کد خبر: ۲۴۹۲۱۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۱۸ دی ۱۳۹۸ - 2020January 08
میزان مرگ بیمارانی که در بخش های مراقبت های ویژه بستری می شوند در کشور در حد جهانی حدود ۱۸ تا ۲۴ درصد بوده و عفونت ها بیشترین علت مرگ و میر است.
شفا آنلاین>سلامت>رئیس انجمن مراقبت های ویژه ایران گفت: میزان مرگ بیماران در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های کشور در سطح جهانی بین ۱۸ تا ۲۴ درصد است.

به گزارش شفا آنلاین، امیر سواد کوهی روز چهارشنبه در هفتمین کنگره بین المللی مراقبت های ویژه ایران که در سالن همایش های رازی برگزار است، افزود: متاسفانه بزرگترین سازمان بیمه گر پایه تعهدات خود را در قبال بیمارستانها و مراکز درمانی رعایت نمی کند و دولت باید نگاه ویژه ای بر این موضوع داشته باشد.

وی اظهار داشت: بیمه های تکمیلی و بیمه ارتش در حال حاضر خدمات مناسبی را در بیمارستانها ارائه می دهند و بیمارستانها مشکلی با این بیمه ها ندارند ولی اگر بدهی های سازمان تامین اجتماعی رفع نشود طی ماههای آینده بسیاری از بیمارستانهای کشور تعهدات خود را با این سازمان قطع خواهند کرد.

سواد کوهی ادامه داد: بیمارستانهای دولتی و خصوصی اگر در بخش مراقبت های ویژه نقدینگی لازم را نداشته باشند، با دچار ورشکستگی می شوند یا باید سطح پاسخ های درمانی را کاهش دهند که در این دو حالت مردم و پزشکان متضرر می شوند.

وی اضافه کرد: اکنون ۱۳۰ فوق تخصص مراقبت های ویژه در بیمارستانهای کشور مختلف مشغول فعالیت هستند. هر چند تحریم ها سبب بروز مشکلاتی در تامین تجهیزات و داروها شده ولی با این وجود بخش های ویزه بیمارستانها به بهترین نحو اداره می شوند.

به گفته سواد کوهی، میزان مرگ بیمارانی که در بخش های مراقبت های ویژه بستری می شوند در کشور در حد جهانی حدود ۱۸ تا ۲۴ درصد بوده و عفونت ها بیشترین علت مرگ و میر است.

رئیس انجمن مراقبت های ویژه ایران گفت: ۱۰ درصد تخت های بیمارستانی باید به بخش مراقبت های ویژه تعلق گیرد و بیمه ها نیز بالاترین پایه پرداختی را برای تخت های این بخش اختصاص دهند.

وی اضافه کرد: مدت بستری بیماران در بخش مراقبت های ویژه سه تا پنج روز است. بیماران باید در مدت کوتاهی در این بخش ها بستری شوند و زمان طولانی مدت باعث افزایش و ایجاد عفونت ها می شود.

سواد کوهی تصریح کرد: مشکلات و کمبودها در زمینه تجهیزات پزشکی بیمارستانها وجود دارد ولی باید با حمایت مالی کار بیمارستانها را جلو ببریم.

سواد کوهی به مصرف منطقی داروها در بخش های مراقبت ویژه تاکید کرد و گفت: بسیاری از داروها در بیمارستانها موجود نیست و بیماران باید خود آن را تهیه کنند، لازم است دارو در بخش مراقبت های ویژه به صورت منطقی مصرف شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر با وجود تحریم ها تلاش شده آسیبی به بیماران وارد نشود و باید بدهی های انباشته شده سازمان تامین اجتماعی به بیمارستانها هر چه سریعتر پرداخته شود چون مراکز درمانی را با چالش مواجه کرده است.

شهرام امینی دبیر هفتمین کنگره بین المللی مراقبت های ویژه نیز گفت: موضوعاتی مانند مراقبت های ویژه در بیماران با مشکلات مغزی، قلبی، ریوی و کلیوی و عفونی، سوختگی، اطفال و تصویربرداری  در این کنگره بحث و تبادل نظر می شود .

وی افزود: آمار مرگ و میر بیماران در بخش مراقبت های ویژه تا حد زیادی به بیماری زمینه ای بیماران و شرایط اولیه آنها و نارسایی ارگانهای حیاتی بیماران بستگی دارد و بیشترین مرگ و میر مربوط به بیمارانی می شود که جراحی شده، مشکلات زمینه ای داشته و احتمال فوت آنها را بیشتر می کند.

امینی اظهار داشت: بهبود بیشتر کیفیت خدمات درمانی در بخشهای مراقبت های ویژه نیازمند توجه بیشتر مسئولان و تجهیز این بخش ها به تجهیزات پیشرفته تشخیصی و درمانی و بکارگیری متخصصان در این بخشها دارد.

سید حسین اردهالی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز چهارشنبه در هفتمین کنگره بین المللی مراقبت های ویژه در سالن همایشهای رازی افزود: شناسایی به موقع بیماران بستری شده در بخش مراقبت های ویژه که به نارسایی کلیه دچار می شوند ضروری است و باید از درمانهای جایگزین برای آنها استفاده کرد همچنین بیمارانی که از بخش مراقبت های ویژه خارج می شوند دارای افت فشار خون هستند که این موضوع نیز توسط پزشکان مورد توجه قرار گیرد.

این فوق تخصص مراقبت های ویژه، کیفیت زندگی بیماران را مهم دانست و ادامه داد: باید از مصرف بی رویه و تجویز بی مورد آنتی بیوتیک ها در بخش مراقبت های ویژه پیشگیری کرد و لازم است مصرف هدفمند آنتی بیوتیک در بخش مراقبت های ویژه بر مبنای پروتکل های رایج در بیمارستانها باشد اکنون استفاده از این داروها زیاد است.

اردهالی تصریح کرد: اکنون ۱۵۰ فوق تخصص مراقبت های ویژه در کشور داریم که این مقدار کافی نیست و در گذشته بخش های آی سی یو توسط این متخصصان اداره نمی شد و اگر این افراد در بخش ها حضور داشته باشند از احتمال مرگ و میر بیماران، هزینه های بیمارستانی و غیره کاسته می شود.

وی در مورد داروهای ضد تشنج در بخش مراقبت های ویژه گفت: اگر این دارو به موقع برای بیمارانی که در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند و دچار تشنج می شوند، استفاده نشود به مغز آنها آسیب جدی وارد می شود.

رضا شهرامی، نایب رئیس انجمن مراقبت های ویژه ایران نیز در این همایش گفت: حدود هشت هزار تخت مراقبت ویژه در کشور وجود دارد و از طریق مدیریت این تختها می توان اقدامات لازم را برای بیماران انجام داد. ممکن است بیماران روزهای بیشتری در این بخشها بستری شوند که نیازی نباشد و با مدیریت مناسب می توان کمبودها را جبران کرد.

شهرامی تصریح کرد: در حال حاضر در بخش مراقبت های ویژه در زمینه تجهیزات مصرفی به دلیل تحریم ها تحت فشار نیستیم البته در حوزه تجهیزات سرمایه ای واردات اندک شده و تلاش کردیم از امکانات قبلی و جایگیزین استفاده شود.

هفتمین کنگره بین المللی مراقبت های ویژه ۱۸ تا ۲۰ دی در سالن همایشهای رازی برگزار می شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: