کد خبر: ۲۶۹۴۹۳
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۵ - ۰۱ دی ۱۳۹۹ - 2020December 21
اشتباهی که بسیاری از مبتلایان به کم کاری تیروئید انجام می‌دهند آن است که تصور می‌کنند وقتی با مصرف قرص آزمایشات تیروئید آن‌ها نرمال شده می‌توانند دارو را قطع کنند
شفاآنلاین>سلامت> یک فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم گفت: گاهی کمبود یُد یا در معرض یُد اضافی قرار گرفتن علت کم کاری تیروئید است.
به گزارش شفاآنلاین:مژگان کاویانی در رابطه با مصرف دارو برای کنترل تیروئید و اینکه تا چه زمانی باید ادامه پیدا کند؟ اظهار کرد: طول مدت درمان بستگی به علت کم کاری تیروئید دارد. وی ادامه داد: شایع‌ترین علت کم کاری اکتسابی تیروئید در بزرگسالان و همچنین در کودکان و نوجوانان خود ایمنی است که در این حالت به خصوص اگر پدیده خود ایمنی فعال باشد، مصرف قرص لووتیروکسین لازم است سال‌ها و گاهی برای همیشه ادامه پیدا کند.

کاویانی ادامه داد: اشتباهی که بسیاری از مبتلایان به کم کاری تیروئید انجام می‌دهند آن است که تصور می‌کنند وقتی با مصرف قرص آزمایشات تیروئید آن‌ها نرمال شده می‌توانند دارو را قطع کنند، این درحالی است که این باور یک تصور کاملاً غلط و قطع دارو یک اقدام نادرست است.

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم اضافه کرد: یادمان نرود که آزمایشات تیروئید با مصرف دارو به حالت نرمال در آمده و این نرمال بودن جواب آزمایشات به معنی آن است که دوز یا مقدار داروی مصرفی در شرایط فعلی به اندازه کافی است و لازم است دارو با همین مقدار ادامه پیدا کند.

وی افزود: در چنین شرایطی اگر واقعاً قرص تیروئید به جا و به درستی شروع شده باشد، قطع دارو به افزایش مجدد TSH و اختلال هورمونی در بدن منجر می‌شود.

کاویانی عنوان کرد: عدم مصرف طولانی مدت قرص برحسب اینکه کم کاری تیروئید در چه گروه سنی و با چه شدتی به وجود آمده باشد، می‌تواند عوارض متعددی را در سلامت مبتلایان داشته باشد.

وب‌گردی
اقامت سه خانواده با خرید یک ملک !!!

اقامت سه خانواده با خرید یک ملک !!!
اقامت سه خانواده با خرید یک ملک !!!

اقامت سه خانواده با خرید یک ملک !!!

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم بیان کرد: تنظیم مقدار مصرف قرص تیروئید براساس آزمایشات دوره‌ای انجام شده در بیمار و با دستور پزشک صورت می‌گیرد و طبعاً هر زمان ممکن باشد، دوز دارو به تدریج کاسته خواهد شد و قطع کامل دارو هم به صورت تدریجی در مواردی ممکن خواهد بود.

وی عنوان کرد: بعضی از علل کم کاری تیروئید اصولاً گذرا هستند و احتمال قطع دارو در آن موارد بیشتر است؛ ازجمله این موارد می‌توان به تیروئیدیت‌ها و کم کاری تیروئید پس از زایمان اشاره کرد.

کاویانی با اشاره به این‌که گاهی کمبود یُد یا در معرض یُد اضافی قرار گرفتن علت کم کاری تیروئید است، تصریح کرد: در مورد مصرف کنندگان داروهایی مانند لیتیوم، آمیودارون، اینترفرون آلفا، بعضی از داروهای ضد ایدز و حتی اکسپکتورانت‌ها باید عملکرد غده تیروئید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
برچسب ها: درمان ، کم کاری ، تیروئید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: