شربت نعنا به علت داشتن منتول مخاط داخل ریهها را کاهش میدهد بنابراین خُروپُف را از بین میبرد؛ شربت نعناع به رفع حالت تهوع و استفراغ به ویژه تهوع صبحگاهی کمک شایانی میکند
شفا آنلاین>سلامت>یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را به علت داشتن منتول در کاهش مخاط داخل ریهها و درمان خُروپُف موثر دانست.
به گزارش
شفا آنلاین:شربت نعناع حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۵، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، پروتئین، آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، تِرپِن، منتول و اسید سیتریک است.
برای بررسی خواص شربت نعناع <
Mint syrup>و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت نعناع
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت نعناع اظهار کرد: این شربت به علت داشتن منتول مخاط داخل ریهها را کاهش میدهد بنابراین خُروپُف را از بین میبرد؛ شربت نعناع به رفع حالت تهوع و استفراغ به ویژه تهوع صبحگاهی کمک شایانی میکند.
وی درباره خواص دیگر شربت نعناع بیان کرد: این شربت خاصیت آنتیبیوتیکی دارد بنابراین عفونتهای بدن را از بین میبرد؛ شربت نعناع نقشی موثر در افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت نعناع حاوی کالری کمی است بنابراین به سوزاندن چربیهای بدن و لاغری افراد کمک میکند؛ این شربت تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه دارد.عظمایی تاکید کرد: شربت نعناع هورمونهای بدن را متعادل میکند و تستوسترون اضافی در بدن زنان را کاهش میدهد؛ این شربت نشاطآور است بنابراین اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد.
وی تصریح کرد: شربت نعناع به کاهش آندروژن در بدن زنان کمک و از پرمویی و رشد موهای زائد در صورت و سینه جلوگیری میکند؛ این شربت نقشی موثر در رفع سوزش معده، نفخ شکم، دلدرد، دلپیچه و هضم بهتر غذا دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف شربت نعناع با نبات به رفع اسهال و درمان سندروم روده تحریکپذیر همراه با اسهال کمک میکند؛ این شربت آرامبخش قلب و اعصاب است و تاثیری چشمگیر در تسکین سردردهای میگرنی، رفع بوی بد دهان، بهبود سرماخوردگی و سیاهسرفه و طراوت و شادابی پوست<
Skin cheer>و مو دارد.
عظمایی اظهار کرد: شربت نعناع نقشی موثر در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، جلوگیری از بروز سکتههای قلبی و مغزی، کنترل قند، فشار و چربی خون، دفع سنگ کیسه صفرا و رفع خشکی دهان و بیاشتهایی عصبی دارد؛ این شربت به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
موارد منع مصرف شربت نعناع
وی درباره موارد منع مصرف شربت نعناع یادآوری کرد: زنان باردار و مبتلایان به رفلاکس معده باید از مصرف این شربت خودداری کنند.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت نعناع
عرق نعناع یک و نیم لیتر
نعناع خشک شده ۱۲۰ گرم
عسل ۵۰۰ گرم
آب لیموترش تازه به مقدار لازم
طرز تهیه شربت نعناع
نعناع خشک شده را در ظرفی حاوی عرق نعناع خیس کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند.
- سپس به مدت سه تا پنج دقیقه مخلوط گیاه و عرق نعناع را در حرارت ملایم بجوشانید.
- اجاق گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب گیاه و عرق نعناع به دمای متعادل (۵۰ درجه سانتیگراد) برسد.
- مخلوط گیاه و عرق نعناع را از صافی عبور دهید سپس عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
- شربت را پس از سرد شدن داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید.
- برای تهیه یک لیوان از شربت نعناع، یک قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن ۲ تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛ بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.
- شربت نعناع را میتوان روزانه سه استکان (پس از هر وعده غذایی یک استکان) مصرف کرد.yjc