گزارشهای سال 2015 میلادی مرکز ملی سلامت ایالات متحده، نشان میدهد که حدود 27 درصد از بزرگسالان این کشور، در سنین 20 تا 64 سالگی، پوسیدگی دندان درمان نشده دارند. بسیاری از این پوسیدگیها ناشی از ساییدگی مینای دندان گزارش شده است
شفاآنلاین>سلامت> از بین رفتن و ساییدگی لایه محافظ دندان یعنی همان مینای دندان ناشی از مصرف غذاهای شیرین و اسیدی است.
به گزارش شفاآنلاین، گزارشهای سال 2015 میلادی مرکز ملی سلامت ایالات متحده، نشان میدهد که حدود 27 درصد از بزرگسالان این کشور، در سنین 20 تا 64 سالگی، پوسیدگی دندان درمان نشده دارند. بسیاری از این پوسیدگیها ناشی از ساییدگی مینای دندان گزارش شده است.با بدترین و بهترین گزینههای فصلی برای حفظ و یا از بین رفتن سلامت دندانها، آشنا شويد. سبزیجات برگدار: سبزیجاتی مانند اسفناج خام و کلم پیچ که بیشتر مخصوص فصول سرد سال و بخصوص پاییز هستند، بهترین سبزیجات برای حفظ سلامت دندانها محسوب میشوند. جویدن این سبزیجات به علت این که فیبر بالایی دارند، باعث شستشوی دندانها(Teeth) از طریق تولید بزاق بیشتر میشود. کرفس: کرفس سرشار از لایههای لیفی است و یک نخ دندان طبیعی محسوب میشود. کرفس به تحریک ترشح بزاق نیز کمک میکند. لیمو و سایر مرکبات: مرکبات حاوی ویتامین ث هستند و این ویتامین در التیام بخشی به لثهها موثر است. با این حال خانواده مرکبات خاصیت اسیدی دارند و این یعنی مصرف(Consumption) بیش از حد آنها منجر به پوسیدگی دندان میشوند. بعد از خوردن مرکبات به مقدار کافی آب بنوشید تا اثر منفی آنها از بین برود. پنیر: پنیر شامل کازئین، پروتئین و دیگر خواص حفاظتی برای مبارزه با حفرههای دندانی است. این محصول غذایی همچنین، کلسیم و فسفر بالایی دارد که منجر به جلوگیری از پوسیدگی دندانها میشود. کلسیم به سلامت کلی استخوانها نیز کمک میکند و میتوان از طریق سایر محصولات لبنی نیز آن را به بدن رساند. آبنبات: آبنبات ها چه نوع نرم و چه آبنبات های سفت، هر دو مقدار زیادی قند در محیط دهان رها میکنند که در تکثیر باکتریها نقش دارند. توصیه کارشناسان انجمن دندانپزشکی آمریکا این است که بعد از مصرف این محصولات حتما آب آشامیدنی به میزان زیاد بنوشید و یا این که از مسواک یا نخ دندان استفاده کنید. توت: انواع خانواده توت سرشار از ویتامینها و مواد معدنی هستند ضمن این که آنتی اکسیدان بالایی نیز دارند ولی با این حال توتها خاصیت اسیدی دارند و بهتر است برای حفظ سلامت دندانها آنها را با ماست یا آب میل کنید. میوههای خشک: انواع میوههای خشک از قبیل کشمش، زردآلو، و ... یک محیط مناسب برای رشد باکتری در دهان ایجاد میکنند و منجر به سایش شیمیایی دندانها یا اروژن دندان میشوند. سیب و گلابی: سیب ترد جرم های روی دندان را از بین میبرد و نفس را تازه و خوشبو میکند. گلابی خام نیز اسیدهای داخل دهان را خنثی میکند. آدامسهای بدون قند: آدامس های بدون قند به تحریک ترشح بزاق که موجب از بین رفتن اسیدهای ناشی از باکتریها در دندان می شود کمک می کنند. قهوه و الکل: هر دو منجر به لکه دار کردن دندانها و خشک شدن محیط دهان میشوند. در طول زمان نوشیدن الکل منجر به ایجاد حفرههای دندانی و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای لثه میشوند. میزان لکه ای که ناشی از نوشیدن قهوه روی دندان باقی میماند بسیار بیشتر از دخانیات است.