به گزارش دیلی تلگراف، محققان دریافتهاند که تنها پنج دقیقه تابش پرتو لیزر کافی است تا فرایند معالجه و خود ترمیمی دهان آغاز شود. این شیوه جدید (هرچند تاکنون تنها روی موشها آزمایش شده) میتواند نیاز به پر کردن دندان را برای برخی از انواع پوسیدگیها از بین برده و شاید هم در نهایت جایگزین درمان گرانقیمت و دردناک روت کانال (عصبکشی) شود.
این گروه پژوهشگران
که متخصصانی از گروه پژوهشی دندانپزشکی دولت ایالات متحده هم جزو انها
هستند، دریافتهاند که جریان شدید نور از یک منبع لیزری، مادهای شیمیایی
را در دهان فعال میکند که سلولهای بنیادی داخل دندان را بیدار میکند. پس
از آن سلولهای بنیادی عاج جدیدی برای دندان تشکیل میدهند که در کمتر از
12 هفته بعد به سادگی جایگزین دندان قبلی میشود.
پژوهشگری به نام پراوین آرانی از موسسه ملی پژوهشهای فک و دندان در
مریلند، امیدوار است که به زودی این شیوه را روی داوطلبان انسانی آزمایش
کند.
اگر آزمایشها موفقیتآمیز باشند، میتواند به معنی پایان دوران دندانهای مصنوعی باشد که نه برای سلامت دهان خوب هستند و نه برای دندانهای طبیعی. اما به ادعای نویسندگان مقاله منتشر شده در ژورنال science translational medicine، هنوز پر کردن دندان برای برخی از انواع پوسیدگیها ضروری است.
دکتر لاسکو لیک، مدرس علوم سلولهای بنیادی در کینگز کالج لندن میگوید که این شیوه کمهزینه بوده و آزمایشهای انسانی پیشبینی شده آن به زودی اغاز خواهند شد. او میگوید: «به نظر میرسد که این رویکرد بسیار سر راست باشد و به رغم اینکه ظاهرا شبیه به یک فنآوری سطح بالا است، هزینه سنگین و کمر شکنی نداشته باشد».
دکتر کریس میسون، استاد درمانهای بازسازیکننده در یونیورسیتی کالج لندن پیشبینی میکند که این روش هم مورد علاقه بیمار و هم متولیان خدمات درمانی خواهد بود، چرا که هم کم هزینه است و هم مستلزم عمل جراحی خاصی نیست