به گزارش شفاآنلاین: محمد اسماعیل اکبری، استاد جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس مرکز تحقیقات سرطان در نشست خبری به مناسب هفته پیشگیری از سرطان با اشاره به آخرین وضعیت شیوع سرطان در ایران و جهان،اظهار داشت: ۴۰درصد سرطانها قابل پیشگری، ۴۰درصد قابل علاج هستند و می توان پیشگیری کرد و ۲۰ درصد منجر به مرگ خواهد شد.
وی با بیان اینکه سرطان در ایران و دنیا دومین دلیل مرگ است،افزود:با توجه به اینکه بیماری های قلبی و عروقی اولین علت مرگ و میر در ایران است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه سرطان پستان شایع ترین سرطان است،ادامه داد: این نوع سرطان بار مالی بیشتری به دنبال دارد.
اکبری با اشاره به اینکه باید به کم کردن هزینه درمان بیماران سرطانی توجه ویژه کرد،گفت:باید ام آر آی محدود شود اما متاسفانه در برخی موارد تا ۹۰ درصد این کار را انجام می دهند و این مشکلات زیادی را برای بیماران به وجود می آورد و به بهره وری این روش توجه نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه باید شیوه نامه و راهنمای درمان تدوین شود،افزود:دهها بار به صورت مکتوب در این خصوص به وزارت بهداشت درخواست تدوین و توجه به تدوین راهنمای سرطان پستان اعلام کرده ایم که اصلا به شاخص ها توجه نشده است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تاکید بر اینکه گروه پزشکی مکلف به کاهش هزینه های بیماران سرطان هستند،ابراز داشت:از همکارانم می خواهم ارزان سازی را خوب انجام دهند.
وی با بیان اینکه درمان بیماران سرطانی در مرکز دولتی تحقیقات سرطان یک سوم هزینه سایر مراکز است،تصریح کرد:بقای بیماران این مرکز بالاترین میزان است.
استاد و جراح سرطان با بیان اینکه این مرکز شانه به شانه کشورهای اروپایی و بسیاری مواقع بهتر از اروپا و آمریکاست،ابراز داشت:به صورت مکتوب به وزارت بهداشت نوشته ام که ۳هزار میلیارد تومان از بودجه که برای سرطان مصرف می شود زیادی و بیهوده مصرف می شود.
اکبری با اشاره به اهمیت روشهای پیشگیرانه در ابتلا به سرطان،بیان داشت:اگر قصد پیشگیری داریم فرایند ۲۰ساله نیاز دارد؛ضمن اینکه هوای آلوده از سال۲۰۱۳ تایید شده که سرطانزاست.
وی با بیان اینکه فلزات سنگین در آب از عوامل ابتلا به سرطان است،افزود:با وزارت نیرو همکاری داریم و نمونه آب در تابستان،زمستان و بهار و پاییز را تهیه می کنیم و از لحاظ فلزات سنگین در آب وضعیت خیلی خوب نیست.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه درمانهای نوینی در این مرکز ارائه می شود،تصریح کرد:در این مرکز دستگاه گاما پرو استفاده می شود که این دستگاه در بیش از ۹۰ درصد مراکز استفاده نمی شود؛ضمن اینکه در درمان سرطان تا ۳۰درصد اختلاف داریم.
اکبری اضافه کرد:در ایران سرطان در ۱۴۵تا ۱۵۰ بیمار به ازای صد هزار نفر در سال ایجاد می شود؛ضمن اینکه ۲/۵درصد سرطانها فقط در کودکان است و ۹۷.۵ درصد سرطان مربوط به بالغین است؛یعنی هرچه سن بالاتر می رود سرطان بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه سرطان در ایران در حال زیاد شدن است اما میزان آن یک پنجم کشورهای غربی است،بیان داشت: میزان مصرف دخانیات در ایران به ۱۶ درصد افراد بالغ رسیده و مصرف دود و انواع دخانیات علت ۳۰ درصد مرگهاست.
اکبری با اشاره به اهمیت سبک زندگی و تغذیه درست در پیشگیری از سرطان،گفت:هر کاری که برای پیشگیری از سرطان انجام می دهیم تا نسل های بعدی ما ادامه دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه ۸۰ درصد سرطانها غده ای است،افزود:درمان اصلی انواع سرطانها جراحی است و درمان جانبی نیز داریم؛ مانند رادیوتراپی و شیمی درمانی که ما از نظر جراحی سرطان جزو سرآمدهای دنیا هستیم و کم و کسری نداریم.
اکبری با اشاره به وجود مشکلاتی در روش شیمی درمانی در کشور،ابراز داشت:سرطان معده در ایران شایع ترین سرطان در مردان و کشنده ترین سرطان در زنان و مردان ایرانی است؛ضمن اینکه پروستات دومین سرطان و سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع در مردان ایرانی است.
وی با بیان اینکه بزودی زود سرطان در همه خانواده ها در ایران پیدا خواهد شد،یادآور شد:به جز بالا بودن سن، شرایط جغرافیایی و اقلیمی نیز در بروز سرطان نقش دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به شیوع بیشتر سرطان معده و مری در مناطق شمالی کشور،تصریح کرد:در گیلان،مازندران،اردبیل و شمال خراسان شمالی میزان ابتلا به سرطان معده بیشتر است.
اکبری با اشاره به اینکه آب تهران از بدترین آبها به جهت وجود فلزات سنگین است،گفت:البته به لحاظ میکروبی و بیماری هایی همچون وبا و شبه وبا مشکلی در آب تهران وجود ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه در جنوب تهران و در دشت ورامین بسیاری از آبها دارای فلزات سنگین هستند،افزود:در زنان سرطان سینه اولین سرطان شایع و بیشترین نوع سرطان در مردان و زنان است.البته توان علاج آن در ایران به خوبی وجود دارد.