کد خبر: ۲۸۰۸۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۵ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021May 16
با اطمینان به مردم می‌گویم که به این واکسن‌ها اعتماد نکنید چون حتی اگر واکسن اصلی هم باشد زنجیره سرما در انتقال واکسن بسیار مهم است
شفاآنلاین>سلامت>سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در ارتباط با واکسیناسیون کووید ۱۹ در کشور و حاشیه‌های پیرامون واکسن‌های قاچاق در بازار ناصرخسرو، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش شفاآنلاین:علیرضا رئیسی، در برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما، به برنامه واکسیناسیون کووید ۱۹ در کشور اشاره کرد و گفت: اصولاً در مورد واکسن دو نگاه وجود دارد اول اینکه ما یک ایمنی فردی داریم و یک ایمنی جمعی، در ایمنی فردی زمانی که فرد واکسن می‌زند در مقابل ویروس ایمن می‌شود ولی این به تنهایی کافی نیست چون زمانی که یک جمعیت بالای ۷۰ درصد واکسن می‌زنند زنجیره ویروس قطع می‌شود. بنابراین اگر در قبال یک ویروس در بدن آنتی بادی تولید شود این آنتی بادی می‌تواند در مقابل یک ویروس دیگر که از جنس ویروس قبلی نیست، موثر باشد.

وی با عنوان این مطلب که کرونا یک ویروس واکسن پذیر است و قابلیت پیشگیری با واکسن را دارد، افزود: واکسنی در حال تولید در دنیا است که در مقابل همه جهش‌های کرونا موثر است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره پراکندگی ویروس هندی و آفریقایی در کشور، گفت: در حال حاضر بیشترین نگرانی در استان‌های جنوبی و شرق به ویژه هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و بوشهر است که خوشبختانه الان خیلی پراکندگی زیادی ندارد و تاکنون بالغ بر ۶۰ مورد در کشور شناسایی شده است.

وی افزود: یک میلیون دوز واکسن کرونا روز یکشنبه وارد کشور می‌شود و تا دو روز دیگر هم یک و نیم میلیون دوز و در هفته بعد حدود دو میلیون دوز به دستمان خواهد رسید.

رئیسی ادامه داد: مقرر کردیم تا پایان خرداد ۱۴۰۰ بیشتر گروه هدف فاز ۲ را که شامل سالمندان هستند، واکسینه کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال تقریباً تمام شده و افراد باقیمانده هم می‌توانند در سایت ثبت نام کنند. البته سهمیه افراد نمی‌سوزد.

وی افزود: افراد ۸۰ سال به بالا که هنوز با آنها تماس گرفته نشده در سایت salamat.gov.ir ثبت نام کنند تا با آنها تماس گرفته شود.

رئیسی ادامه داد: از روز یکشنبه گروه سنی ۷۵ سال به بالا را شروع خواهیم کرد و افراد زیر ۷۵ سال صبر کنند تا طی هفته آینده موعد واکسیناسیون آنها را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: روز شنبه ۱۵ نفر از افرادی که واکسینه شدند بین ۱۱۸ تا ۱۱۹ سال سن داشتند.

وی درباره واکسیناسیون افراد با بیماری‌های خاص، تاکید کرد: فاز دو واکسیناسیون دارای دو قسمت است بخش اول آن سالمندان هستند که تا ۶۰ سال به بالا ادامه خواهد داشت و بخش دوم فاز ۲، بیماران خاص هستند که شامل افراد سرطانی، پیوندی، دیالیزی، تالاسمی، هموفیلی، ام اس و سایر بیماری‌هایی که جزو بیماری‌های خاص هستند.

رئیسی افزود: اگر بر اساس گروه سنی، افراد ۵۰ سال به بالا را واکسینه کنیم ۸۴ درصد بیماری زمینه‌ای را پوشش دادیم چون بیشتر بیماری زمینه‌ای در افراد ۵۰ سال به بالا است.

وی گفت: افراد ۱۸ تا ۶۰ ساله‌ای که دارای بیماری خاص هستند در اوایل تیرماه واکسینه خواهند شد.

رئیسی ادامه داد: یکی از بهترین نقاط قوت نظام، شبکه سلامت ما در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر است و واکسیناسیون در آنجا بسیار منظم انجام می‌شود. زیرا، در کشور هیچ جمعیت هزار نفری نداریم که یک خانه بهداشت نداشته باشد و این خانه بهداشت به ازای هر ۵۰۰ نفر یک بهورز دارد و سالمندان هدف توسط بهروز واکسینه خواهند شد و به هیچ وجه مشکلی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر نداریم.

وی در ارتباط با واکسیناسیون عشایر، گفت: عشایر به دو صورت هستند اول عشایری که ساکن و نزدیک یک مرکز بهداشت هستند که طبق گروه سنی واکسینه خواهند شد و گروه دوم که کوچ رو هستند بستگی به این دارد که در حال حاضر در کدام شهر باشند که حتی اگر بین استانی کوچ کنند می‌توانند مراجعه کنند. ضمن اینکه برنامه‌ای هم داریم که از ۱۵ تیر ۱۴۰۰ کل گروه‌های سنی بالای ۵۰ سال عشایر توسط همکاران وزارت بهداشت واکسینه خواهند شد.

رئیسی درباره ثبت نام بیماران خاص هم افزود: بانک اطلاعات این افراد در بیمه تامین اجتماعی، بیمه سلامت و معاونت درمان وزارت بهداشت در دسترس است البته موارد خاص دیگر هم با گواهی و مستندات می‌توانند به مراکز معرفی شوند و واکسن دریافت کنند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در روز شنبه حدود ۱۶۴ هزار واکسن در سطح کشور تزریق شده است و این ظرفیت ایجاد شده تا روزانه تا ۳۰۰ هزار دوز واکسن طی اواخر هفته آینده انجام شود و همچنین مراکز تجمیعی مثل ورزشگاه‌ها یا سالن‌های بسیار بزرگ ورزشی را ایجاد کردیم.

وی درباره تجمیع مراکز واکسیناسیون هم گفت: معتقدیم مراکز بهداشت و درمان را باید به سایر خدمات اختصاص دهیم و برای واکسیناسیون مراکز تجمیعی ایجاد کنیم.

رئیسی افزود: اطمینان می‌دهم که واکسیناسیون کشور را تا قبل از پایان سال ۱۴۰۰ بر اساس برنامه‌ریزی و توان تولید داخل و واکسن‌های وارداتی تمام کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: دنیا به ۱۶ میلیارد دوز واکسن نیاز دارد و شاید حداکثر تولید در سال ۲۰۲۱ حدود ۵ تا ۶ میلیارد دوز باشد، در حال حاضر ۸۴ درصد واکسن‌های دنیا در پنج کشور تزریق شده است.

وی افزود: مراکز خودرویی و بزرگ برای واکسیناسیون اضافه شده و در سطح کشور ۴۲۶ مرکز تجمیعی ایجاد شده است که ظرفیت واکسیناسیون را تا آخر هفته آینده روزانه به ۳۰۰ هزار دوز می‌رساند و برنامه داریم ۵۰۰ هزار تا یک میلیون دوز واکسن روزانه به شرط تامین واکسن انجام دهیم.

رئیسی ادامه داد: اگر فردی تاکنون به کرونا مبتلا نشده باشد و دوز اول واکسن را دریافت کند بعد از یک تا سه ماه فاصله باید دوز دوم واکسن را دریافت کند و اگر فردی فقط یک دوز واکسن را دریافت کرده است اتفاق بدی برای او نخواهد افتاد فقط سطح ایمنی مورد انتظار واکسن کمتر می‌شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: کل واکسن وارداتی به کشور حدود سه میلیون و ۱۰۰ هزار دوز بوده است و تا الان هم حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واکسن دریافت کرده‌اند.

وی افزود: واکسن‌ها دارای دو دوز هستند یعنی اگر یک میلیون واکسن وارد می‌کنیم باید ۵۰۰ هزار نفر را واکسینه کنیم و بقیه برای دوز دوم است و دلیل اینکه تاکنون بیشتر از تعداد مشخص شده واکسن تزریق شده این است که واکسن آسترازنکا فاصله بین دو دوز آن سه ماهه است و همه این واکسن آسترازنکا را در دوز اول تزریق کردیم چون مطمئن هستیم طی سه ماه آینده دوز بعدی واکسن وارد می‌شود.

رئیسی ادامه داد: برای تک تک واکسن‌ها، کد ملی وجود دارد و بر روی واکسن‌ها یک کد ۲۰ رقمی ثبت می‌شود و امکان وجود یک و نیم میلیون دوز واکسن در ناصرخسرو کذب است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مسئولان کشور واکسن فایزر دریافت کرده‌اند، گفت: مسئولان کشور تاکنون واکسن نزده‌اند و با اطمینان می‌گویم رئیس جمهور و بقیه مسئولان واکسن نزده‌اند و امکان ورود واکسن فایزر به کشور بسیار سخت است چون نیاز به نگهداری در دمای منفی ۸۰ درجه دارد.

وی افزود: با اینکه جزو کادر درمان هستم ولی تاکنون واکسن دریافت نکرده‌ام.

رئیسی درباره واکسن‌های ارائه شده در ناصر خسرو هم گفت: با اطمینان به مردم می‌گویم که به این واکسن‌ها اعتماد نکنید چون حتی اگر واکسن اصلی هم باشد زنجیره سرما در انتقال واکسن بسیار مهم است و این زنجیره سرما حفظ نخواهد شد چون امکانات آن وجود ندارد و یادمان باشد ۲۰۰ میلیون دوز واکسن تقلبی در دنیا وجود دارد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: سالمندان تا پایان مرداد واکسینه می‌شوند و جوانان هم با کمی تحمل و رعایت شیوه نامه‌ها طی دو تا سه ماه آینده واکسن خواهند زد.
برچسب ها: ماجرا ، تزریق ، واکسن ، فایرز
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: