به گزارش شفا آنلاین،دکتر کیومرث دانشور اظهار کرد: بهتر است افراد به جای استفاده از چای شیرین روزه خود را با یک لیوان آب ولرم افطار کنند.
وی عنوان کرد: مصرف مواد شیرین در وعده افطار به دنبال خالی بودن طولانی معده موجب افزایش شدید قند خون میشود که این امر فشار بسیاری را به لوزالمعده وارد کرده و در پی آن انسولین بسیاری به داخل خون ترشح میشود.
وی افزود: انسولین بالا قند خون را به سرعت به داخل سلولها برده که این امر موجب افت شدید قند خون میشود و ادامه این روند در طولانی مدت زمینه ساز دیابت در افراد خواهد شد.
وی علاوه بر آب ولرم، مصرف آبمیوه را در وعده افطار بسیار مناسب دانست و اظهار کرد: بهتر است برای کاهش شیرینی آبمیوه آن را با آب رقیق کرده، به گونهای که نصف لیوان آب و نصف دیگر آبمیوه باشد.
این فوق تخصص تغذیه پس از صرف آبمیوه مصرف مقداری حلوا و چند دانه خرمای تازه و شله زرد را در وعده افطار مناسب دانست و اظهار کرد: بهتر است یک تا یک و نیم ساعت پس از افطار وعده شام صرف شود.
دانشور استفاده از غذاهای نشاستهای و حاوی فیبر مانند سیب زمینی و ذرت پخته شده را مناسب برای وعده افطار دانست و تصریح کرد: این مواد غذایی به دلیل دیر آزاد شدن قند موجود در آنها میتواند تا حد زیادی از گرسنگی در طول مدت روزه داری جلوگیری کرده و تا حد زیادی از بالا رفتن یکباره قند خون پس از افطار جلوگیری کنند.
این متخصص تغذیه، مصرف آبمیوه پس از اتمام سحری را نیز تا حد زیادی موثر در پیشگیری از تشنگی در طول مدت روزهداری دانست.
دانشور در پایان مصرف گوشت مرغ، ماهی و گوساله را نسبت به گوشت گوسفند ارجحتر دانست.