در واقع سیستم ایمنی بدن برای بستن و بهبود زخم، سلولها را به حرکت واداشته و آنها را به محلهای جدید فرستاده و تقسیم میکند و آن سلولها برای رشد، وارد رگهای خونی میشوند.
شفا آنلاین>سلامت>سلامت جنسی>محققان دانشگاه ام آی تی در ماساچوست، بین فرآیند برداشتن تومور سرطانی سینه و انتشار سلولهای سرطانی در بدن، رابطهای مستقیم پیدا کرده اند. آنها در بررسیهای خود متوجه شدهاند که از هر چهار زن که به دلیل سرطان سینه، تحت عمل جراحی لامپکتومیو ماستکتومیقرار میگیرد، یک نفر گرفتار عود این بیماری میشود.
به گزارش
شفا آنلاین:، دهههاست که پزشکان درباره اینکه چرا بیماری زنانی که به دلیل سرطان سینه تحت عمل جراحی قرار گرفته و بافتهای سرطانی برداشته شده است، دوباره بازمیگردد. اکنون محققان ام آی تی با بررسی موشهای آزمایشگاهی، متوجه شدند که عمل جراحی باعث میشود، سلولهای سرطانی در بافتهای دیگر بدن گسترش یابند که به این انتشار سلولهای سرطانی متاستاز گفته میشود. سالانه فقط در آمریکا، عود این بیماری بیش از ۴۰۰۰۰ زن را به کشتن میدهد.
محققان دانشگام ام آی تی، به نوعی واکنش سیستم ایمنی بدن پی بردهاند که باعث عود این بیماری میشود و خوشبختانه داروهای ضدالتهاب میتوانند جلوی این مکانیسم را گرفته و از بازگشت تومورهای سرطانی پیشگیری کنند.
هنگام تشخیص سرطان سینه، یکی از بهترین درمانها، برداشتن بافتهای سرطانی سینه <Breast cancerous tissues>است که فقط بخشی از بافت سرطانی حذف میشود که به این عمل، لامپکتومیگفته میشود، اما اگر لازم بود کل سینه در عمل جراحی ماستکتومی، برداشته میشود. تقریبا بیماری ۲۵ درصد از این بیماران عود میکند و بررسی محققان نشان داده است که انتشار سلولهای سرطانی پس از جراحی، نتیجه فرآیند طبیعی بهبود زخم ایجاد شده، است. در واقع سیستم ایمنی بدن برای بستن و بهبود زخم، سلولها را به حرکت واداشته و آنها را به محلهای جدید فرستاده و تقسیم میکند و آن سلولها برای رشد، وارد رگهای خونی میشوند. بدین ترتیب سلولهای سرطانی که زمانی به وسیله سیستم ایمنی بدن، دور نگهداشته شده بودند، اکنون اجازه مییابند در مکانی جمع شده و رشد کنند و بدین ترتیب تومورهای خطرناکتر از قبل در بافتهای دیگر بدن تولید کنند.
محققان با درک این سازوکار، متوجه شدند که با استفاده از داروهای ضدالتهاب مانند آسپرین و کتورولاک میتوان از رشد مجدد سلولهای سرطانی و در نتیجه عود بیماری پیشگیری کرد.دیلی میل