود و هم می تواند از طریق خوردن غذاهای حاوی چربی مانند تخم مرغ، چربی گوشت، شیر، خامه و كره وارد بدن شود. به گفته وی كلسترول خوب یا HDL با انتقال كلسترول اضافی از خون به كبد، دفع می شود. اما بالا بودن كلسترول بد یا LDL باعث افزایش رسوب در دیواره رگ های خونی و سایر نقاط بدن می شود . وی افزود :پایین آوردن كلسترول خون گام نخست پیشگیری از بیماری های ناشی از چربی خون بخصوص بیماری های قلبی- عروقی است و می توان با رژیم غذایی و ورزش آن را پایین آورد . ولی این دو كار اصولی و تحت نظر پزشك متخصص انجام شود تا سلامتی شخص به خطر نیفتد. حاج سید جوادی توصیه كرد :جایگزینی انواع روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، سویا، كنجد، ذرت، زیتون و روغن هسته انگور بجای روغن های حیوانی است در كاهش چربی خون ضروری است. كارشناس تحقیقات میكروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه صنایع غذایی ایران اضافه كرد :سویا به عنوان یك ماده غذای سرشار از پروتئین به عنوان گوشت بدون كلسترول شناخته شده، علاوه بر اینكه اثرات ضد سرطانی و پوكی استخوان آن نیز مطرح است. موارد منع مصرف مثل نارحتی های تیروئید و حاملگی نیز دارد كه باید با پزشك مشورت شود. وی از سیر به عنوان كاهش دهنده چربی یاد كرد و گفت : سیر بر روی طیف وسیعی از بیماری ها اثر دارد. تركیبات بودار سیر ماده موثره آن است كه در درمان سرماخوردگی، بالا بودن قند خون و چربی خون و فشار خون مفید است. حاج سید جوادی افزود :این ماده در جلوگیری از تشكیل لخته در رگ های خونی موثر است و می تواند باعث كاهش سفت شدن عروق خونی شود .در برخی مواقع باعث سر درد و سر گیجه می شود كه شاید به خاصیت كاهش فشار خون ربط داشته باشد. وی خاطر نشان كرد :شنبلیله می تواند روی قند و كلسترول بالا اثر كند. این سبزی نیز مانند شوید و سایر سبزی ها، به دلیل فیبر زیاد از یبوست نیز جلوگیری می كند. البته شنبلیله می تواند در بیمارانی كه انسولین مصرف می كنند، باعث اختلال شود. به گفته وی رژیم های پایین آورنده قند یا چربی خون باید به طور اصولی و تحت نظر پزشك متخصص انجام شود. 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: