کد خبر: ۲۳۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - 2014May 28
شفاآنلاین-شرکت کنندگان در نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران در قطعنامه پایانی خود خواستار اصلاح قانون ثبت اختراعات و رفع موانع پیش روی توسعه کشت ملی محصولات تراریخته شدند.
به گزارش شفا آنلاین،از انجمن ژنتیک ایران، شرکت کنندگان در این قطعنامه که تولایی عضو هیات مدیره انجمن ژنتیک آن را قرائت کرد با تاکید بر عزم ملی و اهتمام همه جانبه و مدیریت جهادی مسوولان ذی ربط، محورهای زیر را مورد تاکید قرار دادند:

**اجرای سیاست های جمعیت در کشور از سوی مقام معظم رهبری نیازمند بازنگری در قواعد جاری به منظور توسعه خدمات مشاوره و فرهنگ سازی و ارائه خدمات ژنتیک سلامت در سطح ملی و توسعه ی پوشش های بیمه ای در غربالگری های ژنتیکی، پیشگیری از معلولیت ها و مواجهه با ناباروری است تا شاهد حفظ پویایی و برخورداری از جمعیت سالم باشیم.

**ایران برخوردار از منابع غنی طبیعی و ذخایر پرارزش کم نظیری است که نیازمند توجه جدی تری می باشد و لازم است با ایجاد شبکه بین مراکز متنوع مسوول در امر حفظ گونه های ژنتیکی و زیستی در کشور به بهره برداری هوشمندانه و بهینه از این ذخایر کمک کنند.

**گونه های زیستی ایران میراث پرارزش ملت ماست. این سرمایه نیازمند حراست از تاراج بیگانگان و تصویب قوانین و مقررات ویژه و تامین منابع برای شکوفاسازی است. این امر نیازمند ثبت گسترده ی گونه های زیستی و تسهیل در امر ثبت جهانی گونه های زیستی طبیعی کشور و تسهیل دسترسی پژوهشگران و بخش خصوصی به منابع ژنتیک است که با رجوع به آنها علاوه بر پیشرفت علمی حقوق ملی نیز حفظ شود.

**امنیت غذایی و استفاده بهینه از سرمایه های ملی و منابع سرزمینی که از ابعاد مهم جهاد اقتصادی است، نیازمند توجه ویژه به تولید محصولات کشاورزی و صیفی جات سالم، کنترل استفاده بی رویه از سموم شیمیایی با توسعه ارقام مقاوم به آفات و بیماری ها و ارقام با ارزش غذایی بیشتر است. این عرصه نیازمند تقسیم کار هوشمند ملی و حمایت همه جانبه از تولید محصولات زیستی سالم است.

**استفاده از منابع ژنتیکی متنوع کشور برای تامین غذا و در عین حال توسعه پایدار کشاورزی کشور وظیفه دانشمندان ما در حوزه فناوری است. این امر مستلزم اصلاح قانون ثبت اختراعات برای رفع ممانعت از ثبت اختراع کاربرد مواد ژنتیکی حاصل از پژوهش و توسعه فناوری پژوهشگران کشور مصرانه مورد تقاضاست.

**حمایت از تولید، مستلزم مدیریت صحیح واردات و اجتناب از استانداردهای دو گانه برای تولیدات دانش بنیان داخل در مقابل واردات بی رویه محصولات کشاورزی و دارویی در کشور است.

در این مورد مقابله با تولید ملی و محصولات تراریخته با استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک و کاهش مصرف سموم شیمیایی در عین واردات این محصولات موجب تاثیر و تاسف است. رفع موانع پیش روی توسعه کشت ملی محصولات ترا ریخته و تقدیر از دانشمندان پیشکسوت در این حوزه مورد درخواست است.

**پیشرفت در تولید محصولات سالم دام، طیور و آبزیان نیازمند مدیریت علمی نژادهای مطلوب، حمایت از تحقیقات کاربردی و پشتیبانی برنامه ای و اعتباری متناسب با شرایط اقلیمی و محیطی کشور ، هدایت هوشمندانه و پشتیبانی اعتباری از از اجرای پایان نامه های تحقیقاتی کاربردی و اولویت دار و تاکید بر خروجی های کارآفرینان از دیگر موارد مورد تاکید در قطعنامه پایانی سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران است.

نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران از سوم خردادماه به مدت سه روز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در این گردهمایی اساتید و محققانی از کشورهای استرالیا، آمریکا، آلمان، اسپانیا، پاکستان، بلژیک، عراق در کنار محققان ایرانی شرکت داشتند.

در افتتاحیه کنگره که با شرکت بیش از هزار و 300 استاد و محقق ژنتیک و با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، رییس ستاد ویژه زیست فناوری و جمعی از روسای دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد از پیشکسوتان و موسسان اولیه انجمن ژنتیک تقدیر شد.

انجمن ژنتیک ایران که در سال 1347 به دست پیشکسوتان این رشته تاسیس شد هم اینک به درخت تنومندی تبدیل شده که با شاخه های انسانی، گیاهی، جانوری، ریزسازواره، سلول های بنیادی و ذخایر ژنتیکی جمع کثیری از دانشمندان، محققان و دانشجویان را در خود سازماندهی کرده است.

ارائه بیش از 17 سخنرانی کلیدی به زبان انگلیسی و تعداد 116 مقاله به صورت سخنرانی و ارائه هزار و 152 مقاله به صورت پوستر از برنامه های کنگره بود.

بنیاد ژنتیک ایران نیز همزمان با افتتاحیه کنگره با هماهنگی سازمان های ملی ذی ربط از جمله سازمان بهزیستی به منظور فرهنگ سازی و ارائه خدمت در عرصه های ژنتیک سلامت افتتاح شد.

در حاشیه کنگره با برپایی پنج نشست هم اندیشی، برنامه ژنوم کشور، چالش ها و راهکارهای تولید ارقام هیبرید سبزی و صیفی، روند ژنتیک دام و طیور و چالش های زیست فناوری کشاورزی و تجاری سازی گیاهان تراریخته مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: