اگر شما هم از طرفداران تخم کدو هستید، باید بدانید که این دانههای کوچک علاوه بر طعم دلپذیرشان، فواید زیادی هم دارند
شفاآنلاین>سلامت> اگر شما هم از طرفداران تخم کدو هستید، باید بدانید که این دانههای کوچک علاوه بر طعم دلپذیرشان، فواید زیادی هم دارند.
به گزارش شفاآنلاین، در ادامه با خواص تخم کدو آشنا خواهیم شد.
فواید شگفت انگیز تخم کدو که نمیدانستید
۱- سرشار از مواد مغذی است
یک اونس تخم کدو (حدود ۲۸ گرم) حاوی موارد زیر است:
کالری: ۱۵۱ کالری
فبیر: ۱/۷ گرم
کربوهیدرات: ۵ گرم
پروتئین: ۷ گرم
چربی: ۱۳ گرم (۶ گرم آن امگا ۶ است)
ویتامین کا: ۱۸ درصد از نیاز روزانهی بدن
فسفر: ۳۳ درصد از نیاز روزانهی بدن
منگنز: ۴۲ درصد از نیاز روزانهی بدن
منیزیم: ۳۷ درصد از نیاز روزانهی بدن
آهن: ۲۳ درصد از نیاز روزانهی بدن
زینک: ۱۴ درصد از نیاز روزانهی بدن
مس: ۱۹ درصد از نیاز روزانهی بدن
تخم کدو همچنین حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و مقدار قابل توجهی اسیدهای چرب چند اشباع نشده، پتاسیم، ویتامین B۲ و فلات است.
۲- آنتی اکسیدان زیادی دارد
تخم کدو سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدانها موادی هستند که از بدن در برابر بیماری محافظت میکنند و التهابات بدنی را کاهش میدهند.
۳- برای سلامت استخوانها مفید هستند
تخم کدو منبع غنی منیزیم است که نقش مهمی در استخوان سازی بدن دارد.
مصرف منیزیم با افزایش تراکم استخوانی مرتبط است و ریسک ابتلا به پوکی استخوان در زنان بعد از یائسگی را کاهش میدهد.
۴- ریسک ابتلا به دیابت را کاهش میدهد
مواد مغذی درون تخم کدو احتمالاً جلوی ابتلا به دیابت نوع ۲ را میگیرند.
آنتی اکسیدانها احتمالاً به کاهش ریسک بروز این بیماری کمک میکنند. علاوه بر این تخم کدو از منابع خوب منیزیم به شمار میرود. کمبود منیزیم میتواند ترشح انسولین در بدن را مختل کند.
۵- برای قلب و کبد مفید است
تخم کادو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶، آنتی اکسیدان و فیبر است. این مواد همگی برای قلب و کبد(Liver) مفید هستند.
فیبر موجود در تخم کدو به کاهش کلسترول خون کمک میکند و ریسک بروز بیماری قلبی را کاهش میدهد.
برخی از فواید امگا ۳ هم عبارتند از:
کاهش ریسک ترومبوز (تشکیل لخته در عروق خونی) و آریتمی (نامنظم شدن ضربان قلب)، که هر دو مورد منجر به حملهی قلبی، سکتهی مغزی و مرگ ناگهانی قلبی میشوند.
کاهش کلسترولهای مضر، کلسترول کلی و سطح تری گلیسیریدها
کاهش تصلب شرایین (سخت و باریک شدن رگهای خونی در اثر انباشت چربی در آن ها)
کاهش نسبی فشار خون
۶- به کاهش وزن و هضم غذا کمک میکنند
فیبر موجود در تخم کدو به حفظ وزن مناسب بدن کمک میکند، چون باعث میشود شخص مدت طولانی تری سیر بماند. علاوه بر این، مصرف فیبر سلامت گوارشی را ارتقا میدهد.
۷- سیستم ایمنی را تقویت میکند
روغن تخم کدو حاوی مقادیر زیادی ویتامین E و دیگر آنتی اکسیدانها است.
ویتامین E به تقویت سیستم ایمنی(Safety system) کمک کرده و سلامت عروق خونی را حفظ میکند.
۸- از بی خوابی جلوگیری میکند
تخم کدو منبع غنی تریپتوفان است که نوعی اسید آمینه محسوب میشود.
مادهی تریپتوفان بی خوابی مزمن را برطرف میکند، چون بدن آن را به سروتونین و ملاتونین تبدیل میکند. سروتونین به هورمون شادی آور یا آرامش بخش معروف است و ملاتونین را هورمون خواب میدانند.
۹- به حفظ سلامت زنان در دوران بارداری کمک میکند
تخم کدو منبع غنی زینک محسوب میشود. هر ۱۰۰ گرم تخم کدو حاوی ۷/۹۹ میلی گرم مادهی زینک است.
به توصیهی محققان، مردان ۱۹ سال به بالا روزانه باید ۱۱ میلی گرم زینک دریافت کنند. این مقدار در مورد زنان ۸ میلی گرم است.
طبق ارزیابیهای سازمان بهداشت جهانی، ۸۰ درصد از زنان در سراسر دنیا از کمبود زینک رنج میبرند. کمبود این ماده، باعث تغییر در سطح هورمونهای مرتبط با شروع زایمان میشود.
متخصصان تغذیه به زنان باردار توصیه میکنند در دوران بارداری زینک مصرف کنند.
مصرف زینک برای عملکرد ایمنی بدن و جلوگیری از عفونتهای رحمی ضروری است. همهی این موارد در زایمان پیش از موعد نقش دارند.
۱۰- برای سلامت پوست و چشمها مفید است
تخم کدو منبع غنی آنتی اکسیدانی به نام اسکوالین، شبیه به مادهی بتا کاروتن (رنگدانهی قرمز-نارنجی موجود در گیاهان و میوهها و پیش ساز ویتامین آ) است.
اسکوالین به همهی بافتهای بدن نفوذ میکند و از قرار معلوم در محافظت از پوست در برابر اشعههای فرابنفش و دیگر انواع تابش پرتوی نقش دارد.
تحقیقات بر روی حیوانات نشان داده اسکوالین احتمالاً نقش مهمی در سلامت چشمها دارد.
۱۱- به سلامت پروستات و دستگاه ادراری کمک میکند
تحقیقات نشان میدهد تخم کدو احتمالاً نشانههای بزرگی خوش خیم پروستات و مثانهی پرکار را کاهش میدهد.