کد خبر: ۲۵۹۲۰
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۴ - ۰۳ تير ۱۳۹۳ - 2014June 24
شفا آنلاين-یک متخصص بیهوشی با بیان اینکه شایع‌ترین علت اختلالات هوشیاری در مراجعه کنندگان اورژانس‌ها، مسمومیت با مواد مخدر و مصرف داروهای آرام بخش است، گفت: شوک، تغییر در میزان قند خون بیمار، سکته مغزی و تشنج از عوامل ایجاد این عارضه است.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر حمید غلامی با اشاره به اینکه تغییر سطح هوشیاری نشانه بارز از اختلالات هوشیاری است، گفت: نشانه‌های این عارضه از خواب آلودگی تا بیهوشی کامل، متغیر است ولی در هر صورت در میزان هوشیاری فرد اختلال ایجاد می‌شود.

این متخصص بیهوشی افزود: در صورت اختلال در هوشیاری، بیمار قادر به تشخیص موقعیت زمانی و مکانی نیست و نمی تواند از دستورات پزشک یا اطرافیان پیروی کند.

غلامی در خصوص عوامل ایجاد این عارضه گفت: شوک، تغییر درمیزان قند خون بیمار، سکته مغزی، تشنج، مسمومیت مواد مخدر و داروهای آرام بخش موجب اختلال در سطح هوشیاری می شوند.

وی یادآور شد: در بیمارانی که به علت ضربه مغزی در حالت کما قرار دارند، در بخش ICU اقدامات درمانی انجام می شود.

این متخصص بیهوشی با بیان اینکه شایع‌ترین علت اختلالات هوشیاری مسمومیت مواد مخدر و داروهای آرام بخش است، اظهار کرد: برای درمان بیمار باید علل اوردوز (Overdose) و علایم حیاتی برررسی شود.

غلامی تصریح کرد: برای درمان بیمارانی که به دلیل ضربه مغزی دچار اغما شده‌اند از جدول گلاسکو استفاده می‌شود، در این روش میزان پاسخ چشم‌ها و وضعیت گفتاری در برابر محرک‌ها مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه محدوده نمرات در جدول گلاسکو از 3 تا 15 است، گفت: بیماران بر اساس نمره‌ای که در جدول به آنها اختصاص پیدا می‌کند، درمان می‌شوند و نمره پایین آنها نشانه وضعیت وخیم آنها است.

این متخصص بیهوشی در پایان در خصوص درمان اختلالات هوشیاری خاطرنشان کرد: برای بیمارانی که وضعیت آنها در جدول گلاسکو مساعد است از لوله‌های هوایی و تنفس قلبی استفاده می‌شود اما در بیمارانی که وضعیت آنها وخیم است از سی تی اسکن و ام آر آی استفاده می‌شود.


ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: