یکی از مواردی که در خلال یا به دنبال ناباروری بروز میکند، اختلال عملکرد جنسی است. این اختلال شامل گروه ناهمگونی از اختلالات است که معمولاً با یک اختلال بزرگ بالینی در توانایی فرد برای پاسخ جنسی و یا تجربه لذت جنسی، مشخص میشود.
شفا آنلاین>سلامت>سلامت جنسی> یافتههای یک مطالعه پژوهشی که نشریه انگلیسیزبان جهاد دانشگاهی، IJFS به انتشار نتایج آن پرداخته است، به عوامل مؤثر بر اختلال عملکرد جنسی در زنان نابارور اشاره دارد.
به گزارش شفا آنلاین:ناباروری بهصورت ناتوان بودن در بارداری پس از داشتن رابطه جنسی منظم به مدت یک سال و بدون استفاده از روشهای جلوگیری از بارداری، <Contraception,>تعریف میشود. بر اساس آمار ارائهشده توسط وزارت بهداشت و آموزش پزشکی ایران در سال 2009، شیوع ناباروری در ایران حدود 20 درصد تخمین زده میشود که رقم بالایی بهحساب میآید.یکی از مواردی که در خلال یا به دنبال ناباروری بروز میکند، اختلال عملکرد جنسی است. این اختلال شامل گروه ناهمگونی از اختلالات است که معمولاً با یک اختلال بزرگ بالینی در توانایی فرد برای پاسخ جنسی و یا تجربه لذت جنسی، مشخص میشود. اختلال عملکرد جنسی زنان، انواع گوناگونی دارد مانند، عدم نیاز جنسی، برانگیختگی ضعیف، ناتوانی در رسیدن به ارگاسم، درد در هنگام فعالیت جنسی و یا ترکیبی از این مشکلات. اختلال عملکرد جنسی با ناباروری در ارتباط است و با کاهش یا نداشتن فعالیت جنسی ایجاد میشود. درواقع، اختلالات رفتاری جنسی خود میتوانند یک دلیل اولیه برای ناباروری نیز باشند.
یکی از مواردی که در خلال یا به دنبال ناباروری بروز میکند، اختلال عملکرد جنسی است. این اختلال شامل گروه ناهمگونی از اختلالات است که معمولاً با یک اختلال بزرگ بالینی در توانایی فرد برای پاسخ جنسی و یا تجربه لذت جنسی، مشخص میشود.
با توجه به اهمیت شناسایی عوامل مؤثر بر اختلال عملکرد جنسی در زنان نابارور، محققینی از دانشگاه علومپزشکی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مطالعهای را انجام دادهاند که در آن، یک رویکرد مدرن با استفاده از مدلهای آماری به کار گرفته شده است تا موضوع را بررسی کند.
در این مطالعه، محققان فوق بر آن شدهاند تا عوامل مورداشاره فوق را شناسایی نموده و از این طریق، به تصمیم سازی درخصوص مداخلههای مؤثر برای بهبود سلامت جنسی زنان نابارور، کمک نمایند.
در این مطالعه مقطعی، اطلاعات ناباروری و همچنین اندیس عملکرد جنسی زنان (FSFI) و متغیرهای دموگرافیک شامل سن، وضعیت جسمی و ذهنی، سابقه جراحی بستری و دارو و داشتن یک فرزند یا فرزندخوانده، توسط فرمهای ویژه از بیمارانی در شهر مشهد جمع آوری شدهاند.
متغیرهای ناباروری که در این مطالعه بررسی شدهاند شامل این موارد بودهاند: طول ناباروری و درمان، علت ناباروری، نوع درمان، امید برای بهبود، هزینه درمان و اطلاعاتی درباره ارتباط جنسی.
یافتههای این مطالعه مشخص کرد که نزدیک به 72 درصد از زنان نابارور، از اختلال عملکرد جنسی رنج میبرند که این رقم، بسیار ناهنجار به نظر میرسد!
سمیه علیرضایی، محقق کمیته پژوهش دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که با همکاری دو محقق دیگر به انجام این مطالعه پرداختهاند میگویند: «نتایج این مطالعه نشان میدهد که رضایت از همسر، میتواند عملکرد جنسی را تا پنج برابر در زنان و مردان بهبود بخشد».
این محققان میافزایند: «بر اساس نتایج حاصله، افرادی که درآمد پایین دارند، چهار برابر بیشتر از افرادی که درآمد بالا دارند، دارای مشکلات جنسی هستند».
به اعتقاد این پژوهشگران: «یافتهها همچنین نشان میدهند که برخی عوامل مانند خودکارآمدی جنسی، رضایت زناشویی، رضایت جنسی، آموزش و حتی هزینه درمان ناباروری، با عملکرد جنسی در زنان نابارور در ارتباط هستند و توجه ویژه به هر یک، میتواند از بار مشکل بکاهد».