ابتدا افراد وارد این سامانه شده و تمام مشخصات خود اعم از کد ملی و پستی که دو عنصر مهم هستند،وارد میکنند؛ پس از آن بعد از وارد کردن این کدها پیامک تایید ارسال میشود که افراد باید آن را وارد سامانه کنند
شفاآنلاین>اجتماعی>سلامت>فرهادی به تشریح جزئیات روش ثبت نام در سامانه متعلق به وزارت بهداشت و ضرورت آن برای کنترل شیوع کرونا پرداخت.
به گزارش شفاآنلاین،محسن فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره اما و اگرهای ثبت مشاغل در سامانه وزارت بهداشت اظهار کرد: از تاریخ بیست و سوم فروردین ثبت نام واحدهای صنفی و صنعتی شروع شده است؛ تمام واحدهای صنفی و صنعتی، چه کسانی که مجاز به فعالیت هستند یا نیستند باید در این سامانه به نشانی Salamat.gov.ir که متعلق به وزارت بهداشت بوده ثبت نام کنند.
او در ادامه افزود: افراد ابتدا وارد این سامانه شده و تمام مشخصات خود اعم از کد ملی و پستی که دو عنصر مهم هستند،وارد میکنند؛ پس از آن بعد از وارد کردن این کدها پیامک تایید ارسال میشود که افراد باید آن را وارد سامانه کنند.
فرهای بیان کرد: زمانی که افراد پیامک تایید را وارد سامانه کنند اطلاعات کلیدی و سوالاتی در زمینه نوع واحد صنف اعم از داشتن کارگاه، شرکت، آرایشگاه و غیره پرسش میشود؛ افراد موظف هستند اطلاعات و آدرس مکان کار خود را به طور دقیق ثبت کنند. این سامانه صرفا سامانهای است که فقط میخواهد مطلع شود که آن واحدهای صنفی کجا مشغول به کار هستند.
او تصریح کرد: ممکن است آن واحدی که مشخصات خود را ثبت میکند تنها یک نوع فعالیت نداشته باشد و تا هشت فعالیت را شامل میشود، مثلا هتلی که دارای زیرمجموعههای مختلفی مانند قنادی، نانوایی، آرایشگری، خشک شویی هستند و با آنها همکاری میکنند.
ثبت نام بیش از یک میلیون کاربر در سامانه
او با اشاره به چگونگی کاربرد و استفاده از QR کد اظهر کرد: افراد مسئول آن QR کد و کد مربوطه را چاپ میکنند و در معرض دید مردم و دستگاههای دولتی قرار میدهند.
فرهادی درباره اجازه فعالیت مشاغلی مانند آرایشگاه، استخر، تالار پذیرایی گفت: در این شرایط فعالیت این افراد میسر نیست، از روز ۲۳ در سایراستانها و ۳۰ فروردین در استان تهران این فاصله گذاری اجتماعی شروع میشود، مصوبات ستاد ملی کرونا کماکان تعیین میکند که چه واحدهایی فعالیت کنند یا نکنند.
او افزود: افرادی که دارای سوپرمارک، جایگاههای سوخت گیری یا داروخانهها هستند و درابتدا شیوع اپیدمی کرونا نه تنها اجازه فعالیت داشتند، بلکه با افزایش ساعات کاری رو به رو شدند باید آن QR کد نصب کنند و کماکان به فعالیت خود ادامه دهند ولی همان طور که گفته شد واحدهایی که اجازه شروع فعالیت خود را ندارند کماکان QR کد دریافت میکنند و باید منتظر صدور اجازه ستاد ملی کرونا باشند.
فرهادی بیان کرد: نکته مهم دیگری که حائز اهمیت بوده این است که اگر افراد عمدا اطلاعات خود را اشتباه در سامانه ثبت کنند حتما پیگیری خواهد شد پس افراد باید اطلاعات خود را در درباره فعالیت در واحدهای صنفی مختلف دقیق وارد کنند.
معاون مرکز سلامت محیط وکار وزارت بهداشت گفت: واحدهای صنفی و صنعتی حتما اطلاعات دقیق خود را وارد کنند. از همان ۲۳ تا ۳۰ فروردین با پایان مهلت ثبت نام، همکاران ما و ناظران بهداشت محیط و حرفهای در دانشگاههای علوم پزشکی کشور با کمک سازمانهایی کنار دانشگاهها مشغول به فعالیت هستند.
سازمانهایی از همه مهمتر اتاق اصناف ایران و بازرگانی، وزارت صنعت و معدن تجارت، سازمان دامپزشکی، تعزیرات حکومتی، بسیج، اینها در حقیقت اقدام به بررسی و کنترل QR کد خواهند کرد.
او اظهار کرد: همکاران ما در بهداشت محیط حرفهای دانشگاهها نظارتی بر الزامات گام دوم فاصله گذاری اجتماعی و محیط کاری که در پروتکل تنظیم و ابلاغ شده است دارند که آیا افراد رعایت میکنند یا خیر؛ با ثبت نام در این سامانه تمام این الزامات را آنها میتوانند دریافت کرده، نگهداری، چاپ یا عملا این اطلاعات را مطالعه کنند.
در پروتکلها هیچ چیز جدیدی را وضع نکرده ایم
فرهادی تاکید کرد: در پروتکلها هیچ چیز جدیدی را وضع نکرده ایم، در حقیقت تمام الزاماتی است که در گذشته هم باید رعایت میشد.
او در ادامه افزود: در این سامانه نکاتی اعم از تمیزکاری محل کار و فاصله گذاری فیزیکی خدمت دهند و گیرنده حداقل حدودا یک الی ۲ متر به شکل یک فاصله بحرانی باید رعایت شود.
تقریبا تمام اصناف باید از طریق روشهای الکترونیکی به کمک اَپهای مختلف کارهای خود را انجام دهند. از خرید یک عدد نان گرفته تا تبادلات بزرگ و تبادلات بانکی و سوخت گیریها در جایگاههای آن باید به کمک روشهای الکترونیکی صورت بگیرد.
فرهادی گفت: اصل مهم دیگر این است که گند زدایی سطوح مشترک آلوده کننده مثل صندلی، میز، محل کار، قفسه ها، سطوح بسته بندی شده که قابل عرضه هستند تمامی باید ضدعفونی شوند.
او در پایان اظهار کرد: اجرای گام دوم فاصله گذاری اجتماعی در واقع باز کردن فعالیتهای اقتصادی است، ولی همراه با تشدید نظارت دقیقتر و سختتر اعمال میشود؛ رسانهها باید کمک کرده و اطلاع رسانی کنند که مردم تصور نکنند که شرایط از لحاظ بهداشتی عادی شد، بلکه میخواهیم بگوییم شرایط اقتصادی و معیشتی بچرخد، اما باید اقدامات بهداشتی سخت گیرانهتر اعمال شود.yjc