شفا آنلاین-توجه به توصیه های مفید ائمه (ع) درباره سلامت، بویژه سفارشهای امام رضا علیه السلام ، رعایت اصول تغذیه و بهداشت با توجه به ماهها و فصلهای سال می تواند ضامن سلامت و حفظ شادابی و نشاط باشد.
به گزارش
شفا آنلاین،مطابق روایات پزشکی اسلامی و توصیه های بهداشتی ائمه (ع) تغذیه هر فصل از
سال باید مطابق با آب و هوای آن فصل باشد تا سیستم بدن دچار اختلال نشده و
منجر به بیماری نشود. توجه به توصیه های امام رضا علیه السلام برای این فصل
کمک می کند تا ضمن حفظ سلامتی و نشاط بیماری به سراغ ما نیاید و با رعایت
اصول پیشگیری از ابتلا به بسیاری از ناراحتی ها جلوگیری شود.
کیفیت
تغذیه و نوع فعالیت بدنی در فصل بهار از اهمیت بالایی برخوردار است. از نظر
کارشناسان طب سنتی، بهار طبیعتی گرم و تر دارد و رطوبت هایی را که از فصل
زمستان در بدن افراد باقی مانده است، تعدیل می کند.
بدن انسان در
فصل زمستان به دلیل تحرک کم و همچنین خوردن غذاهای گرم و مقوی، از مواد
زیادی انباشته می شود که با شروع فصل بهار و گرما باید این مواد تجمع یافته
از بدن خارج شود. امام رضا(ع) میفرماید: گوشتهای چربی دار و سایر غذاهای
مخصوص زمستان را تبدیل به غذاهای سبک و معتدل و زود هضم کنید، این غذاها
عبارتند از: حبوبات، سبزیها و میوهها.
همچنین کارشناسان معتقدند
که فعالیت بدنی مناسب از ساده ترین و موثرترین راه های خروج مواد تجمع
یافته در بدن است و در فصل بهار باید متناسب و بیشتر از فصل زمستان باشد و
نیز باید از فعالیت بیش از حد و سنگین در بهار اجتناب نمود.
امام
رضا علیه السلام در حدیثی دیگر میفرماید: در ماه دوم بهار گوشت و چربی کم
بخورید و بیشتر از غذاهای با طبع سرد استفاده کنید، آب زیاد بنوشید و
صبحها استحمام کنید و با نشاط به تلاش مشغول شوید.
به همان اندازه
که خوردن غذاهای سنگین در فصل بهار زیان آور و مشکل ساز است، گرسنه ماندن
نیز مضرات فراوانی به همراه دارد زیرا گرسنگی از طریق تحریک مواد تجمع
یافته در بدن، آلرژی را در افراد تشدید می کند . امام رضا(ع) هتوصیه می
کنند که سردیها را در فصل گرم و گرمیها را در فصل سرد مصرف کرده و در فصل
معتدل بهار و پاییز از غذای معتدل استفاده کنید. بنابراین نباید در فصل
بهار و پاییز غذاهای خیلی گرم و خیلی سرد را مصرف کرد.
از این رو
غذاهایی مانند آش جو، آش اسفناج، کدو، جو، ماش و خوراکی هایی همچون تمر
هندی، آلو بخارا، زرشک، رب به، رب انار، خیار، لیمو ترش، عناب و برگه های
زردآلو و هلو مناسب ترین خوراکی ها برای فصل بهار ند.
بهار بهترین
فرصت برای تعدیل طبع و پاکسازی مواد زائد در بدن است. باقی ماندن مواد زائد
در بدن، اعضای ضعیف و مستعد بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب بروز
علایم گوناگون همچون جوش، دمل های چرکین، عطسه های مداوم و خونریزی بینی می
شود. یکی از راه های خروج مواد زاید و تجمع یافته در بدن حجامت است. یکی
از توصیههای مهم امام رضا (ع) حجامت است. آن حضرت فصل بهار را بهترین زمان
برای انجام عمل حجامت دانسته و میفرماید: در این فصل خون به هیجان در
میآید. لذا از قصد و حجامت در این فصل استفاده کن.
مطابق توصیه های
امام رضا (ع) نباید از ماساژ و بوئیدن گل و بوی خوش در بهار غافل شد.
همانطور که پیش از این گفتیم ، رفع استرس و پریشانی ، خلاصی از سرسام، شفای
برخی امراض و ایجاد نشاط و شادمانی از جمله فوائد بوییدن گلها است که
مطابق روایات منشاء آنها بهشت معرفی شده است.