به گزارش شفا آنلاین، سید حسن هاشمی با اشاره به اینکه یکی از گرفتاریهای مرتبط با موضوع خوابگاههای دانشجویی، گسترش بی رویه و بیحساب و کتاب دانشگاهها و دانشکدهها در کشور است، اظهار داشت: به طوریکه در یک شهر با جمعیت حداقلی دانشگاهی با دانشکده های مختلف تاسیس شده و نشان می دهد سرمایه گذاری در این حوزه تا به حال عادلانه نبوده است.
هاشمی افزود: وزارت بهداشت عقب ماندگیهای چند ساله را همراه خودش دارد و در عین حال ماموریتهای خیلی سنگینی در حوزه بهداشت، درمان، آموزش، پژوهش و فرهنگ روی دوشش است. همچنین، کمبود اعتبارات در دو تا سه سال اخیر نیز مزید بر علت شده است، ولی باید صبوری به خرج داد و سیاستهای نادرست توسعه ای را به تدریج جبران کرد.
وی با بیان اینکه تفکیک اعتبارات دانشجویی و آموزشی باید اتفاق بیفتد، افزود: اعتبارات بخشهایی چون وام دانشجویی و سرانه نیز مشخص است و ما نمیتوانیم از اعتبارات حوزه درمان، بهداشت و پژوهش در این بخش ها استفاده کنیم. ضروری است در این حوزه ها برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
هاشمی با اشاره به اینکه دانشگاه متعلق به همه است ولی در عین حال شاید خیلی از دانشجویان تمایل نداشته باشند که در قالب تشکل ها قرار بگیرند، خاطرنشان کرد: شورای صنفی به نوعی محلی برای تربیت مدیرانی آینده است و توانمندی دانشجویان را در خود میگنجاند پس تمام دانشگاهها به شدت به این شوراها نیازمند هستند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه نگاه مسئولان ارشد کشور نیز همین است، گفت: امام خامنه ای معتقد هستند که آینده کشور در دست دانشجویان قرار دارد و این جمله حقیقتی را در بر میگیرد که شامل نسلهای گذشته و آینده است.
به گفته وزیر بهداشت بخش مشارکتهای مردمی غیر دولتی شامل خیریهها در وزارت بهداشت به زودی تشکیل خواهد شد و کمک بسیار بزرگی به سر و سامان دادن به وضعیت خوابگاهها خواهد کرد. هیچ حساسیتی روی وقفی بودن یا ملکی و استیجاری بودن خوابگاه وجود ندارد. به نظر می رسد وقتی دیگران میتوانند تصدی گری کنند، بهتر است خودمان پیش قدم نشویم و سرمایه خود را در جاهای دیگر به نحو بهتر و شایسته تری استفاده کنیم.
هاشمی ادامه داد: مشکلات مربوط به نحوه سرویس دهی از قبیل سرعت اینترنت، کیفیت غذا و موارد دیگر باید توسط معاون آموزشی دانشگاه حل شود و نیازی به دخالت وزارت خانه نیست.
وی بیان کرد: دانشجویان باید حساسیت بیشتری به مسائل کلان کشور داشته باشند و به این دلیل که یک سوم دانشجویان قرار است مدیران آینده یا کارگزاران حوزه سلامت باشند، سرمایه گذاری در حوزه بسیار ارزشمند است.
وزیر بهداشت اذعان کرد: آموزش و فرهنگ آمیخته به هم هستند و اگر فرهنگ جامعه را تغییر ندهیم، تغییرات دیگر پایدار نخواهد بود. اگر از فرصت دانشجویی حداکثر استفاده را بکنید، به رشد و پیشرفت کشورتان کمک خواهید کرد.
هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: باید به دانشجویان مسئولیت داد و به آنها اعتماد کرد، از قشری نگری فاصله گرفت و تنگ نظریها را کنار گذاشت. در این صورت حتماً نسل آینده جامعه پزشکی عملکرد بهتری نسبت به شرایط فعلی خواهند داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، در نشست نمایندگان خوابگاهها و امور رفاهی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی، 54 نفر نمایندگان خوابگاههای و امور رفاهی دانشجویان در حضور وزیر بهداشت، در زمینه مشکلات مربوط به ساختار خوابگاهها، نیروی انسانی و بودجههای مربوط به دانشجویان نظرات خود را ارائه دادند.