این سبزیجات حاوی مواد مغذی گیاهی بهنام آنتی اکسیدانها، ویتامینها، لیکوپن، آنتوسیانین و مواد معدنی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، بیماریهای مزمن و تقویت سیستم ایمنی بدن هستند
شفاآنلاین>سلامت> این نکته ثابت شده که سبزیجات قرمز رنگ ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت، پوکیاستخوان و کلسترول بالا کمک کند.
به گزارش شفاآنلاین، این سبزیجات حاوی مواد مغذی گیاهی بهنام آنتی اکسیدانها، ویتامینها، لیکوپن، آنتوسیانین و مواد معدنی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، بیماریهای مزمن و تقویت سیستم ایمنی بدن هستند. لیکوپن آنتیاکسیدانی است که نشان داده شده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد ضمن اینکه منجر به محافظت از چشم ها، مبارزه با عفونت و آسیبهای ناشی از دود تنباکو میشود. آنتوسیانین نیز منجر به محافظت از کبد، بهبود بینایی، کاهش فشار خون(blood pressure) و التهاب خواهد شد:
پیاز قرمز
سبزیهای خانواده پیاز همگی حاوی مواد شیمیایی گیاهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول و حمایت از کبد هستند. سولفید آلیل موجود در پیاز قرمز منجر به مبارزه با سرطان و بیماریهای قلبی میشود ضمن اینکه حمایت کننده باکتریهای مفید روده است.
چغندر
یکی از سبزیجات غنی از آنتیاکسیدان و منبع بزرگ پتاسیم، فیبر، فولات، ویتامین C و نیتراتها است. مطالعات نشان داده سبزیجات با ریشه خاکی خاصیت کاهش فشار خون، بهبود جریان خون و افزایش استقامت ورزشی را دارند. نوشیدن آب چغندر میزان نیاز روزانه به ویتامینهای C، K وA را نیز تا حد زیادی تامین میکند.
تربچه
منبع خوبی از ویتامین C، فولات و پتاسیم است ضمن اینکه فیبر موجود در آن، برای مدت طولانی احساس سیری ایجاد میکند. مصرف(Consumption) تربچه منجر به افزایش باکتریهای مفید روده برای سلامت دستگاه گوارش خواهد شد.
فلفل قرمز دلمهای
این سبزی شیرین دوز روزانه ویتامین A را تامین میکند ضمن اینکه سه برابر بیشتر از میوههای خانواده مرکبات حاوی ویتامین C است. یک عدد فلفل قرمز تنها 30 کالری دارد و مصرف آن، یک انتخاب عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درخشندگی پوست است.
فلفل قرمز تند
حاوی کپسایسین برای کاهش درد است ضمن اینکه این نوع فلفل ترکیبات ضد سرطان نیز دارد. مصرف تنها یک اونس فلفل قرمز تند دو سوم میزان نیاز به ویتامین C را تامین میکند ضمن اینکه منبع خوبی از منیزیم، مس و ویتامین A نیز هست.
گوجهفرنگی
منبع بزرگ لیکوپن، ویتامین C و پتاسیم شناخته میشود. بر اساس گزارش موسسه ملی بهداشت ایالات متحده، حدود 85 درصد از لیکوپن موجود در رژیم غذایی از طریق گوجهفرنگی تازه و محصولات آن تامین میشود.