کد خبر: ۲۲۱۶۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - 2019January 28
تعداد زیادی از مردم گرفتار بیماری سرطان هستند که علاوه بر سختی‌های جسمانی که برای فرد به همراه دارد، با هزینه‌های بالا می‌تواند بنیان خانواده را زیر و رو کند
شفاآنلاین>سلامتآلودگی هوا، امواج مغناطیسی شهر، مواد غذایی تراریخته و موارد بسیاری دیگر باعث شده اند که آمار افرادی که به انواع سرطان مبتلا می‌شوند به صورت چشمگیری افزایش یابد. در کنار این مسائل پیشرفت علم و تکنولوژی می‌تواند به انسان کمک کند تا با تشخیص علائم زودهنگام سرطان درمان را آسان و احتمال بقای فرد را بالا برند.

به گزارش شفاآنلاین، با این وجود تعداد زیادی از مردم گرفتار بیماری سرطان هستند که علاوه بر سختی‌های جسمانی که برای فرد به همراه دارد، با هزینه‌های بالا می‌تواند بنیان خانواده را زیر و رو کند. به گفته معاون درمان وزارت بهداشت این سازمان برنامه‌هایی برای برای حمایت از درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج دارد.

قاسم جان‌بابایی بهمن 97 با اشاره به طرح تحول نظام سلامت ادامه داد: طی طرح تحول نظام سلامت، دستمزد انجام خدمات شیمی درمانی و رادیوتراپی برای بیماران سرطانی رایگان شد. او با اشاره به اقدامات انجام شده در درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج، گفت: باید توجه کرد که اجرای برنامه‌های درمان و مراقبت از بیماران خاص و صعب‌العلاج از جمله خدمات پرهزینه در نظام سلامت کشور محسوب می‌شود؛ به‌طوری که درمان این بیماران چندین برابر سرانه سلامت آحاد مردم است. جان‌بابایی با بیان اینکه این بیماران به دلیل مزمن بودن بیماری و غیرقابل علاج بودن آن همواره نیازمند خدمات ویژه درمانی و دارویی هستند، توضیح داد: همچنین این بیماری‌ها هزینه‌های جانبی از نظر درمانی دارند که عمدتاً خانواده‌ها را دچار هزینه‌های کمرشکن می‌کند.

شناسایی نشانه‌های هشدار دهنده سرطان

یک کارشناس بیماری‌های غیرواگیر در بهمن 97 اعلام کرد که تعداد بیمارانی که به علت سرطان فوت می‌کنند، نسبت به سه دهه گذشته کاهش یافته است. محمد طاهری با بیان اینکه مهمترین دلیل افزایش بقای بیماران سرطانی، افزایش آگاهی و ارتقای روش‌های شناسایی زودهنگام است، گفت: آموزش، ترویج شناسایی زودرس و انجام غربالگری، دو بخش اصلی در برنامه شناسایی زود هنگام سرطان است، معنای شناسایی زودهنگام این است که ما نشانه‌های هشداردهنده سرطان را بدانیم تا اگر این علائم را در خود پیدا کردیم به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنیم. طاهری بر اهمیت توجه غربالگری برای شناسایی احتمال بروز بیماری سرطان، با استفاده از معاینه و آزمایش‌های ساده در فردی که هنوز علائم ندارد، تاکید کرد. این کارشناس گفت: ابتلا به سرطان در اقوام درجه یک، تغییر در خال‌های پوستی، زخم‌های بدون بهبودی به مدت دو هفته، توده در بدن، سرفه یا گرفتگی صدای طولانی و اختلال بلع یا سوء هاضمه طولانی از علائمی است که باید نسبت به آنها حساس بود.

اهمیت تشخیص به موقع علائم سرطان

به گفته مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می‌توان از 40 درصد سرطان‌ها با تغییر شیوه زندگی پیشگیری کرد. سیدمحسن نژادقادری ادامه داد: 30 درصد را با تشخیص به موقع می‌توان درمان کرد و مابقی را با درمان‌های جدید، می‌توان طول عمر و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان را افزایش داد.

او با بیان اینکه خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی و درمان‌های جدید امید به زندگی افزایش یافته است، تصریح کرد: می‌توان 40 درصد از سرطان‌ها را با تغییر شیوه زندگی پیشگیری کرد، 30 درصد را با تشخیص به موقع درمان کرد و مابقی را با درمان‌های جدید می‌توان طول عمر و کیفیت زندگی بیماران را افزایش داد.

نژادقادری به عوامل ایجاد کننده سرطان اشاره و بیان کرد: از جمله این عوامل می‌توان به آلودگی‌های زیست محیطی، مصرف قلیان، سیگار، الکل و مواد مخدر، مصرف غذاهای حاوی مواد نگهدارنده مانند سوسیس و کالباس و گوشت‌های فرآوری شده، مصرف نمک، شکر و چاقی (Obesity)و اضافه وزن اشاره کرد. سرطان گران‌ترین بیماری روی زمین رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سرطان را گران‌ترین بیماری روی زمین خواند و با اشاره به هزینه‌های تشخیصی که اغلب هم ضرورت و نتیجه‌ای ندارند، گفت: اگر جلوی این هزینه‌ها گرفته نشود، به زودی از نظر اقتصادی به زمین خواهیم خورد.

محمد اسماعیل اکبری با تاکید بر اهمیت مسائل اقتصادی در رابطه با این حوزه، گفت: مسائل اقتصادی در رابطه با سرطان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چراکه تشخیص و درمان این مساله را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او با بیان اینکه سرطان گران‌ترین بیماری روی زمین است، اظهار کرد:‌ بالاترین تحقیقات در رابطه با کنترل بیماری سرطان انجام می‌شود که هنوز به نتایج قطعی و کاملی نیز دست نیافته است. در همین راستا در سال ۹۶ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در کشور برای ورود دارو هزینه شد و همچنین ۵۰۰ میلیون دلار صرف تامین مواد اولیه برای ساخت دارو در داخل کشور شد؛ به گونه‌ای که بسیاری از داروها (medicines)در داخل کشور فرموله می‌شوند. تنها سه تا چهار درصد داروهای سرطان با این رقم تامین می‌شوند؛ در حالی که ۹۷ درصد داروهای سرطان در داخل کشور تولید می‌شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: