بازار ارز در شرایط هیجانی مانند یک شبکه گلدکوئیستی است که حلقههای آخری آن بازندهترین هستند. اتحاد ناخواسته و عجیب چپ و راست برای کاهش قیمت ارز مشهود است و بهنظر میرسد عرضه ارز به جز بانک مرکزی از کانال دیگری نیز صورت گرفته باشد
شفا آنلاین>بیمه و بانک>یک استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی گفت: خریداران عادی ارز در سال 91 دلار 3 هزار و 900 تومانی خود را پس از دو سال 3 هزار و ۱۰۰ فروختند و حقه سوداگران <
Merchants >بسیاری از مردم را متضرر کرد. پیشبینی این تکرار تاریخ باعث شد دهها بار ریسکهای حضور در بازار و شوکهای آن تذکر داده شود.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر حسین محمودی اصل با بیان این مطب افزود: بازار ارز در شرایط هیجانی مانند یک شبکه گلدکوئیستی است که حلقههای آخری آن بازندهترین هستند. اتحاد ناخواسته و عجیب چپ و راست برای کاهش قیمت ارز مشهود است و بهنظر میرسد عرضه ارز به جز بانک مرکزی از کانال دیگری نیز صورت گرفته باشد.
وی اضافه کرد: خطر ورود مجدد دلالان در قیمتهای پایین و افزایشی کردن مجدد روند وجود دارد و ممکن است تجربه سال ۹۰ و ۹۱ دوباره تکرار شود. هجوم به بازار ارز، سکه و طلا، مسکن، خودرو، بورس و احتکار تجربه تکراری تحریمهای قبلی است. تحریمهای سالهای قبل سختتر بود اما در تحریمهای این دوره جو روانی بیشتر شد.محمودی اصل تصریح کرد: خریداران عادی ارز در سال ۹۱ دلار ۳ هزار و ۹۰۰ تومانی خود را پس از دو سال ۳ هزار و ۱۰۰ تومان فروختند و حقه سوداگران بسیاری از مردم را متضرر کرد. پیشبینی این تکرار تاریخ باعث شد دهها بار ریسکهای حضور در بازار و شوکهای آن تذکر داده شود.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: افزایش حباب ناشی از عوامل روانی و تصمیم به فروش و خروج دلالان و سوداگران اعداد غیرقابل تصوری را برای دلار موجب شد و افزایش یکباره و حبابی بدون دلایل اقتصادی، ریزش شدید را نیز در پی دارد.
وی اضافه کرد: محاکمه دلالان و سوداگران حرکت شایستهای بود که در ادامه با دستگیری معاون ارزی و برخی از کارکنان بانک مرکزی همراه بود اما ایجاد یک مکانیسم مناسب غیر رانتزا میتواند از معضلات این چنینی پیشگیری کند. البته دستگیریها باعث شد عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی برای ورود قاطع به بازار از سران قوا مجوز بگیرد تا دست به عصا نباشد و این مجوز راه را برای تزریق مناسب باز کرد.
محمودی اصل با اشاره به اینکه مخالفان تصویب FATF معتقدند دولت از روی عمد بازار را رها کرد تا با افزایش قیمت دلار و تحت فشار، موضوعات مربوط به FATF در مجلس و دیدار احتمالی هیئت ایرانی و آمریکایی در افکار عمومی جا بیفتد، گفت: با این فرض مخالفان نهایت تلاش خود را میکنند تا از طریق رسانهها و فضای مجازی و حتی دخالت در بازار و تزریق، قیمت را کاهش دهند تا دلار گران در تصمیم نمایندگان نقش نداشته باشد.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که حال پس از تصویب یا رد FATF عکسالعمل موافقان و مخالفان آن در بازار ارز چه تاثیری خواهد داشت، پاسخ داد: این مهم است که در بازار ریزشی، دلارها را چه کسی جمع کندِ بانک مرکزی، دلالان یا سایر گروهها. این مهم جهت بازار را در آینده مشخص میکند. مشکل بازار با همت عمومی برای همیشه حل نمیشود چراکه مکانیسم مناسب و نظارت کافی لازم است.طبنا