به گزارش شفا آنلاین،در این افراد، اختلال در مهارت های ارتباطی، حرکات تکراری (مثل ساز زدن)، مقاومت به تغییر، دلبستگی به اشیای کم ارزش، پاسخ های عجیب و غیرمعمول به افراد و در بعضی موارد رفتارهای پرخاشگرانه و خودآزاری دیده می شود.
تشخیص اوتیسم معمولا در سال های اول زندگی و از سوی روانپزشک صورت می گیرد. تاکنون درمان قطعی برای اوتیسم گزارش نشده است، اما روش های زیادی برای کمک به این افراد و بهبود مهارت ها و شرایط ایشان وجود دارد.
مهم ترین نکته پشتیبانی و حمایت خانواده و اطرافیان از بیمار مبتلا به اوتیسم است. اطرافیان باید تفاوت های فردی و ناتوانی فرزندشان را بپذیرند و با کشف استعدادهای وی او را راهنمایی و حمایت کنند تا بتواند در تحصیل و کار خود پیشرفت کند.
بسیاری از بیماران مبتلا به اوتیسم می توانند حتی تحصیلات دانشگاهی داشته باشند. آموزش و توانبخشی در بهبود شرایط و توانایی های افراد مبتلا به اوتیسم بسیار مهم و اثربخش است.
روش و فعالیت آموزشی مختلفی برای تعادل حواس پنجگانه بیمار اوتیسمی وجود دارد. گفتاردرمانی و کاردرمانی نیز تاثیر بسزایی در کمک به توانایی این افراد دارد.
مطالعات نشان داده است مصرف ویتامین 6 Bو 12 B، منیزیم و سلنیوم نیز در این بیماران مفید است.
به همین دلیل توصیه می شود افراد مبتلا به اوتیسم از منابع غنی از منیزیم مانند سویا، اسفناج، بادام، تخم کدو و آفتابگردان، عدس، جو و کلم بروکلی استفاده کنند.
حبوبات و مغزها نیز به دلیل غنی بودن از ویتامین B توصیه می شود.
بهتر است این افراد از مصرف زیاد شیرینی، بیسکویت و ماکارونی به دلیل دارا بودن گلوتن و نیز مصرف لبنیات و بستنی به دلیل داشتن کازئین (پروتئین شیر) اجتناب کنند، زیرا گلوتن و کازئین باعث تشدید علائم بیماری می شود.
کنسرو و غذای آماده، شکلات، رنگ های مصنوعی و فست فودها نیز مضر است. مصرف زیاد میوه و سبزیجات تازه و نوشیدن آب کافی توصیه می شود.
مطالعات زیادی تاثیر مثبت گیاه جینگکو را نیز در بهبود شرایط این بیماران نشان داده است. جینگکو در تقویت حافظه و کمک به تکامل مغز مفید است.
طب سوزنی نیز از روش های درمانی توصیه شده و اثربخش در بهبود شرایط مختلف بیمار اوتیسمی است.
تمرینات فیزیکی، ورزش و ماساژ نیز به این بیماران کمک می کند.
دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی