کد خبر: ۲۵۲۴۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - 2014June 18
شفاآنلاین-یک متخصص تغذیه گفت:پایین بودن سطح آگاهی تغذیه‌ای پزشکان و کارشناسان تغذیه عامل مؤثر در عدم توجه به اهمیت مراقبت‌های تغذیه‌ای به عنوان بخشی از مراقبت‌های درمانی بیماران است.بنابراین ارتقاء سطح آگاهی تغذی‌ای در بخش تغذیه بالینی موثر است.

به گزارش شفاآنلاین، مرتضی صفوی درباره دانش تخصصی تغذیه کارکنان درمانی و کارشناس تغذیه بیمارستان‌های آموزشی تهران، اظهار داشت: مراقبت‌های تغذیه‌ای بخش مهمی از مراقبت‌های درمانی بیماران را شامل می‌شود و در روند بهبودی، پیشگیری و کنترل سوء تغذیه در بیمارستان‌ها نقش کلیدی دارد.

به گفته وی بخش مهمی از ارائه نامناسب مراقبت‌های تغذیه‌ای به دلیل فقدان آگاهی، دانش و مهارت در تمام سطوح کادر درمانی به ویژه پزشکان است. مطالعه‌ای با هدف بررسی دانش تخصصی تغذیه پزشکان و کارشناسان تغذیه بیمارستان‌های آموزشی تهران انجام شد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: در این بررسی توصیفی، مقطعی از 28کارشناسان تغذیه و 89 پزشک به روش نمونه گیری ساده در دسترس، نمونه‌های پژوهش را تشکیل دادند. دانش تخصصی تغذیه پزشکان و کارشناسان تغذیه 9 بیمارستان با پرسشنامه چند گزینه‌ای که توسط خود افراد تکمیل می‌شد ارزیابی شد.

صفوی گفت: سوالات در 9 گروه فیبر، نمک، کلسیم، پروتئین، چربی اشباع، پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی و سرطان‌ها، تغذیه بالینی عمومی و تغذیه بالینی در بیماری‌های دستگاه گوارش، کلیوی، قلبی – عروقی، دیابت، چاقی و سرطان‌ها تنظیم شده بود.

وی ادامه داد: امتیاز دهی سوالات دانش تخصصی و آگاهی نیز براساس پاسخ های صحیح بود، هر پاسخ صحیح یک امتیاز می‌گرفت. حداکثر امتیاز برای پزشکان و کارشناسان تغذیه 83 بود. دانش و آگاهی تخصصی تغذیه از طریق امتیاز آگاهی درست، مورد باور و دقت آگاهی برای هر نفر تعیین شد.

دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: میانه امتیاز آگاهی پزشکان (77 درصد) و کارشناسان تغذیه (85 درصد) است. میانه آگاهی مورد باور برای دو گروه بالای 90 درصد گزارش شد، در حالی که دقت آگاهی اعلام شده وضعیت رضایت بخشی نداشت.

صفوی اضافه کرد: میانگین دقت برای پزشکان و کارشناسان تغذیه به ترتیب 79 و 87 درصد بود. بر اساس یافته‌های این بررسی مراقبت‌های تغذیه‌ای در راستای پیشگیری و کنترل سوء تغذیه در بیمارستان‌های تحت پوشش یکی دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران رضایت بخش نیست.

وی خاطرنشان کرد: پایین بودن سطح آگاهی تغذیه‌ای پزشکان و کارشناسان تغذیه عامل مؤثر در عدم توجه به اهمیت مراقبت‌های تغذیه‌ای به عنوان بخشی از مراقبت‌های درمانی بیماران است. ارتقاء سطح آگاهی پزشکان و کارشناسان تغذیه در بخش تغذیه بالینی در بهبود ارائه مراقبت‌های تغذیه بالینی و رژیم درمانی حائز اهمیت است.

انتهای پیام/

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: