شفا آنلاین :رئيس انستيتوي تحقيقات تغذيه و صنايع كشور گفت :كشور ما در حال گذر از يك الگوي تغذيهاي گذشته است و طي 10 سال اخیر وضعيت الگوي غذایی خانوارها بهبود یافته است. البته نارساييهايي هم در اين زمينه داشتهايم كه خوشبختانه با آموزشهاي ارائه شده و اطلاعرساني گسترده آگاهي مردم درباره نحوه تغذيهشان بيشتر شده است. اما در كل ميتوان گفت: سوءتغذيه كه يكي از عوارض آن ابتلا به چاقي است، در نتيجه توسعهيافتگي غلط رخ داده و در سالهاي اخير ما بيشتر سيري شكمي داشتهايم تا سيري سلولي.
رئيس انجمن تغذيه كشوردر گفتگو با شفا آنلاین خبر داد:
چاقی ایرانی ها به خاطر سوءتغذیه
شفا آنلاین :رئيس انستيتوي تحقيقات تغذيه و صنايع كشور گفت :كشور ما در حال گذر از يك الگوي تغذيهاي گذشته است و طي 10 سال اخیر وضعيت الگوي غذایی خانوارها بهبود یافته است. البته نارساييهايي هم در اين زمينه داشتهايم كه خوشبختانه با آموزشهاي ارائه شده و اطلاعرساني گسترده آگاهي مردم درباره نحوه تغذيهشان بيشتر شده است. اما در كل ميتوان گفت: سوءتغذيه كه يكي از عوارض آن ابتلا به چاقي است، در نتيجه توسعهيافتگي غلط رخ داده و در سالهاي اخير ما بيشتر سيري شكمي داشتهايم تا سيري سلولي.
به گزارش شفا آنلاین ،دكتر حاجيفرجي در مورد نقش تغذيه و تأثير آن بر كاهش عوارض آلودگي هوا نيز گفت: متأسفانه اين روزها بحث آلودگي هوا بسيار جدي است. در اين ميان كمك بزرگي كه مردم ميتوانند به خودشان داشته باشند، اين است كه با تغذيه صحيح و مناسب عوارض آلودگي هوا را در بدنشان كم كنند. بهترين كار هم استفاده از لبنيات كمچرب و آنتياكسيدانها است كه در ميوه و سبزيجات تازه يافت ميشود. مردم بايد استفاده از گروه سبزيها و ميوهها را ارتقا دهند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع کشور در ادامه با اشاره به بحث سلامت و ايمني اين گروه از مواد غذايي گفت: به تازگي شايعاتي درباره ايمن و سالم نبودن ميوه و سبزيجات مطرح شده كه متأسفانه باعث نگراني مردم نيز شده است، اما تأكيد ميشود: در كشور ما نيز همانند ساير كشورها بحث ايمني و بهداشت مواد غذايي از توليد يعني خاك تا مصرف يعني سفره غذايي مردم بسيار مهم است. كشتكاران ما گاه به دلايل اقتصادي و يا فيزيكي توانايي استفاده كافي و مناسب از سموم و دفع آفات را ندارند، بنابراين گاه با استفاده نادرست يا ادغام كردن سموم با يكديگر و رعايت نكردن استانداردهاي لازم باعث ميشوند باقيمانده سموم در محصول نهايي موجب وارد شدن زيان به مصرفكنده شود و اين موضوع در سالهاي اخير دغدغه اصلي وزارت كشاورزي، وزارت بازرگاني و سازمان غذا و دارو بوده است. بنابراين سعي شده با آموزش كشاورزان و نحوه استفاده صحيح از خاك و آب سالم و سموم و آفات آنها را نسبت به خطرهاي احتمالي آگاه كنند. اما مردم نيز بايد توجه كنند براي اطمينان از سالم و بهداشتي بودن ميوه و سبزيجات مورد استفاده آنها را با شستوشوي صحيح و استفاده از مواد ضد عفوني كننده براي مصرف آماده كنند .