به گزارش شفاآنلاین:اگرچه به نظر میرسد این ابلاغیه راه حلی برای کمک به مراجعان در دسترسی، تهیه دارو و جلوگیری از ازدحام و سرگردانی آنها میباشد اما جامعه داروسازان و داروخانه داران معتقدند این آئین نامه که در آن پارامترهای اقتصادی تأسیس داروخانه (مغازه بزرگتر، انبار، پارکینگ و ....) با قریب به ۲۰۰۰ امتیاز عامل اصلی تعیین کننده برای تأسیس داروخانه در هر مکانی هستند، هموار کننده مسیر سرمایه داران برای تأسیس داروخانههای زنجیرهای و نابود کننده داروخانههای خصوصی مستقل در کشور است.
رییس انجمن داروسازان ایران: ناگوارترین اتفاق
محمدباقر ضیاء، رییس انجمن داروسازان ایران دراین باره گفت: با آئین نامه جدید تأسیس داروخانه هاعملا حدنصابهای جمعیتی و فاصلهای برای تأسیس داروخانهها حذف شده و متقاضیان در هر زمان (با فراهم کردن چند شاخص ساختمانی در داروخانه) قادر به تأسیس در هر مکانی حتی دیوار به دیوار با داروخانه دائر میباشند. او خطاب به سعید نمکی این ابلاغیه را ناگوارترین اتفاقی دانست که توانسته در ماههای پایانی این دولت رخ دهد. ضیاء ادامه داد: آیین نامه جدید اساس درستی ندارد و شک نکنید 5 سال دیگر از ابلاغ آن پشیمان میشویم. بارها گفتهایم پشت درهای بسته برای سرنوشت داروسازها تصمیم نگیرید. رییس انجمن داروسازان ایران بیان داشت: افراد بسیاری هستند که این سالها از کنار واردات و توزیع مکملهای غذایی سودهای کلانی کسب کردهاند اما هنوز راضی نشدهاند و میخواهند مکملها از اختیار داروخانهها خارج شده و خود اختیار آن را داشته باشند. تا امروز مراقبت کردیم که این اتفاق رخ ندهد اما سرمایهداران برای این کار هزینه میکنند و فعالیتهای زیادی انجام دادهاند. وی «آییننامه جدید تأسیس داروخانه» را یک بدعت خطرناک عنوان کرد و افزود: اگر امروز برخیها مزد لشکرکشیهای خودشان را با تدوین آیین نامه جدیدی دریافت میکنند که به کام سرمایه دارها است، برای ماهم مقدور بود که قویتر از آنها لشکرکشی کنیم اما به این کارها معتقد نیستیم. محمد باقر ضیاء تصریح کرد: بارها به وزیر بهداشت گفتهایم از سیستمی که ما را به این روز انداخته گلهمند هستیم. سرمایهداران سیری ناپذیری که دنبال سود بیشتر هستند، با این آییننامه پر و بال میگیرند. امروز شرکتهای دارویی هم در حال گرفتن نفس داروخانهها هستند، متاسفانه اغلب آییننامههای انضباطی بر سر داروخانهها هوار شده است. وی خواستار لغو این ابلاغیه شد و یادآورشد: حتی داروسازان جوان هم از این آییننامه آسیب خواهند دید و چند سال بعد متوجه خواهند شد که بزرگترین کلاه بر سر داروسازها به ویژه داروسازان جوان رفته است.
معاون وزیربهداشت ورئیس سازمان غذا ودارو: خدمت رسانی به مردم، هدف این آئین نامه است
اما محمد رضا شانهساز، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا ودارو در واکنش به این انتقادات گفته است: مطمئناً روال همیشگی در تدوین آییننامه تأسیس داروخانهها پیگیری شده است. در آخرین جلسه معاونتهای غذا و دارو با انجمنهای داروسازان ایران و تهران به یک جمعبندی رسیدیم و همین جمعبندی را با اندکی تغییرات کوچک به وزارت بهداشت ارسال کردیم. رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشته است: این آییننامه یک مبنای فکری و ایدئولوژیک دارد که هدف اولیه آن خدمت رسانی به مردم و به ویژه بیماران است. ما به عنوان یک دستگاه حاکمیتی وظیفه داریم خدمت رسانی به مردم را به عنوان اولین هدف در نظر بگیریم و در آییننامه این نوشته شود. دومین مورد حفظ حیثیت و شأن داروساز به عنوان متخصص در علوم پزشکی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. سومین اصل هم استفاده از پتانسیلها است؛ دانشجویی که وارد دانشگاه میشود از یک سد محکم میگذرد و برای او از سوی دولت هزینه میشود و باید استعدادهای اینها به عرصه ظهور برسد و از پتانسیلهای آنها استفاده شود. شانه ساز رئیس با بیان اینکه امروز برخی میخواهند جایگاه داروسازها را فتح کنند، گفته است: در آییننامه جدید سعی شده از حقوق داروسازان، حمایت شود. تا کی میخواهیم داروسازهای فارغ التحصیل از دانشگاه را پشت سد تأسیس داروخانه نگه داریم و چرا باید ۹۰ درصد موقعیت شغلی داروسازها در داروخانهها باشد؟ روزنامه نسل فردا