این دو شرکت متخلف پس از شناسایی خط تولیدشان متوقف شد و موارد تخلفشان هم به مراجع قضائی ارسال شد. این مراجع هم بعد از بررسیهای لازم نام این دو شرکت را عنوان خواهند کرد. علاوه بر این تخلف این شرکتها بسیار گسترده بود که باز هم زیر نظر مراجع قضائی قرار دارد
شفاآنلاین>سلامت> اواخر آذر ماه بود که تخلف دو برند معروف تولیدکننده اسنک پف کرده در استفاده از ذرت دامی در تولید محصولاتشان محرز شد و هرچند که نامی از این دو شرکت برده نشد، اما عاملی بود تا بیش از پیش خوردن پفک حتی برای دوستدارانش دشوار شود. اوایل دی ماه هم سازمان غذا و دارو اعلام کرد که پرونده تخلف این دو برند به دستگاه قضائی ارجاع داده شده است. پروندهای که همچنان درحال بررسی است.
به گزارش شفاآنلاین، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو جدیدترین اتفاق این حوزه را توقیف خط تولید شرکتهای متخلف میداند و میگوید: «این دو شرکت متخلف پس از شناسایی خط تولیدشان متوقف شد و موارد تخلفشان هم به مراجع قضائی ارسال شد. این مراجع هم بعد از بررسیهای لازم نام این دو شرکت را عنوان خواهند کرد. علاوه بر این تخلف این شرکتها بسیار گسترده بود که باز هم زیر نظر مراجع قضائی قرار دارد»
جهانپور با بیان اینکه ضربالاجلی برای همه شرکتهایی که ذرت مواد اولیه آنهاست تعیین شده، گفت: «معاونتهای سازمان غذا و دارو در کل کشور باید نتایج بازرسیهای فوقالعاده خود از شرکتهایی که مواد اولیه آنها ذرت است را اعلام کنند تا چنانچه شرکت دیگری هم مرتکب تخلف شده است، مشخص شود.»
اما نکته دیگر در استفاده از خوراک دام در تولید پفک این است که ممکن است عامل بیماری شود. مژده فاضل تهرانی مقدم، کارشناس صنایع غذایی دراینباره گفت: «برای تولید اسنک پف کرده باید از بلغور ذرت استفاده شود، اما با توجه به اینکه خوراک دام ارزانتر از بلغور ذرت است، استفاده از آن بهعنوان ماده اولیه اسنک پف کرده سود بیشتری به تولیدکننده میرساند. آسیب مصرف خوراک دام برای انسانها با توجه به موادی که در آن وجود دارد، متفاوت است و بسته به موادی که در خوراک دام استفاده شده در تولید اسنک پف کرده وجود داشته، مصرف آن ممکن است منجر به بیماریهایی همچون حصبه، رشد قارچ یا باکتری و سرطان(Cancer) شود.»
جهانپور هم پیش از این در گفتوگویی در ٢٥ آذر داشت، مسأله خطرناک بودن یا نبودن این مواد را اینگونه تشریح کرده بود: «این را هم باید بگویم که موضوع صرفا خطرناکبودن یک خوراکی نیست، مهم این است که مصرفکننده باید بداند چه چیزی میخورد، اگر به او بگوییم این محصول با مواد اولیه خوراک دام تهیه شده، باز هم اقدام به خرید و خوردن آن میکند؟ آیا سازمان (Organization)استاندارد با اطلاع از این کار به این دو برند نشان استاندارد داده است؟
موضوع اول سلامتی مردم و خطرناک نبودن مواد اولیهای است که در تولید خوراکیها استفاده میشود، اما ما به همین هم بسنده نمیکنیم، مخصوصا در مورد خوراکیهایی که مخاطب اصلی آنها کودکان هستند.» حالا باید منتظر ماند و دید تا نیمه ماه جاری آیا به تعداد شرکتهای متخلف در این حوزه افزوده میشود و آیا نام دو شرکت متخلف توسط مراجع مربوطه عنوان خواهد شد یا خیر؟شهروند