کد خبر: ۲۷۱۲۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۱۴ تير ۱۳۹۳ - 2014July 05
شفاآنلاین-متخصصان دانمارکی هشدار دادند: مصرف داروهای اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی (ADHD) احتمال ابتلای کودکان به بیماری‌های قلبی را تشدید می‌کند.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر «سورن دالسگارد»، متخصص ارشد این مطالعه از دانشگاه «آرهوس» گفت: خطر عوارض منفی داروهای کم‌توجهی – بیش‌فعالی برای سلامت قلب واقعیت دارد و نباید از آن غافل شد.

دکتر دالسگارد همچنین افزود: با وجود رابطه فوق، در مواردی که پزشکان و والدین شاهد بهبود وضعیت کودک بیمار با مصرف این داروها هستند و علائمی از مشکلات قلبی در آنان مشاهده نمی‌شود می‌توانند مصرف این نوع داروها را ادامه دهند. هرچند ضرورت دارد وضعیت قلبی – عروقی این کودکان تحت معاینه باشد.

وی افزود: نتایج این مطالعه قطعی نیست زیرا رابطه علت – معلولی آن هنوز تایید نشده و با برخی بررسی‌های پیشین که عوارض این داروها برای سلامت قلب را در دوره زمانی کوتاه پایین می‌دانند، تضاد دارد.

بی‌توجهی، بیش‌فعالی و بی‌اختیاری در رفتار از جمله علائم اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی است که موجب می‌شود کودکان مبتلا به آن در برقراری روابط اجتماعی و یادگیری با مشکل روبرو شوند. مصرف داروهای محرک می‌تواند به کنترل این رفتارها کمک کند. در سراسر جهان شمار مبتلایان به این اختلال که از داروهای محرک مصرف می‌کنند رو به افزایش است در حالی که می‌تواند به رشد شمار مبتلایان به افزایش فشارخون و طپش قلب منجر شود.

به نقل از هلث دی نیوز، در این بررسی 714 هزار کودک دانمارکی که در فاصله سال‌های 1990 تا 1999 میلادی متولد شده بودند به طور میانگین در دوره‌ای 9.5 ساله مورد مطالعه قرار گرفتند. از میان آنان 8300 نفر پس از سن پنج سالگی به اختلال کم توجهی – بیش فعالی مبتلا شدند. همچنین از مجموع این کودکان 111 کودک یا کمتر از یک درصد با مشکلات قلبی روبرو بودند. هرچند پس از بررسی‌های بیشتر مشاهده شد کودکانی که از داروهای مخصوص به این بیماری مصرف کرده‌اند دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: