شفا آنلاين -آن چه را که باید برای حفظ سلامتی مان به آن پایبندی کامل داشته باشیم مصرف ویتامین ها بطور طبیعی ست ضمن اينکه نباید خودسرانه از انواع ویتامین که از مواد شیمیایی درست شده انداستفاده ببریم .جالب است بدانيد نخستين بار يک دانشمند آمریکایی لهستانی الاصل به نام کاسیمیر فونک در سال 1912 کلمه ی ویتامین را به کار برد .
به گزارش شفا آنلاين ،معنی لغوی آن آمین زندگی است در صورتی که امروز روشن شده که این مواد به هیچ عنوان در ردیف آمین ها نیستند و از مواد آلی یعنی موادی هستند که قسمت اصلی آن را کربن تشکیل می دهد.
تا امروز هشت ویتامین شناخته شده است و بر حسب تقدم کشف آن ها به A-B-C-D وE نام گذاری شده اند و بعد ها دانشمندان متوجه شده اند که بسیاری از ویتامین ها از ترکیب چند ویتامین ساده است
و برای مشخص کردن ویتامین های مرکب ، گروه های گوناگونی را به کار بردند .مثلاً گروه B شامل ویتامین هایB1,B2,B3 تا B12 است.
ویتامین A در جگر گاو و روغن یک نوع ماهی به نام ماهی روغنی ، در سرشیر ، کره ، هویچ ،زردآلو ، کدو مسمایی و اسفناج موجود است . این ویتامین بافت های پوششی (قرنیه و بویژه شبکه ی
چشم) را محافظت کرده وبه رشد و تکامل اطفال کمک می کند .ویتامین B در مخمرماء الشعیر، جگر ، پسته ، نارگیل ، گوجه فرنگی ، حبوبات و تخم مرغ یافت می شود . ویتامین B بافت های عصبی را محافظت می کند و به مقدار زیاد در کدومسمایی و اسفناج موجوداست و برای رشد و نمو بدن لازم و همچنین برای درمان کمبود گویچه های سرخ خون (گلبول های قرمز) مفید است.ویتامین C مشهور ترین ویتامین هاست و مارا از ابتلاء به بیماری ها محافظت می کند ، فعالیت های حیاتی اعضای بدن را تنظیم و به عمل هضم غذا کمک و مانع عفونت های داخلی بدن می شود .مرکبات ، گوجه فرنگی ، تمام میوه ها و سبزی های تازه و جگر دارای ویتامین C است.
ویتامین D درروغن ماهی ، ساردین ، شاه ماهی و زرده ی تخم مرغ موجود است.ویتامین D املاحکلسیم لازم برای استخوان بندی را بوجود می آورد و برای درمان نرمی استخوان و برای درمان
استخوان اطفالی که تغییر شکل پیدا کرده تجویز می شود و بدن هرگاه در برابر اشعه ی خورشیدقرار گیرد ویتامین D در آن بوجود می آید ولی باید مواظب باشیم که اشعه ی خورشید سرطان پوست
را هم موجب می شود.
ویتامین E از غلات و روغن بدست می آید.مثل روغن ماهی .ویتامین K در تمام سبزیهای تازه بویژه اسفناج ، نخود ، زرده ی تخم مرغ و جوجه کباب یافت میشود و به وسیله ی باکتری های موجود در معده تولید وباعث انعقاد خون هم می شود.