بارداری مولار به بارداریای گفته میشود که به دلیل اختلالات کروموزومی تخمک بارور شده به جای تبدیل شدن به جنین، به یک تودۀ گوشتی تبدیل میشود که مول نام دارد
شفا آنلاین>سلامت>یک جراح و متخصص زنان و زایمان توضیحاتی را درباره بارداری مولار یا پوچ ارائه داد.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر الهام السادات هاشمیان نائینی درباره بارداری مولار یا پوچ اظهار کرد: بارداری مولار به بارداریای گفته میشود که به دلیل اختلالات کروموزومی<Chromosomal abnormalities> تخمک بارور شده به جای تبدیل شدن به جنین، به یک تودۀ گوشتی تبدیل میشود که مول نام دارد.وی افزود: در بارداری مولار، ابتدا علائم اولیۀ بارداری طبیعی بروز پیدا میکند اما در ادامه، خونریزی یا لکهبینی شروع میشود که میتواند به صورت ترشحات قرمز یا قهوهای مداوم یا منقطع باشد.
این جراح و متخصص زنان یادآور شد: در ادامه این روند خونریزی کم یا شدید میشود و معمولاً این لکهبینی یا خونریزی از هفتۀ ششم بارداری شروع میشود و تا هفتۀ دوازدهم ادامه مییابد.
هاشمینان نائینی با بیان اینکه در این نوع بارداری ممکن است علائمی مثل تهوع و استفراغ شدید و اسپاسم و ورم شدید شکم هم اضافه شود، گفت: اگر بارداری مولار بهموقع تشخیص داده نشود، ممکن است باعث بروز مسمومیت حاملگی شود.
وی گفت: اگر ساک بارداری در سونوگرافی واژینال در هفته پنجم بارداری دیده نشود، ممکن است به دلایلی همچون سونوگرافی زود انجام شده، بارداری خارج رحمی یا نشانهای مبنی بر سقط جنین باشد.طبنا