شفا آنلاين - رییس جامعه جراحان ایران با انتقاد از خودگران شدن بیمارستانهای آموزشی گفت: اگر مسئولان به دنبال حل مشکلات مردم هستند بایستی تمام بیمارستانهای آموزشی را رایگان کرده و پول مردم را برای خودشان خرج کنند
به گزارش شفا آنلاين، دکتر ایرج فاضل که در نشست خبری سی و هفتمین کنگره سالانه جامعه جراحان ایران سخن می گفت با بیان این که تعرفههای درمانی هیچ گاه واقعی نبودهاند گفت: در سایر کشورهای دنیا، ارائه کنندگان خدمات حرف اول را برای تعیین تعرفهها میزنند؛ این در حالی است که تعرفهها هیچگاه در ایران به صورت واقعی تعیین نشدهاند.
وی ضمن تاکید بر اینکه نرخهای تعرفهای بایستی در مجموعهای متشکل از مسئولان، جامعه پزشکی و بیمهها معین شود، اظهار کرد: متاسفانه بیمهها در کشور به بنگاههای سودآوری تبدیل شدهاند و فکر میکنند بایستی عدهای را از قبل درآمدهایی که کسب میکنند، ثروتمند کنند.
رییس جامعه جراحان ایران با «ظالمانه» خواندن تعرفههای پزشکی ابراز عقیده کرد: اولین پیامد نامتعارف و غیرواقعی بودن تعرفهها، ترویج پدیده «زیر میزی» است در حالی که معتقدیم زیرمیزی باید به «روی میزی» تبدیل شود زیرا وقتی نرخها غیرواقعی هستند صاحب آن حرفه حق دارد از خودش دفاع کند.
تعرفه غیرواقعی باشد باید انتظار زیاده خواهیهای بعضی پزشکان را نیز داشته باشیم
فاضل با بیان اینکه تعرفههای درمانی تحمیلی هستند، اظهار کرد: البته طبیعی است که یک عده هم از جو به وجود آمده سوء استفاده کنند اما باید در نظر داشت وقتی تعرفه غیرواقعی باشد باید انتظار زیاده خواهیهای بعضی پزشکان را نیز داشته باشیم.
وی در پاسخ به اینکه چرا همواره کارشناسان و بانیان امر سلامت، بیمهها را مقصر اصلی بروز مشکلات در حوزه درمان میدانند و توپ را به زمین بیمهها میاندازند، گفت: ما توپ را به زمین بیمهها نمیاندازیم بلکه توپ در زمین بیمههاست. در واقع بیمه مشکل گشای اصلی و راهکار عاقلانه حل مشکلات مردم است و اگر کارآمد و صحیح عمل کند بسیاری از مشکلاتی که در حال حاضر با آن دست به گریبان هستیم حل خواهد شد.
وزیر اسبق بهداشت با بیان اینکه در نهایت مردم و ارائه کنندگان خدمات پزشکی بیش از هر گروه دیگری متضرر خواهند شد، گفت: عملکرد ناکارآمد بیمهها، بیمارستانهای آموزشی ما را نیز فلج کرده است.
تمام بیمارستانهای آموزشی رایگان شوند
رییس جامعه جراحان با اشاره به اینکه تا دو دهه قبل بیمارستانهای آموزشی محل ارائه خدمات رایگان درمانی به مردم بودند، عنوان کرد: متاسفانه عدهای بدون اینکه مطالعات کافی در این خصوص داشته باشند بیمارستانهای آموزشی را به بیمارستانهای خودگردان تبدیل کردهاند.
وی ادامه داد: در واقع بیمارستانهای خوب و خدمتگزار را از مردم گرفتند و همان مختصر بودجهای که برای اداره این بیمارستانها در نظر گرفته شده بود را دریغ کردند. از آن زمان هزینههای درمان به بیماران تحمیل شد.
فاضل تاکید کرد: اگر اکنون هم مسئولان به دنبال حل مشکلات مردم هستند بایستی تمام بیمارستانهای آموزشی را رایگان کنند و پول مردم را برای خودشان خرج کنند.
رییس جامعه جراحان از پایین بودن سرانه درمان نیز انتقاد کرد و گفت: سرانه درمان همواره پایین بوده و تا همین مبلغ پایین هم به طور کامل محقق نشده است.
وی ادامه داد: وقتی سرمایه گذاری در بخش سلامت هر روز ضعیف تر میشود مشکلات مردم نیز گسترش یافته و مردم ناچارند فشارها را بیشتر تحمل کنند. البته مسئولان بسیاری اوقات مشکلات را به دوش پزشکان میاندازند و در واقع سال هاست که پزشکان یارانه سلامت و درمان پرداخت میکنند و تمام حقوق خود را از این سیستم دریافت نمیکنند.
فاضل با ابراز این عقیده که نسبت به هزاران نفر از پزشکان و جراحان که در بیمارستانهای آموزشی و تامین اجتماعی کار میکنند جفا میشود، اظهار کرد: پزشکی هنر است و نمیتوان روی کار هنری قیمت گذاشت و اینکه برخی جراحان نرخهای متفاوت و خاصی را از بیمار طلب میکنند چندان غیرعادی به نظر نمیرسد.
نارضایتی از کیفیت ملزومات پزشکی وارداتی
دکتر فاضل درباره وضعیت تجهیزات و ملزومات اتاق عمل و داروهای مورد استفاده جراحان نیز گفت: تحریمها بر روی تجهیزات پزشکی نیز تاثیر گذاشتهاند و ما از کیفیت ملزومات پزشکی وارد شده به کشور راضی نیستیم.
رییس جامعه جراحان همچنین در بخش دیگری از سخنانش نتیجه نهایی انتخابات نظام پزشکی را راضی کننده دانست و گفت: اهمیت زیادی برای نظام پزشکی قائل هستیم چرا که بزرگترین مجموعهای است که میتواند از حقوق مردم و پزشکان دفاع کنند. متاسفانه سازمان نظام پزشکی در چند سال گذشته سیاسی شده بود و به وظایفش به خوبی عمل نمیکرد. انحرافاتی نیز در جریان این انتخابات به وجود آمد و با مارک «عدم صلاحیت» برخی از افراد شایسته را برای حضور در سازمان نظام پزشکی از دست دادیم.
وی ابراز امیدواری کرد: سازمان نظام پزشکی در آینده بتواند نقش موثری را برای حل مشکلات نظام سلامت ایفا کند.