خانههای مجردی و اجارهای یا لانههای فساد؟
یکی از معضلات اجتماعی عصر حاضر پدیده ناهنجار «خانه مجردی» است که اخیراً در تهران و شهرهای بزرگ شکل گرفته و تمایل برخی جوانان متمول و خوشگذران نیز به گسترش آن دامن زده است.
این نماد غیربومی که سالهای مدید پاشنه آشیل فرهنگ غربی تلقی شده و به مرور وارد فرهنگ ایرانی- اسلامی ما شده است، در برخی موارد نیز به پاتوق معتادان و مجرمان تبدیل شده و از این رهگذر هزینههای گزافی را به جامعه تحمیل کرده است.
امید است بیان چنین مباحثی نخبگان جامعه را برانگیزد که فکری کنند و طرحی نو دراندازند.
فقدان ضوابط مشخص برای اجاره خانههای مجردی از یک سو و پرداخت وجوه قابل توجه برای اجاره این خانهها از سوی دیگر برخورد با این لانههای فساد را پیچیدهتر کرده است.
برخی گزارشها حکایت از آن دارد که مالکان این خانهها، فضاهای داخلی این منازل را در ازای شبی ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به افراد معتاد و مجرم و... اجاره میدهند به طوری که در برخی خانهها ۲۰ تا ۳۰ اتاق مجزا ایجاد کرده و در هر اتاق نیز بین ۵ تا ۱۰ نفر حضور دارند.
افراد در این فضاها اقدام به مصرف و قاچاق موادمخدر، مالخری، اعمال منافی عفت و دیگر اقدامات مجرمانه میکنند. رفت و آمد چنین افرادی با مقاصد خلاف میتواند اسباب تخریب فرهنگی محلهای را فراهم ساخته، سوهان روح اهالی منطقهای شود فارغ از آنکه در همسایگی آنان خانوادههای عفیف و آبرومند زندگی میکنند. در کنار مراعاتها و همدلیها، چارهجویی برای حل این معضلات از مسئولیتهای خطیری است که باید به دلمشغولی مهم خانوادهها تبدیل شود. بنابراین خانوادهها را مخاطب قرار داده، توجه آنان را به توصیههایی جلب میکنیم.
فضای خانه پدری را گرم و صمیمی کنیم
جوان سرتاسر شور و سرزندگی و بالندگی است! ممکن است والدین همچو او پرنشاط و قبراق نباشند، اما اگر میخواهند پای او را به خانه بند کنند، باید محیط خانه را از روابط گرم و دوستداشتنی لبریز کنند.